Bili nam kumovi iz Australije, mala Marija, 2,5 god, sluša dečije pesme na srpskom i onako oduševljena rečima kaže mami: Mama, mama, daj mi brzo olovku da zapišem reči!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

za Anu.

za Ninu 

Kad Nina dođe kod mene i muža u Beograd, mi je vodimo u igraonice, Zoo vrt, u bioskop na crtani, na Adu...
Tako da je za nju Beograd sinonim za provod.
Jednog dana je rekla mami: "Meni je ovde mnogo dosadno, ne mogu više da živim ovde, selim se u Beograd."
Kad je pitaju "šta je ona", misleći na nacionalnost i slično, ona kaže "Beograđanka".
Prošli put kad je bila, bila je za Novu Godinu i išli smo na Trg Nikole Pašića gde je bilo klizalište, pa sve osvetljeno novogodišnjim svetiljkama... kad je to videla, rekla je: " ubiću se koliko mi je lepo".

.... šmrc...
.....šmrc.....
.....

Pitam ja sta mu je, a on kaze kako ja nikada necu biti baba, nego cu uvek biti kao sto sam sada, a onda me ljubio dobrih par minuta.ovo baš nije smešan biser, ali došlo mi da umrem namestu jutros
Posle raspusta, prvi dan školice... a izlazimo iz jaslica, idemo kod vaspitačica, znači menjamo i sobu i vaspitačice i sve... suze još sinoć, pa jutros dok se spremamo; pa sto puta - jeldaćešbLzodoćijelkdaćešbLzodoći....
I ja ga stavim u krilo, kažem ajde sad smiri se da razgovaramo.
on se smiri, briše suzice
- jel se ti nečega plašiš?
-da....... šmrc...
-pa čega se plašiš?
..........šmrc.....
.....
hoćeš ti i dalje biti moja mama?
![]()
Veliki poljubac za Stefana i njegovu mamu!
Kod nas je bilo sinoc nesto slicno. Moj Vlado ima 5,5 godina i nesto smo sinoc pricali o lepom ponasanju, kako sam ja to naucila kad sam bila mala i kako cu sva pravila lepog ponasanja postovati i kad budem baba. A on - samo sto nije poceo da place, vilica je vec polako pocela da drhti.Pitam ja sta mu je, a on kaze kako ja nikada necu biti baba, nego cu uvek biti kao sto sam sada, a onda me ljubio dobrih par minuta.

Kad su moji sinovi bili predskolskog uzrasta pravili su reljef svoje okoline od gline i mladji kaze: "Sad ovde treba napraviti jednu brdicu" , kad smo se mi nasmejali stariji ga sav vazan ispravlja: "Malo brdo se ne kaze brdica nego brduljak!"
Kad je moja tad trogodisnja kcerka prepirala se sa drugaricom ciji je otac bio inspektor i kaze devojcica: Nije moj tata policajac, nema uniformu"
Moja kcerka joj objasnjava:" Nema veze to, on radi u policiji i mora biti policajac. Isto kao moj tata. On radi u zavodu za zaposljavanje pa je zavodnik."![]()
a Stefan je pravi veliki dječak