Dečaku lakirali nokte u obdaništu - otac "poludeo" kad je video

Sensei

Master
Moderator
Poruka
88.631
Ovaj problem je osvanuo na reditu pre neki dan

"Srce mi je slomljeno. Moj petogodišnji sin je danas došao kući veseo iz obdaništa, a nokti su mu bili nalakirani lakom za nokte koji je siguran za decu. Oni su se igrali kao da imaju salon za nokte i ponudili deci priliku da nalakiraju nokte. Moj sin je mislio da je ovo potpuno kul i bio je zaista uzbuđen.

Međutim, kada se moj partner vratio kući, bio je besan! Počeo je da govori da je odvratno što je obdaništei to dozvolilo, govoreći sinu da je lak za nokte samo za DEVOJČICE što je uznemirili mog sina. Srce mi je slomljeno zbog njega. Moj partner je čak zapretio da će nazvati obdanište i žaliti se. Kako da se nosim sa ovim? :("

1698564676705.png

Da li je preterao? Da li je dobro postupio?

malo je nejasno ko prica pricu , zensko il musko

ako je musko njihov uticaj je mnogo veci od lakiranja noktiju

deca u tim godinama nemaju pojma , sareni nokti su samo to - sareni nokti

ako zensko prica partner joj je zadrta osoba, ne posebno pametna

tako da su ovde odrasli za osudu , ne dete niti slucaj
priča žena o svom sinu i reakciji muža

Ovaj problem je osvanuo na reditu pre neki dan

"Srce mi je slomljeno. Moj petogodišnji sin je danas došao kući veseo iz obdaništa, a nokti su mu bili nalakirani lakom za nokte koji je siguran za decu. Oni su se igrali kao da imaju salon za nokte i ponudili deci priliku da nalakiraju nokte. Moj sin je mislio da je ovo potpuno kul i bio je zaista uzbuđen.

Međutim, kada se moj partner vratio kući, bio je besan! Počeo je da govori da je odvratno što je obdaništei to dozvolilo, govoreći sinu da je lak za nokte samo za DEVOJČICE što je uznemirili mog sina. Srce mi je slomljeno zbog njega. Moj partner je čak zapretio da će nazvati obdanište i žaliti se. Kako da se nosim sa ovim? :("

Pogledajte prilog 1437017

Da li je preterao? Da li je dobro postupio?
.
Као и у осталим случајевима са децом овако малог узраста, треба бити врло опрезан и детету не саопштавати било шта, односно третирати као део обичне дечја игре. Никако упућивати замерке.

Међутим, са управом обданишта треба разјаснити да ли се ради о обичној, невиној дечјој игри и уобичајеном истраживању света око себе или је у питању део разрађеног програма, па видети које могућности постоје.

У сваком случају када се ради о одрастању детета не треба штедети ни време ни напоре да прво себи разјасните о чему се ту ради, а затим видети опције, да не бисмо једног дана осванули у хорору, духовито сажетом следећом илустрацијом.

m5jQ0gC.jpg

.

.
Као и у осталим случајевима са децом овако малог узраста, треба бити врло опрезан и детету не саопштавати било шта, односно третирати као део обичне дечја игре. Никако упућивати замерке.

Међутим, са управом обданишта треба разјаснити да ли се ради о обичној, невиној дечјој игри и уобичајеном истраживању света око себе или је у питању део разрађеног програма, па видети које могућности постоје.

У сваком случају када се ради о одрастању детета не треба штедети ни време ни напоре да прво себи разјасните о чему се ту ради, а затим видети опције, да не бисмо једног дана осванули у хорору, духовито сажетом следећом илустрацијом.

m5jQ0gC.jpg

.
Sigurno deo razradjenog programa, sledece godine u ucionicu im dolazi trandza sa rogovima.

Sigurno deo razradjenog programa, sledece godine u ucionicu im dolazi trandza sa rogovima.
.
Ваљда је већ негде овде и било, мислим у Крагујевцу, а можда сам побркао, на крају, небитно.

Зато и мислим да је одговорност родитеља пре свега да дете заштити, а не да буде изложено притиску са родитељске стране.

Неутралисати сексуалност из те приче, реакцијом нпр. ахххааахаха, баш лепо си нацртао, хајде сада да узмемо блок и боје, да видим шта још умеш да нацрташ, па онда хајде сада да нацртамо нешто на зиду (ионако ће се соба окречити у неком наредном периоду) или нешто тог типа. Једноставно цео догађај максимално разводнити и бацити у заборав јер се деца из тог узраста касније уопште не сећају обичних догађаја. Памте само велике сензације и то треба избећи на сваки могући начин.

С друге стране треба истрести из управе обданишта све програме и активности које планирају, па онда доносити одлуке, односно онемогућити им смицалице типа "па шта вам је, деца су се само играла..." и испаднеш будала, а онда доведу драг квинове да иживљавају сопствени егзиибиционизам на деци.

.

.

m5jQ0gC.jpg

.
m5jQ0gC.jpg

za sve vas sa Politike, link nije uvek potreban na drugim forumima krstarice. U uvodu je navedeno odakle je vest
дакле нека непроверена жвака, за коју не треба никакав доказ, је тема на овом форуму, зар је битно на ком...
океј, држаћу се политике :kafa:

Back