Dečije modiranje

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vexy

Buduća legenda
Poruka
34.723
Sad, pred polazak u školu, odemo kod frizera da se deca ošišaju
i Bane (9 god, pošo u 4. razed) objasnio frizerki kako da ga šiša
i ona mu stavila i malo laka na kosu podigla mu kosu, napravila neku frizuricu
Bane - raspamećen od oduševljenja i sad oće stalno da stavlja lak na kosu...

E sad...moje pitanje je koji lak za kosu bi dobar bio za decu? Da ne ošteti kosu i sl, da je "blag" ..ako tako nešto ima...

Kad su vaša deca,odn sa koliko godina počela da ozbiljno brinu o svom izgledu?
Npr Bane je eto, ranije od Jovana, iako je mlađi.
On već zna koju majcu hoće,a eto sad i sa frizurom...

Šta mislite, da li decu treba podsticati da što pre brinu o tome, da se "modiraju"
ili mislite da to treba odložiti za neke kasnije, tinejdžerske godine,
kad su malo ozbiljniji, zreliji i sve to...

Moj nema ni 4 godine, vec neko vreme nema sanse da izadje iz kuce, a da mu ne naprskam malo tatinog parfema.

Frizuru pravimo svaki dan, sem u slucaju ako odluci da nosi kacket taj dan :mrgreen:
Za frizuru koristimo gel, ili onaj za decu ili regularni al' neki blagi.

Za oblacenje jos uvek nemamo problema, nije zahtevan preterano, samo da ga nista ne steze i sve kul :)

zasto ne bi ovako?zasto na šišanje?
833bdce839a99edaa01baf355d03f195.jpg
19465779bedc75cec56cf363afecf196.jpg

minnie,a koji gel, napiši molim te...koji je gel dobar za decu.
U uvodnom postu jesam napisala lak,ali i gel vrši poso...
Možda je gel i bilje...:think:

- - - - - - - - - -

Ma pusti,
Kraća kosa lakša za održavanja..:P
Pol dobar izgovor za šišanje na jedinicu...:lol:

- - - - - - - - - -

Ne bih volela još da mi traže da puštaju kosu.

minnie,a koji gel, napiši molim te...koji je gel dobar za decu.
U uvodnom postu jesam napisala lak,ali i gel vrši poso...
Možda je gel i bilje...:think:

Ja ne znam da li moze iz Srbije da se narucuje i koliko kosta, inace koristili smo HotTot, to je kao organic gel bas za decu

b94746097e8eac7d97aed99acd07c9ae.png

A kad nemamo taj, odlicno posluzi i Garnier (bilo koji da nije Strong Hold)

Ja njemu stavljam ovaj

8a5d5e5e9ba3f1779a26e701a9f663c0.png

Lak za kosu nije za decu. To je moje mišljenje,a čak ni gel,ni organski. Oštećuje kosu,suši,a oštećuje i koren i kožu glave,a o peruti da i ne pričam prouzrokovanu korišćenjem laka i gela. Ne kažem da ne može ponekad malo da se fazonira kosica i maloj deci,ali ne svaki dan. Oštećujemo im kosu još pre nego što odrastu. Super je to kada oni žele da vode računa o sebi,ali roditelj je tu da pravi neke granice.

...kad pravim ceri pundju za balet moram da joj naprskam lakom, inace bi se na sred nastupa lepo ocesljana kosa pretvorila u pticije gnezdo... to je tako jos od kad sam ja bila mala, verovatno i od ranije, ali eto od kad ja pamtim. ranije je bio samo lak, a sad lak, pa sljokice, nekada sprej u boji... pa trista cuda... na svim tim proizvodima pise da su neskodljivi za ljude, zivotinje i okolinu :)
nikada nisam cula da se nekome nesta lose desilo od laka za kosu, ali ni da se on koristi bas svaki dan.

sto se tice teme inace, cera mi od svoje cetvrte godine govori - "mama, ti se ne razumes u modu." obucem je za vrtic, i dok se ja spremim ona se presvuce u sta ona hoce :lol: i dan danas je tako, samo sto je sad ne oblacim, vec ona direktno iz ormana uzme sta hoce, samo pita da li je toplo ili hladno...

Nekada su deca bila mnogo napolju, na livadi, parku, pesku... Mnogo prljava od igre a sad kompjuter i soba...

