Kaca 965
Zainteresovan član
- Poruka
- 481
Kako bi se u psihologiji nazvala pojava da dete mora nesto da uradi ili ce se nesto lose desiti. Npr. dete mora tri puta da dodirne nos kako se ne bi rzbolelo...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako bi se u psihologiji nazvala pojava da dete mora nesto da uradi ili ce se nesto lose desiti. Npr. dete mora tri puta da dodirne nos kako se ne bi rzbolelo...
To nisu tikovi, to su opsesivno - kompulsivne misli...tj. opsesivne misli i kompulsivne radnje.
Hvala, ati si psiholog ili nesto slicno?
Super, ja sam jos uvek mlada za razmisljanje o fakultetu ali me psihologija izuzetno privlaciMolim.Student na drugoj godini master studija (ili 5. godina psihologije...kako god).
a ja mislila igramo se 'nastavi niz'![]()
Ja sam bolovala od toga kao mala. Trebalo mi je mnogo godina da se oslobodim toga i mnogo volje. Mama je pokusala batinama ali nije joj uspelo. Treba imati jaku psihičku volju da bi se čovek otarasio toga. I dan danas me to nekada uhvati ali uglavnom uspevam da se oslobodim. Primetila sam da veliki broj dece ima taj problem.