Dečiji biseri

pre nekih 3/4 godine moj sestric Vlada (koji ima sada 6 godina) sedeo je za stolom i cekao rucak.posto je inace jako izbirljiv ja odlucih da mu izbijem tu ideju iz glave!pa sam taj dan skuvala ni vise ni manje nego KUPUS! A on jadan kad je to video,pogleda u tanjur pa u mene pa u tanjur pa u svoju mamu pa onako kao ljutito rece PA MAMA KAKI JE OVO LUKAC!????(lukac = rucak na bebecem jeziku)sad svaki put kad se spomene kupus vlada kaze nema sanse!!

Isidora (2 godine) - Jede sa mamom kokice uvece i jako joj se svide. Ujutru kad se probudila htela je opet i kaze meni: "Daj mi, daj mi ono." Ja je pitam sta je to ono. A ona meni kaze: "Daj mi da jedem one pilice."
Nas prijatelj dosao sa zenom u posetu. Sedimo tako i Dora lista neki zenski casopis. Pita je nas prijatelj: "Da li ima neka moja zenska tu?" Ona se okrece kao iz topa i odgovara: "Tanja (njegova zena) ti je tebi zenska".

Kada je moja sestricina putovala prvi put avionom, imala je nepunih pet goidna. I kad su sleteli mi smo sacekali moju sestru i nju na aerodromu i ona klasicna pitanja, kako je bilo? kako je proshao put? A Kaca sve vreme stoji pored nas sa nekom razocaranom facom.
- Pa shta je bilo shto si tuzna?
- Zato shto ste me lagali!
- Ko te je slagao?
- Pa svi vi.
- Kako?
- Pa uvek ste mi govorili sa su andjeli zive na nebu
- ?!?!
- A ja sam dobro pogledala na svaki oblak iznad kog smo proleteli i nije bilo ni jednog! :shock:

Davno to beše, pre nekih 10-15 godina... Došao mi stric sa ženom i klincima u goste baš za vreme vašara. Odu oni na vašar, inače istočna Srbija je u pitanju gde ima puno vlaha, i tako šetaju oni po vašaru... U jednom trenutku će mlađi klinac zbunjeno "Mama, mama, a zašto svi ovde pričaju engleski?". (mama im je profesor engleskog pa su osim za srpski jezik tad znali još samo za engleski) Malo pre toga je za kozu pitao kakva je to čudna kuca... :D

d.i ja se valjamo po krevetu, vreme za spavanje..on mlati rukama, i u jednom momentu me opali po nosu...i ja naravno pocnem da kukam-pa zasto si me udario, pa treba mi jos taj nos(to mu uvek kazem kad rasutra igracke-zasto lomis, trebace nam to jos)
a on se okrene prema meni , osmotri me pazljivo, i mrtav ozbiljan kaze-
pa vidis da ti nisu ispali delovi:shock: :lol: :lol: :lol:

inace-

nije malo, nego malisno:)

kad on mene zove mamice, ja moram da odgovorim sa dulice, i dalje sve sa c-sta radicic, ajde da se igricamo, da jedicamo i tako:lol: :lol: :lol:

i naravno, torFedo:wink:

Користим ову тему за интересантну анкету која је рађена са децом!

Sto se mota po djecjim glavama?

KAD SE ODLUCUJE KAD TREBA STUPITI U BRAK ?

Prvo moras naci nekoga ko voli iste stvari kao i ti.
Ako na primjer ti volis nogomet onda i njoj se mora svidati to
da ti volis nogomet i onda da donosi cips i pivo.
Marko, 10 godina (potpuno je u pravu )

Ti u svari ne odlucujes sam kad trebas stupit u brak.
Bog to odlucuje odavno unaprijed i ti onda na kraju vidis sta
ti se dogodilo.
Ivana, 10 godina (tu ima neceg)

KOJE SU PRAVE GODINE ZA BRAK?

Najbolje godine su 23 jer onda poznajes svog muza najmanje 10 godina.
Sandra, 10 godina

Ne postoje najbolje godine za brak - moras stvarno biti dovoljno glup
da bi se ozenio.
Filip, 6 godina (najverovatnije je imao lose iskustvo)
STA TVOJI RODITELJI IMAJU ZAJEDNICKO ?