A deca vide kako se im roditelji pirlitaju, sredjuju a stan kao da je atomska bomba pala ali zato kad izadju na ulicu neko bi rekao da su gospoda koliko su se sredila...

U po bela dana narod se sreduje kao da ide na bal, pozorista... Na zapadu tog nema. Zna se kada se fino oblace na zapadu samo kada su svecanosti...

Nema ker zasto da nas ujede, krce creva ali nema veze glavno da se pusi marlboro i da se nosi markirano, vamo struju seku nema se za racun...

Pa posle se kuka zasto se deca modiraju odakle im to?

Mozda majke muske dece....kasnije....kad dovede zeta umosto snajke u kucu...

- - - - - - - - - -

Nekada su deca bila mnogo napolju, na livadi, parku, pesku... Mnogo prljava od igre a sad kompjuter i soba...

A deca vide kako se im roditelji pirlitaju, sredjuju a stan kao da je atomska bomba pala ali zato kad izadju na ulicu neko bi rekao da su gospoda koliko su se sredila...

U po bela dana narod se sreduje kao da ide na bal, pozorista... Na zapadu tog nema. Zna se kada se fino oblace na zapadu samo kada su svecanosti...

Nema ker zasto da nas ujede, krce creva ali nema veze glavno da se pusi marlboro i da se nosi markirano, vamo struju seku nema se za racun...

Danas je uopste sve naopako, muska deca se lakiraju, zenska se tuku, nista nema veze s mozgom. Na pdf-u sa zivotinjama, forumasica svoju macku dozivljava kao cerku, a sopstvenu kada o njoj govori, kaze cera koju sam rodila. Svet je puko nacisto.

Ne znam o kojem zapadu govoris? :roll:

Ovde gde ja zivim, isto tako mozes da vidis doterane ljude kao i decu, u po bela dana bez ikakvog posebnog povoda.
Izdvojicu one bezivotne sto izlaze u pidzamama kao i one koji to podrzavaju i kojima je to potpuno normalno... normalnije nego da se neko sredjuje i takav izlazi napolje :fdlan:

I kakve veze ima u kakvom je stanju stan ili kuca s tim kako se neko oblaci i kakvu frizuru pravi?

Ne znam o kojem zapadu govoris? :roll:

Ovde gde ja zivim, isto tako mozes da vidis doterane ljude kao i decu, u po bela dana bez ikakvog posebnog povoda.
Izdvojicu one bezivotne sto izlaze u pidzamama kao i one koji to podrzavaju i kojima je to potpuno normalno... normalnije nego da se neko sredjuje i takav izlazi napolje :fdlan:

I kakve veze ima u kakvom je stanju stan ili kuca s tim kako se neko oblaci i kakvu frizuru pravi?

Nemoj meni da pricas bio sam ja na zapadu i znam kako se tamo oblaci. Daleko opustenije nego ovde kod nas.

Ne znam gde ti zivis iz kog si mesta , muka mi je od ovih sto "zive" imaginarno na "zapadu". U svakoj temi podvlace kako zive kao u nekoj svetskoj metropoli... To im je glavni argument u svim raspravama...
A vamo drze laptop na prozoru odakle i pisu jer im je u selu slab signal interneta.

Drugo imam veze ako sudje u kuhinji nije oprano 5 godina, wc solja pozutela od izmeta , prasina, roba po celom domu ali zato "gospodja" je nasminkana u po bela dana , kad se izadje na ulicu po hleb sredjuje se kao da ide na bal...

U domu kao da je atomska bomba pala, kosti od bataka iza kauca ali je zato ispeglana markirana garderoba...

Pustite decu da budu deca a ne da robuju povrsnim vizuelnim stvarima i budu kompleksasi..

Poslednja izmena:
Mozda majke muske dece....kasnije....kad dovede zeta umosto snajke u kucu....

joooj bre
pa to nema nikakve veze sa sredjivanjem...
danas muskarci sredjuju obrve, idu na depilacije... i dalje su vrlo muzevni i neeeemaaa nikakve veze sredjivanje sa seksualnoscu.
oduvek sam se pitala npr. zasto svi padaju u nesvest kad vide dlake na zenskom pazuhu, a musko moze da ima smrdljivi zbun i to je ok, jer ako nije tako onda nije musko... i zlo i naopako... hm

Nemoj meni da pricas bio sam ja na zapadu i znam kako se tamo oblaci. Daleko opustenije nego ovde kod nas.

