Dečiji biseri

Setam sa malim rodjakom,ima 4 godine,i prolazimo pored opstine.On tamo video ispred neke svatove,i video mladu i deveruse,male devojcice u belim haljinicama.I vuce me:Tetka ajmo brzo kod Kineza,video sam male snashe,da se ozenim.Ja kazem,Sto kod Kineza:a on ce Ne mogu ja da se ozenim u trenerku.Ja crkavam od smeha i kazem mu da su to deveruse,da nisu male snase.A on ce:Pojma nemas tetka,vidis oni ljudi sto su zapakovali nesto,oni im daju poklone,a one su snase jer stoje onde i cekaju da se udaju za nekog.I blago njima,ima posle da jedu tortu i da se igraju ,a ti nemas belu haljinu i ne mozes da se udas.

E sad sam se naljutila na Septembar - to sto ona kaci slike samo sina zove se porodicna diskriminacija. Da znate ima ona i cerku!!! Predlazem da je bojkotujemo dok ne stavi sliku cere!

Klinci su zaista fantasticni...moji su u stvari sestrini ...ali kao da su moji...obozavam ih :)
Jeste li primiteli da sva do sada vidjena deca imaju prelepe oci ?
A sto se diskriminacije tice ....i ja imam favorita u ovom trilingu...sta mogu !

Cerka moje prijateljice ima 9 godina i izuzetno je dete. Pre mesec-dva uci ona Prirodu i drustvo. Predmet je prepun reci koje dete naravno nikad nije culo...Ovako je otprilike izgledalo propitivanje:
Prijateljica - Ko je bio Sveti Sava? Mala odgovara : CudotvoraK. :)
- Gde se cuvaju pisani svedoci proslosti? - U muzejima i ARHIDEJAMA. -Pa sta su ti arhideje? -Znas, mama, ti si mi objasnjavala, one zgrade koje imaju stalaze i tu se cuva. (htela je da kaze arhiv)
- Gde raste Panciceva omorika? - Na obroncima planine Svarcvald. - Otkud ti sad Svarcvald? -Ako nije Svarcvald, onda je sigurno Tara :lol: (dete je pomesalo lekcije o Dunavu i Pancicevoj omorici).
- Ko je bio Mika Alas? -Nemam pojma, ko ti je taj?! -Mihailo Petrovic! -Aaaa taj!

Back