Paaa. Oboje ne zele imat vise djece.
Sara, 8 godina (hi hi hi - zbog cega to?)

STA SE RADI NA IZLASKU S DJEVOJKOM/DECKOM?

Izlasci su tu da bi se zabavljali i ljudi bi trebali iskoristit
priliku da se bolje upoznaju. Cak i decki imaju reci nesto zanimljivo
ako ih dovoljno dugo slusas.
Jasna, 8 godina (Od koga li joj to? Od majke?)

Kod prvog izlaska se pricaju interesantne lazi tako da su onda
zainteresirani i za drugi izlazak.
Milan, 8 godina

STA BI TI RADIO KAD BI TVOJ PRVI IZLAZAK SKROZ LOSE PROSAO?

Ja bih otisao kuci i pravio se da sam mrtav.
Onda bih nazvao novine telefonom i rekao da mi naprave umrlicu.
Darko, 9 godina (to bih ponekad i ja najradije napravio)

KADA SE SMIJE NEKO POLJUBIT ?

Kada je bogat i ima puno para.
Jelena, 7 godina (pitam se da li je plava?)

Kada poljubis neku djevojku onda se moras s njome ozenit i da imat
djecu sa njom. Tako ti je to!
Ivan, 8 godina (da Ivane, nazalost je tako)

DA LI JE BOLJE BITI OZENJEN ILI NE ?

Ja neznam sta je bolje ali ja nikad ne bih vodio ljubav sa mojom
zenom. Ja ne zelim da ona postane debela.
Mirko, 8 godina (stvarno biser)

Za djevojcice je bolje da se ne udaju ali deckima treba neko
ko ce im cistiti.
Marija, 9 godina (vec zna u cemu je fora..)

I NARAVNO NAJBOLJE ZA KRAJ.....

STA TREBA NAPRAVITI DA BI BRAK BIO USPJESAN?

Muz treba uvijek govoriti zeni da je lijepa pa cak i ako ona
izgleda kao autobus!
Stanko, 10 godina (ovaj je apsolutni broj 1)

Upadaju kod nas u kucu drugari mog sina (inace zive u komsiluku) i bez pozdrava krecu odmah u sobu sa igrackama i kompjuterom. Klinci imaju 4 i 6 godina. Ja im kazem: kako tako, niste se ni pozdravili sa drugarom (on sedi pored mene na trosedu i gleda crtac), a Luka (6) kaze: "Pa, ako bas insistirate!!!!!!":)

Ja krenula u školicu za trudnice, i malom Mihajlu čudno - kako ja idem u školicu:shock:
Inače zna da će dobiti batu (od strica) i jedva čeka; stalno ispituje da li je gladan, da li se naspavao, kad jede slatko nudi i mene - odnosno da bata jede, jer 'sigurno i on voli keks':smile:...
Elem, pita me šta ja radim u školici, a ja mu kažem a učim kako ću da pomognem bati da izađe iz stomaka. On odgovara: Pa, valjda ima ruke i noge da izađe sam:| :? :lol:

Stefan:-)
A Mihajlu sam jednom ispričala priču kako Stefanu kad se nešto jede, onda on meni to kaže; samo ja ga čujem i onda ja to pojedem. I od tada, ja kao da ne postojim, ja sam samo objekat koji ispunjava želje i potrebe njegovog bate. Kad spavam, to se Stefanu spava, kad jedem to se Stefanu jede, kad ustanem - Stefan se naspavao... Najveći fazon je bio kad sam jedan dan povraćala, i svekrva rekla Mihajlu da mi nije dobro i da me ne maltretira, a on došao u sobu da pita jel' Stefanu dobro, jel' prestao da povraća:lol:

Ja 8 godina, moj brat 4,5. Ostavili nas moji same na pola sata mi se nesto igrali s loptom i......razbili tanjir. Ja brze bolje sklonim sve,pocistim, odem bacim u kontejner(sad ne znam sto sam se toliko uspanicila, sad razbijem tanjir bar jednom nedeljno) i kazem bratu da nikako ne kaze mami i tati za tanjir. Ulaze moji u stan, moj bata trci prema njima i vice:"Mama, mama, mi nismo razbili tanjir!"