Ne znam gde ti zivis iz kog si mesta , muka mi je od ovih sto "zive" imaginarno na "zapadu". U svakoj temi podvlace kako zive kao u nekoj svetskoj metropoli... To im je glavni argument u svim raspravama...
A vamo drze laptop na prozoru odakle i pisu jer im je u selu slab signal interneta.

Drugo imam veze ako sudje u kuhinji nije oprano 5 godina, wc solja pozutela od izmeta , prasina, roba po celom domu ali zato "gospodja" je nasminkana u po bela dana , kad se izadje na ulicu po hleb sredjuje se kao da ide na bal...

U domu kao da je atomska bomba pala, kosti od bataka iza kauca ali je zato ispeglana markirana garderoba...

Pustite decu da budu deca a ne da robuju povrsnim vizuelnim stvarima i budu kompleksasi..
:lol:

joooj bre
pa to nema nikakve veze sa sredjivanjem...
danas muskarci sredjuju obrve, idu na depilacije... i dalje su vrlo muzevni i neeeemaaa nikakve veze sredjivanje sa seksualnoscu.
oduvek sam se pitala npr. zasto svi padaju u nesvest kad vide dlake na zenskom pazuhu, a musko moze da ima smrdljivi zbun i to je ok, jer ako nije tako onda nije musko... i zlo i naopako... hm

Ne bih , da imam sina, podrzavala da se depilira i cupa obrve. Ali to jednostavno ne znaci da bi automatski smrdeo i bio neuredan. Muskarcu jednostavno nisu potrebni zenski atributi jer njima reciprocno gube na muzevnosti, koja neminovno je sinonim snage, izdrzljivosti, pa ako hoces i dozirane grubosti.
U svom okruzenju poznajem jednu mamu koja tako depilira sina, cupa mu obrve, klinac je sav smusen i tako smusen da bi drugarima dokazao da je musko zaglavio na ispiranju zeludca od viska alkohola.

Djecu treba učiti umjerenosti, da ne odskaču od drugih, ali ni da ih slijepo slijede i budu podložni svakom modnom trendu.
Urednost na prvo mjesto, a uredan se može biti i bez svih ovih kemikalija koje nam danas plasiraju i uvjeravaju nas da samo sa njima možemo lijepo izgledati.
A što se depilacije tiče....muško je muško, žensko je žensko, pa neka tako i ostane.

Sad, pred polazak u školu, odemo kod frizera da se deca ošišaju
i Bane (9 god, pošo u 4. razed) objasnio frizerki kako da ga šiša
i ona mu stavila i malo laka na kosu podigla mu kosu, napravila neku frizuricu
Bane - raspamećen od oduševljenja i sad oće stalno da stavlja lak na kosu...

E sad...moje pitanje je koji lak za kosu bi dobar bio za decu? Da ne ošteti kosu i sl, da je "blag" ..ako tako nešto ima...

Kad su vaša deca,odn sa koliko godina počela da ozbiljno brinu o svom izgledu?
Npr Bane je eto, ranije od Jovana, iako je mlađi.
On već zna koju majcu hoće,a eto sad i sa frizurom...

Šta mislite, da li decu treba podsticati da što pre brinu o tome, da se "modiraju"
ili mislite da to treba odložiti za neke kasnije, tinejdžerske godine,
kad su malo ozbiljniji, zreliji i sve to...
tebi je normalno da dete svaki dan stavlja lak na kosu, samo je problem da nadjes odgovarajuci?
nisam konzervativna uopste, ali mi nije normalno ni za devojcicu dasvaki dan stavlja lak na kosu, a o decacima da i ne govorimo
vazno je da razvije muski identitet bez ikakvih nejasnoca

ok je da upotrebe gel za kosu za neku priliku kad je potrebno da se bas doteraju (rodjendani i sl)

sto se tice garderobe, to je OK, deca se razlikuju
treba to postovati, nema razloga da se podsticu ili ne da se modiraju
treba ih nauciti da moraju da budu cisti i uredni, a estetika je individualna stvar

...a kako briga o frizuri može negativno da utičena muški identitet?
Znači samo i sključivo žene brinu o frizuri, a muški ne..?

i da..nisam ni ja za to da svaki dan stavlja gel/lak, al stalno na rođendne i ostale tzv spec..prilike - da

Back