Tokisičnost -moja konačna definicija

javorko12

Zainteresovan član
Poruka
213
Par u vezi braku, svejedno ,u kojem jedno se drži "pravila", dok drugo je s tom osobom ne znam kojeg razloga,uglavnom nije ljubav,
već neki interes i on-ona je taj koji više manje non stop nešto izvodi, vreda, omlazava, i radi svakakva sranja..ne ponaša se kako bi trebalo,
on-ona je na početku ponasala se normalno, i onda kada shvati da je nadvlada drugu stranu kreče maltretiranje omalovazavanje i slicno.
Da li taj toksicni deo para shvati da mu ta osoba se ne svida, da je ovakva ili onakva, ali ta osoba nece otici ,nego ce i dalje biti s drugom stranom
sve dok se taj jadnik ili jadnica ne probude i kazu dosta ili ce toksicni ostati dok ga ne unisti i ode..

Rekoh ti ja već...Kada osoba u detinjstvu ima "nestalnu" roditeljsku ljubav, odnosno takav doživljaj ljubavi, njegov mozak shvata takve odnose kao normalne i traži takve partnere. Svaki drugi odnos mu je dosadan. U toksičnim odnosima, mozak stvori traumatsku vezanost, zato što u lepim trenucuma luči hormon dopamin, a u kriznim kortizol. Smena dopamina i kortizola deluje na mozak kao droga, jer on posle loših stvari očekuje navalu dopamina da bi se osećao dobro. ovo je objašnjenje zbog čega ljudi ostaju u takvim odnosima, jer skidanje sa njih je kao skidanje sa droge, ne bukvalno, ali slično.

Rekoh ti ja već...Kada osoba u detinjstvu ima "nestalnu" roditeljsku ljubav, odnosno takav doživljaj ljubavi, njegov mozak shvata takve odnose kao normalne i traži takve partnere. Svaki drugi odnos mu je dosadan. U toksičnim odnosima, mozak stvori traumatsku vezanost, zato što u lepim trenucuma luči hormon dopamin, a u kriznim kortizol. Smena dopamina i kortizola deluje na mozak kao droga, jer on posle loših stvari očekuje navalu dopamina da bi se osećao dobro. ovo je objašnjenje zbog čega ljudi ostaju u takvim odnosima, jer skidanje sa njih je kao skidanje sa droge, ne bukvalno, ali slično.
Hm ja vise gledam na taj pojam drugacije i dobro si to objasnio e sad malo jos o tome..postoji trenuci kada je sve ok i oni kada nije ,ja sam puno puta ostajao u vezi zbog tih dobrih, mada su prevladali loši..i ja sam toksican svoj nacin,ne mozda tako da igram emotivne tobogane ali kada mi to neko radi onda ja radim nesto sasvim drugo..nisam se u stanju verbalno suprostaviti vec pamtim..i ostaje mi kao oziljak

Par u vezi braku, svejedno ,u kojem jedno se drži "pravila", dok drugo je s tom osobom ne znam kojeg razloga,uglavnom nije ljubav,
već neki interes i on-ona je taj koji više manje non stop nešto izvodi, vreda, omlazava, i radi svakakva sranja..ne ponaša se kako bi trebalo,
on-ona je na početku ponasala se normalno, i onda kada shvati da je nadvlada drugu stranu kreče maltretiranje omalovazavanje i slicno.
Da li taj toksicni deo para shvati da mu ta osoba se ne svida, da je ovakva ili onakva, ali ta osoba nece otici ,nego ce i dalje biti s drugom stranom
sve dok se taj jadnik ili jadnica ne probude i kazu dosta ili ce toksicni ostati dok ga ne unisti i ode..
Ma de nadvladala I kad se nista ne desava izmislice nesto da ne bude dosadno

Toksicnost implementuju osobe koje su na neki nacin psihicki psihološki problematicne ,znaci niti su zdrave, a niti imaju neku dijagnozu,ja mogu navesti par primera kako žene uvode toksicnost u vezi nekim svojim izjavama ..npr "sto mi je ovaj frajer uff" "kasni mi"(niste bili zajedno dugo) i sada kada se uzvrati krece igra bez granica, e sad kako te prvo uvede u krug ?mesecima ti govori pise neke dobre stvari " bas si zanimljiv" "sviđas mi se " itd
Onda jednog dana prica se okrece malo pomalo a ti ostajes unutra zarobljen..pogotovo osobe koju emotivnije i na neki način slabije od svoga toskicnog "zlostavljaca" Toksicna osoba često menja pricu, recimo ja ne znam sta je vise istina, jer fantazira jel se to stvarno dogodilo,da li je možda 30% istina kada to kreces objasanjavati uvek je ona u pravu..i objasnjavajuci dalje dolazi do rasprave i svade i sta sad..njoj je svejedno a ti se pojedes jer ne možes samo cutati i gutati i tako se cela situacija razvija u vrlo loše smeru..Također toskicna osoba ima pripremljenu pricu unapred s argumentrima da tvoju pricu ponisti.

Back