Bili smo mali otprilike kao i u ovom dogadjaju iz prethodne poruke, ja 8, bata 4,5. Kao i sva deca i mi kukali da nam kupe kucnog ljubimca, moji obecavali, ali sta ces mali stan i jos stan (a ne kuca), mi nismo hteli ribice jer su mutave, oni prihvatali samo ribice ili eventualno kornjacu, a mi hteli kuce ili mace. Nadjemo se mi tako nekako kod zeca, sltkog malog i mi mu damo ime Djordjina. Medjutim za moju mamu je bio sladak par sati a onda je poceo da pravi nerd po kuci piskio gde stigne, krio se ispod kreveta, mi ga izvlacili, jurili maltretirali koliko smo bili nezni. Mami pukne film i odveze ga u selo. Deda i baba zaklali zeca i pojeli. Nama su rekli da je pobegao, ali bata nekako sazna pravu istinu, neko se izleteo ili kako vec...Posle godinu dana kukamo mi ponovo da nam mama kupi kuce. Pristane ona nekako ali pod uslovom da ga vodimo u selo. Ja se slozim, a bata pocne da place iz sveg glasa:"Ne dam u selo, deda ce i kuce da mi pojede!":)

ajde mama nadji mi moje klikere..onda cu ti biti jako dobar dusan:D

(igra se sam na zemlji sa kockama i prica)
..ti si jedno malo ljudsko bice..sad cemo mi njima pokazati...:shock: :lol: :lol: :lol:

Kada sam imala nekih tri i po godine, mom tati je dok je vozio uleteo fazan kroz shofershajbnu, i preko njega preleteo na zadnje sedishte. Dolazi tata kuci sav iskasapljen, shto od fazana shto od stakla, i u ruci nosi mrtvog fazana. I sad on poceo da objashnjava kako sve i shta se desilo, i sad on tu i meni dodatno poceo objashnjavati, kao pa to je bila zestoka borba, perje na sve strane... Ja ga gledam, gledam onako malo zacudjeno sve vreme i pitam: I tata, shta je bilo na kraju? Ko je pobedio? Ti ili on?!?!?!?! :shock: :lol: :lol:

danas na poslu...
klikna stoji pored mame...ima mozhda 2-3...onako "drzhi je za suknju"...i ja se narogushim i ispazim joj se...i ona "maaamaaaaa" a ova shta je bilo... a ja je onako zazhmurim i pogledam je onako ko shpijuni na filmovima...a ona tje "nista nista" (:

pa ne nego to na poslu im se plazim pa gleam shta rade...neki se plaze meni neki se kriju neki pochnu da plachu neki ovo neki ono...meni nije jasno zashto ljudi brane deci da se plaze?...mislim shta je to tako bezobrazno i neqlturno plaziti se?...pogotovo ako si 3godishnjak...ok mozhda ih i plashim al ne bash svako...tj ne uplashi se svako mozhda jedno od 30 njih...ostali se mahom smeju il me vide roditelji pa se i oni smeju i tako...

Kad sam imao pet godina, imao sam prvu ozbiljnju devojku :) Danas umirem od smeha kad se setim toga, ali bilo je krajnje ozbiljno, planirali smo i venčanje i sve… Najviše smo voleli da se ljubimo ispod stola, ne znam zašto.
Elem, ta veza je trajala 2 godine i negde u pola tog vremena, našao sam i drugu ‘devojku’ sa kojom sam ‘varao’ ovu prvu. Eh, i sad se smejem :lol:

Onda se rodila moja sestra i meni je pripala čast da joj dam ime. I dao sam joj ime po ovoj drugoj, ‘švalerki’. Kad je ona prva, moja zvanična devojka to čula, toliko jako se naljutila na mene da punih 20 godina nije razgovarala sa mnom :shock: Dvadeset godina je okretala glavu od mene kad bi me videla na ulici! Naravno, vremenom je to radila više po navici, nego što je stvarno bila ljuta…

Onda sam jednog dana, posle tih dvadeset godina, kupio cveće i pozvonio na njena vrata. Smejali smo se čitav dan, kako smo bili ludo ozbiljni klinci.
Onu drugu nisam video bar 20 godina, bila je manekenka, danas i ona ima klince…

Prva ljubav zaborava nema :D

Back