Dečja imena

Vojislava. :S Meni je ruzno.
Inace, Danilo je skoro pa cudno - u zivotu sam upoznala jednu osobu sa tim imenom. :) Milos je vec cesto, Ognjen takodje retko... Davida ni nema... Lazara umereno, ni blizu kao Milosa, Stefana, Nikole, Marka... Govorim o mojoj generaciji, koja sada ima 20 godina. :)
Sto se tice seljackosti :D verovatno se Zoran smatra seljackijim imenom jer nije bas bilo popularno medju visim slojevima. Dok su Lazar, Uros, Stefan, Dusan itd. bili nasi vladari, pa imena iako cesta, bas i nisu seljacka. Moje misljenje. :)

Е, кад сам ја ишла у школу, Лазар, Душан, Стеван и Милош су били дедачка имена и скроз старомодна. Модерна и потпуно нова била су имена Горан, Зоран, Драган. Није било ниједног деде Зорана и ниједне бабе Весне. Бабе су се звале Анђа, Савета, Николија, Милица...
Онда су народу дојадили Горани, Драгани и Зорани, па су поново ископана старинска имена, па што старинскије - то је више ''господско''....и ето нам Стефана ко плеве, па Лазара, Страхиња, Давида, Дамјана, Лука....:mrgreen:...па Николије, Анђелије, Јелисавете, Милице....све бабачка имена у моје време....:lol:

И сад су ова ''ин'' а она ''аут'' .....па тако у круг....:mrgreen:

П.С
А Давида скоро уопште нема - само по два-три у сваком одељењу!:mrgreen:

Poslednja izmena:
Mi smo detetu jedva izabrali ime. Želela sam da bude retko, a ipak ne upadljivo da bi dete pravilo i nosilo ime, a ne ono njega. I kada smo prvi put posle toga izašli u park, sreli smo 4 devojčice i bebe istog imena. U obdaništu su u grupi bile tri imenjakinje. Baš smo ga izabrali!!!

što je problem reči Inesina... a ovo bismo prirodno ostavljali u nominativu, odnesi ovo Ines i ne bi zvučalo nakaradno :?

a genarlno ja sam za neka klasičnija i zvučna imena, odnosno naše, a sveCki... ili eventualno poštovanje nekog porodičnog običaja ako ima smisla, tj. imena nisu nakaradna... mislim vila evanđelina bjelica (ili pajkić) i mihajlo lajf jovanović :lol: da ne pričam o radojkama, milosijama, živoradima, radašinima... ili neka imena s obaveznim srpsko-seljačko-tupavim prizvukom, još uz neku lokalnu akcentuaciju... dejan, milan, dragan, zoran, bojan, ko goveda sve na isti sklop... gratis ova new wave imena koja ima xy posto dece od 2000te pa na ovamo - lena, luka...

moji su lazar i vojislava :lol:
Ma nemoj:mrgreen:
Moja unuka se zove lena a unuk moje sestre Luka
Posto su njih dvoje brat i sestra od tetke i slazu se savrseno zeleli su da im deca imaju slicna imenna:heart:
I kad bolje razmislim lepa su im ta imena i lepo ih nose:super:
A sto dade ceri ime Vojslava (od muskog imena Vojin):D
A isto bi mi bilo drago da cujem da se neko dete zove Zoran:bye:

Е, кад сам ја ишла у школу, Лазар, Душан, Стеван и Милош су били дедачка имена и скроз старомодна. Модерна и потпуно нова била су имена Горан, Зоран, Драган. Није било ниједног деде Зорана и ниједне бабе Весне. Бабе су се звале Анђа, Савета, Николија, Милица...
Онда су народу дојадили Горани, Драгани и Зорани, па су поново ископана старинска имена, па што старинскије - то је више ''господско''....и ето нам Стефана ко плеве, па Лазара, Страхиња, Давида, Дамјана, Лука....:mrgreen:...па Николије, Анђелије, Јелисавете, Милице....све бабачка имена у моје време....:lol:

И сад су ова ''ин'' а она ''аут'' .....па тако у круг....:mrgreen:

