Definicija braka

nisam ja to smislio, to je rekao modestin
i po meni je jedna od najlepsih definicija braka koje postoje
jer to i jeste ustanova i bozanskoga prava, a ne samo ovog ovozemaljskog, ljudskog
i treba biti dozivotna zajednica, dvoje ljudi, koji se bezrezervno vole,
dvoje roda koji uvek svake godine nadju put do svog gnezda, negde na starom dimnjaku

Poslednja izmena:
Definicija braka

Crkvena definicija:
Brak je religijski cin u kojem dobijamo jednog razapetog vise i jednu djevicu manje

Pravna:
Brak je dozivotna robija u kojem osudjeni moze biti oslobodjen samo zbog loseg vladanja

Zivotna:
Nijedna zena ne dobije ono cemu se nada i ni jedan covjek se ne nada onom sto dobije

Matematska:
Suma gnjavaze, oduzimanje slobode, mnozenje odgovornosti, dijeljenje love

Ponderalna:
Najbrzi nacin da se udebljas

Vojna:
Jedini rat u kojem spavamo sa neprijateljem

Filozofska :
Brak mjesto gdje se uzajamno dijele i rjesavalju problemi koje doduse, ne bismo ni imali da nismo ozenjeni

definicija ne postoji.
dobicete ono sto stvorite :P
daklem,sta zelite to i dobijete.....;)

Definicija braka

Crkvena definicija:
Brak je religijski cin u kojem dobijamo jednog razapetog vise i jednu djevicu manje

Pravna:
Brak je dozivotna robija u kojem osudjeni moze biti oslobodjen samo zbog loseg vladanja

Zivotna:
Nijedna zena ne dobije ono cemu se nada i ni jedan covjek se ne nada onom sto dobije

Matematska:
Suma gnjavaze, oduzimanje slobode, mnozenje odgovornosti, dijeljenje love

Ponderalna:
Najbrzi nacin da se udebljas

Vojna:
Jedini rat u kojem spavamo sa neprijateljem

Filozofska :
Brak mjesto gdje se uzajamno dijele i rjesavalju problemi koje doduse, ne bismo ni imali da nismo ozenjeni

Ljudi, a sto se zenite/udajete kad je to toliko strasno? :confused:

brak....za mene svetinja i oaza poverenja, vernosti, ljubavi, smiraja...jes puno obaveza ali to je najmanji problem dok god taj brak ima smisao za oboje...divim se ljudima koji uspeju da zive kvalitetan zivot u braku....meni se nije posrecilo, mozda bas zato sto toliko idealisem, ali prilagodljiva sam ja pa mi dobro i ovako....

brak je papiric koji cetvoro ljudi potpisuje u opstini, iz mnostva razlicitih razloga, na zalost, retko pravih i trajnih. taj papiric kasnije sluzi da drugi ljudi, drzava i institucije regulisu stvari koje dvoje ljudi ocigledno ne moze, ne zeli, ili ne ume samostalno. ume da olaksa mnoge stvari (narocito za one koji ceznu da ga potpisu), ali ume i da oteza neke druge, bas kao najtezi kamen oko vrata.
ne znaci uglavnom nista onome ko dobro poznaje sebe, a neophodan je obicno onima koji svemu moraju da daju definiciju
ne mora da ima nikakve veze sa ljubavlju i porodicom, sa kojima bi obicno trebao da ima sve veze

Back