Dečak polomio amforu staru 3.500 godina

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znaci ljudi ne treba da insistiram na razvojnoj psihologiji i pedagogiji i da nemam standarde tih nekadasnjih pedagoskih nivoa, nego da predjem na zapadne nivoe impresionizma i ekspresionizma kod dece...

Mislim ja cu se prilagoditi, nisam ja zadrt, nikad nisam za nasilje makar ono sto odbacujemo bilo pet i vise puta bolje...torta ili govnana salata, sta god narod hoce....

Nego sam ja dugo radio izvlaceci decu iz kriza i tih nedoumica i unutrasnjih sukoba pa mi to ostalo u navici trenutno...ali ste u pravu , mogu ja da svodim oporavak neke depresivne osobe samo na to da ona pomisli da je ponovo jaka a ne da je sad ja pumpam samopouzdanjem koje je dugotrajno odrzivo nego ono , srecna , oseca zivot, nekad dobro nekad popisana, ali brzo se dobije sto je najbitnije i ima utisak da razume sve to , ne mora mnogo da menja svoju povrsnu osnovu...

Ja jos kao klinac razvijao te sfere sigurnog porostora gde je dete istrazivac i sfere nesigurnog prostora gde je ispitivac...i jos puno tih detalja nivojisano..

Muzej treba da zastiti svoje eksponate.
Deca od 2- 4 god mogu svasta a nerazumna su 100 posto, naidje takav period.
Slažem se i verovatno iz tog razloga nece da potražuju od roditelja ..pri tom tako mala deca koja su ljubopitljiva
i uglavnom istražuju svet rukama i dodirom u tom uzrastu,ne bi trebala da budu na takvim mestima i još bez nadzora tj.držanja za ruku

Jel vi znate da ljudi koji rade visoku klasu obezbedjenja, imaju nazovimo to predrasude, procene je tacnije, koje osobe mogu da prave probleme, trapavosti , gluposti i slicno ...

To procenjuju po mimici , pokretima ociju, po stavu tela, hodu , kako rade zglobovi kod osobe, da li hoda kao rasklimatana ili ima zdrav stav , poisture kicme i tela...

Da napravim anketu , sa slikama, A, b , c, d , koje dete od ovih roditelja je razbilo vazu , statisticki cu dobiti tacne odgovore bili ljudi glupi ili pametni...sto je zanimljivo...
Naravno to nije za Srpsko objasnjavanje, tj nije razlog to sto je dete roditelja koji ovako izgledaju trapavo , a od ovih nije, nego zato sto ce razliciti roditelji i to se moze videti i po njihovim drugim osobinama razlicito pristupiti vaspitanju svog deteta...ono sto neki ovde na forumu zovu , sputavanje smirivanje deteta, to deciji psiholozi poput Milivojevica zovu ucenje deteta frustraciji, tj kontrolisanju sta zeli i kad zeli....

Samo je tesko objasniti pripadnicima razlicitih grupa shvatanja , da se nekad ili skoro uvek vise ispoljava onaj ko ume da se uzdrzi sad i ispuni svoju zelju za 5 min...

Ta pedagoska nauka je totalno izgubila svrhu , pa i smisao , posto vise nemamo teme o vaspitanju dece nego o kako zastiti decu od vrsnjackog nasilja, tj mic po mic, dosli smo do toga da deca razvaljuju decu...a roditelju tu ne smeju nista...cik nek probaju...

Poslednja izmena:
Setim se kad sam ćerku sličnog uzrasta vodio u Neues Museum u Berlinu.

(a vodio sam je jer nisam imao kome da je ostavim na čuvanje).

Bila je izložena Nefertiti, toga se sećam.

Njen komentar nakon posete muzeju: "tata, zašto su sve stvari u muzeju stare i polomljene?"

Back