Dečiji biseri

IMG_0337-2-1.jpg

prijateljstvo ne poznaje boje :lol:
n&h

Ubedjujemo decu juce da moramo vec jednom da raskitimo jelku, sve nam se iglice osule. A zlato mamino: Jel sad jelka ima osip?

Popadali smo :zskace::zskace:

- Mama, odmah da si došla da mi praviš ručak, kaže četvorogodišnja Lea.
- Pa dušo, serviraj, evo sadću ja.
(posle 5 min)
- Jesi li?
- Nisam mama, nema.
- Šta nema, dušo...
- Nema servija u frižideru.

:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Sara ima 15 godina. Obratite pažnju.
Njena mama podnela za dečiji dodatak i čeka rešenje. Oteglo se vreme. Sara zna da će to biti neka mesečna suma od oko 1.700 dinara i mama joj je obećala da će joj to dati da joj bude mesečni džeparac. Nije baš oduševljena iznosom, ali šta je - tu je. Nakon dobre dve, tri nedelje čekanja na rešenje o dečijem dodatku, Sara se toga setila i pita mamu:
- Je l', mama, kada treba da stigne ono... znaš ono... da li su nam odobrili u Opštini ono... da, DEČJI DANAK?

Moja sestricna ima 6 godina i prava je smizla...
Kao zaljubila se u druga svoje mame i to mu otvoreno rekla, a on naravno da je mala, pa kad poraste itd....
A ona ce: " Ma samnom ti je lako...Ja ti spavam od 12 (ponoci) do 12":zcepanje:

(Likovi: šestogodišnja Lea i mama)

- Ko je to bio?
- Čika koji prodaje osiguranje.
- Šta prodaje?
- Osiguranje. Platimo i onda ako se nešto desi, dobijemo parice, a to se zove obeštećenje. Na primer, budem nepažljiva pa se penjem na stolicu da dohvatim nešto, kao ono ti prošle nedelje kad umalo nisi pala jer se pentraš kao da si veverica, e i tako ja na primer budem nevaljala i nepažljiva i TRAS! padnem i slomim ruku, e onda dobijem obeštećenje ako sam osigurana.
- Aaaa, znala sam, znala sam! Onda mi taj čika stavlja parice pod jastuk kad mi ispadne zub. Znala sam da nije dobra vila.

On ( 4 godine ) - oćuuuuuu....!!!!
ja - oću i ja na more, pa ne mogu
on, smirio se, i razmišlja - pričaj mi o moru, molim te
ja - pa to ti je kao veeeelika Ada ( Ciganlija ) , samo što je voda čista i bistra i slana...
on - aaaa, pa znam, ja sam ponekad išao u Nadu ( na Adu )!!!!
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

S: (zamišljen)kako mama se sve tako brzo zamenjuje :think:
J: šta se brzo zamenjuje?
S: pa to kad je bilo juče, a kad prekjuče, a kad sutra... i vikend brzo ne bude više vikend....
J: Aaaa, brzo ti prolaze dani?
S: Da, tako vi to kažete :aha:

J: Pokupi igračke!
S: Neću!
J: Ne sme mami da se kaže NEĆU, koliko puta sam to već rekla!
S: a mama, kako se kaže ta druga reč kad nešto nećeš, a da ne kažeš neću :think:

Back