П.С
А Давида скоро уопште нема - само по два-три у сваком одељењу!:mrgreen:
To se tako menja, generaciju po generaciju... :)
A za Davida, mislim da ih ima vise u Vojvodini. U Beogradu stvarno ne upoznah nijednog Davida, osim Somboraca i Suboticana koji tu studiraju. :D

Mi smo detetu jedva izabrali ime. Želela sam da bude retko, a ipak ne upadljivo da bi dete pravilo i nosilo ime, a ne ono njega. I kada smo prvi put posle toga izašli u park, sreli smo 4 devojčice i bebe istog imena. U obdaništu su u grupi bile tri imenjakinje. Baš smo ga izabrali!!!
Sad si nas SVE zaintrigirala, nadam se da ces da otkrijes ime. :D :D

U mojoj generaciji samo jedna Mia... I svi se becili kad smo culi to ime, sada svaka druga Mia... Nego imam pitanje... Dativ on imenice Mia, je l' Mii ili Miji? Ona tvrdi da je Mii, zato sto je Mia bez J... Ali ja nesto nisam ubedjena, logicnije bi bilo da je Miji...:think:

Лазарев отац је био пехарник, није баш имао аристоратско порекло.:)
Нисмо имали владаре са именом Лазар. ;)

Наши су се владари звали:Милутин, Драгутин, Радослав, Предислав, Владислав, Милан,Михајло, Милош,Угљеша, Петар, Александар...

Неко сада за већину тих имена каже да су ,,сељачка''.

Замислите родитеље који би дали детету име Предислав. ;) Смејали бисмо им се, зар не?

Nedavno, pre jedno pola godine upoznali smo čoveka sa tim imenom...(ima 38 godina) zovu ga Predo... a moja sveki se zaboravi pa kaže Pedro...:mrgreen::zcepanje::rotf:

,,Плела сам џемпер за Педра...'' :)

Мој ујак сретне другара којем се ћерка удала за Словенца. Овај се хвали како је добио унука.
Пита га мој ујак како му се зове унук, кад човек извуче папир из џепа и каже:,,Чек' да прочитам...Ве - ни - ја - мен! Ето, Венијамен! Никако да га запамтим, мајке му га ...'' :)

,,Плела сам џемпер за Педра...'' :)

Мој ујак сретне другара којем се ћерка удала за Словенца. Овај се хвали како је добио унука.
Пита га мој ујак како му се зове унук, кад човек извуче папир из џепа и каже:,,Чек' да прочитам...Ве - ни - ја - мен! Ето, Венијамен! Никако да га запамтим, мајке му га ...'' :)

Pa gde iskopase to ime :eek: koje mi vise zvuci kao neki proizvod sto ga reklamiraju na TV.

:rotf::rotf::rotf:

Pa gde iskopase to ime :eek: koje mi vise zvuci kao neki proizvod sto ga reklamiraju na TV.

:rotf::rotf::rotf:

Као неки производ! :zcepanje::zcepanje:
Баш вала!
А знала сам две девојчице, Јефимија и Пелагија.
Звали их Јефа и Пега. :confused:
Мислим, лепа стара имена, али пре 20 година баш нису била модерна...

Ја сам желела да ми се ћерка зове Јерина.
Цела шира фамилија ми је веома захвална што нисам успела да родим ћерку! :zcepanje:
Али ми се име заиста допада.

nemas ti pojma.evo ti za kaznu

bojan znaci predvodnik...`ovan predvodnik`

lepo mi je ime Kosta i Nebojsa

Salila sam se ja:)....al nemas ni ti pojma...:mrgreen:

Meni nema ruznog imena, kad bi vi znali kako se mani zovu roditelji...a tek babe i djedovi pokojni....a tetkeeeeee:zcepanje:
videli bi vi sta je smesno ime....smesno al ne ruzno!
sad ovde slusam (pisem kako se citaju)
kjara- deca je zovu kara:lol:
aliche
aurora
ester
greta
djulia
djakomo
mikelandjelo
mikele
lorenco
leopoldo
injacio

:lol:
Kad mi i ova imena zvuce normalno kako da mi se nasa imena ne svidjaju!

Back