Dečiji biseri

Setila sam se jednog razgovora koji sam cula pre par godina u autobusu, cuvena pedesetdevetka.
2 decaka od po desetak godina razgovaraju...jedan na glas procita naziv Ulica neznanog junaka. Drugi - Kakav je to junak kad ga niko ne zna?!

Ovo je vise biser moje mame, ali mi je super fora.
Moj batica (sada ima 24 godine) radio zadatak iz matisa (valjda je bio 1.ili 2.razred) i nije mu jasno sta je 0, kakav je to broj. Mama mu objasnjava - Imas 50 dinara, za 20 kupis bombone, koliko ti je ostalo?
Bata - 30.
Mama - Bravo. Onda za tih 30 kupis cokoladu. Koliko ti je ostalo?
Bata - Paaa nista.
Mama nadrndana - Dabome, onda ces sutra opet od mene da trazis pare!!!

Kad mi je batica bio jos manji, toliko mali da nije mogao da dohvatio zvono na ulazu zgrade...ziveli smo na 5.spratu, zgrada nije imala lift a njega mrzi da se penje pa bezbroj puta u toku dana stane ispred zgrade i dere se koliko moze -Mama, mama, baci mi pare da kupim nesto slatko. Mama zakaci pare na stipaljku i baci...tako x puta dok joj nije dosadilo i vikne: Ne deri se, smetas komsijama i nemam vise para!!! Batica - Mamaaaa, napisi mi onda ceeeek!!!

Moj bata je izrastao u pravog genijalca, zavrsava ETF i sjajan je. Strasno sam ponosna na njega!!! (Izvinite, morala sam da se pohvalim :D :D :D )

Jos jedan biser vec pomenute devetogodisnjakinje. Njena mama danas puni 40 godina, a mala joj sinoc kaze -Ja se tvom rodjendanu uopste ne radujem! - Zasto?! - Zato sto punis 40 godina, a rekla si da babe u 40 godina ne mogu da radjaju!!!????!!!! :roll:
(htela bi seku ili batu)
Inace je izuzetan talenat za crtanje i isla je u skolu slikanja. Kad je doslo vreme da se upise u narednu godinu, odbila je uz objasnjenje da u skoli SMRDI i nece da joj neko odredjuje sta ce ona da crta!!!

Нисам знала да ли ово да окачим овде или на дечијим цртежима:

То су радиле у пеинту, саме, пре једно три године....

Back