🌳Kad ste poslednji put zagrlili drvo ?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.423
Grljenje drveća može doneti brojne koristi za mentalno i fizičko zdravlje. Ova praksa pomaže u smanjenju stresa, jer grljenje drveta može smanjiti nivo hormona kortizola, čime se stvara osećaj opuštenosti. Povezivanje s prirodom i svesnost prilikom tog čina mogu ublažiti simptome depresije i poboljšati opšte blagostanje.

Pored toga, boravak u prirodi i blizak kontakt s drvećem mogu ojačati imuni sistem. Grljenje drveta takođe podstiče svesnost, jer nas usmerava na trenutak i nas okružuje mirisima, zvucima i osećajem drveta. Ova direktna fizička i emotivna povezanost s prirodom može dodatno ojačati osećaj dodira sa zemljom.

priroda pruža tišinu i inspiraciju, što može da potakne kreativnost. Grljenje drveća, dakle, nije samo fizički čin, već i način da se povežemo sa svetom oko nas i unapredimo svoje mentalno zdravlje.

Bila sam par dana u prirodi i grlila sam orah, iskreno meni to nije ni palo na um medjutim bila sam sa drugaricom na selu i na njenu inicijativu sam zagrlila i ja orah

Da li ste uopšte ikad zagrlili drvo ?

61c395ac-28c3-4a94-8b68-3d0d9dd63c3d.jpeg

Priča ide ovako...malo šaljiva :D

Vratio se Ličanin iz dalekog svijeta u rodni kraj.
Zagrli bukvu, počne je ljubiti i reče..bukvo..majko rođena.
Iza drugog drveta izađe medvjed i šutne ga nogom u "gujicu"...reče..šta je lopužo, oca nećeš pozdraviti.

Dakle, grljenje drveća nije nepoznato..:)

Back