Deca

DarthMaul

Domaćin
Poruka
4.422
Znam da mozda ovo nije mesto gde bi ovakva tema trebala da bude ali s' obzirom da se naveliko prica o abortusima i pravima zene, o pravima muskaraca i sl ja moram da postavim pitanje prevashodno zenskoj publici ovde. Mogu i muskarci da odgovaraju isto ali generalno me vise interesuju misljenja zenskih osoba. Imam mali eksperiment koji moram da probam...

Pitanje je sledece: koliko bi ste zelele/volele/htele da imate dece u svom reproduktivnom zivotu? Znaci pricam o planovima koje bi ste pravili za prosirenje porodice tzv. planirane trudnoce posto vidim da one spontane trudnoce nisu popularne.

Inace da se i ja ucipim za odgovor pre svih Vas. Ja bih voleo sa mojom buducom izabranicom da imam 3 dece. Mislim da bih mogao da toliko izdrzavam komotno ako bi ona bila voljna da rodi troje, a i znacilo bi mi to.

Shoot!

volela bih plavokosog sina, ali okej se i ćerka uklapa u ideju o mom post trideset pet životu
ili niti jedno, osim ako ne ocenim da će mu moj partner biti odličan otac, onda jedno dolazi u obzir

Ja razmisljam ovako.

1 dete - nema ni tzv proste reprodukcije.
2 dece - prosta reprodukcija.
3 dece - tu je vec dobitak.

3+ dece snaznija porodica kad odrastu svi. Kad ima dvoje dece u braku obicno tu ima svadjica izmedju njih i netrepeljivosti tako da trece dete dodje kao glas razuma za dve "zaracene" strane. Nasi stari su bili veoma pametni ljudi. Mislim na nase babe i dede. I tad su Srbi bili pravi Srbi. Danas smo izvestacena, izopacana nacija koja je izgubila svoj identitet...

Poslednja izmena:
volela bih plavokosog sina, ali okej se i ćerka uklapa u ideju o mom post trideset pet životu
ili niti jedno, osim ako ne ocenim da će mu moj partner biti odličan otac, onda jedno dolazi u obzir

Bez namere da te kritikujem sve je vise takvih zena. Ne zelim da ti pripovedam kako je to lose ali postujem tvoj izbor. Ali zbog takvih stavova mi kao narod nestajemo i gubimo ono sto smo nekad kao narod i bili. U svakom slucaju ja ti zelim srecu kakvu god da je ti zamisljas.

Nora Barnacle

Zato i razumes bit vece porodice. Jer na kraju svima ce nama roditelji umreti jednog dana ako nekima i nisu vec ali mi kao braca i sestre ostacemo zajedno i realno u zivotu imacemo prijatelja, poznanika itd ali tvoji rodjeni su uvek tvoji rodjeni. Dobro je samo pogledati pojedine nacije u okruzenju kako se ozbiljno shvata velicina porodice i samim tim jacina iste, a kad imas jake porodice tad je i nacija jaka. Nazalost mi to gubimo...

И ја имам петочлану породицу, и то ми је највеће богатство.

Иначе нама нација и умире због те моде једног детета, роди се једно дете, умру два родитеља, у старту смо у минусу за једног становника. То је срамота. А здрави људи и могу више.

Ovo sam samo hteo da potvrdim. Sto se ispostavilo kao i tacno. Retke su zene danas koje bi htele da rode vise od jednog deteta. A i to jedno dete radjaju da bi bile fensi mamice koje vadaju svoje detence sa sobom kao ukras. Gledaj me lepa sam mama. Ostvarila sam se kao majka i dosta mi je vise za ceo zivot.

Ovo sam samo hteo da potvrdim. Sto se ispostavilo kao i tacno. Retke su zene danas koje bi htele da rode vise od jednog deteta. A i to jedno dete radjaju da bi bile fensi mamice koje vadaju svoje detence sa sobom kao ukras. Gledaj me lepa sam mama. Ostvarila sam se kao majka i dosta mi je vise za ceo zivot.

То је то... Зато ми се и гаде..

Vec sam rekla da hocu jedno i slazem se sa tobom. Samo sto meni nije cilj da budem fensi mama, ali ova recenica: '' Ostvarila sam se kao majka i dosta mi je vise za ceo zivot'' je u potpunosti moja.

ne...bolje je natovariti 5oro dece i od jedne napraviti vise beda i jada..ako ne mozes finansijski pruziti svima dovoljno onda j b g ...i nemojte samo ono imace deca ljubav ..e ljubav se ne jede

Dobro, sad, nemoj baš odmah tako, bokserski na žene. z:(
Koliko sam shvatila, ti si iz velike porodice (i zato podržavaš to). Možda ima neka fora u malim (koju ja, takođe, ne razumem).

Bilo bi lepo da neko objasni.

Е, види, кад ми нека каже ''нећу дете, хоћу да живим'' , или томе слично, добијем напад бре, напад, мсм ако су ти журке, опијање и та с*ања битнија од неког живота, иди обеси се бре и ниси за живот. А имам доста другова јединаца, и знам какви су то људи, и знам колики им је смор што су јединци.

Samo jednom u životu sam od žene čula da neće da rodi dete zato što neće da kvari svoj izgled (koji je, bez svakog prigovora - maestralan!). Tada je imala oko 33 - 35 godina, već desetak bila u braku u kome je sve ok, oboje obrazovani, zaposleni, solidno stituirani. Na prvu mi je delovalo grozno, iskreno, ali posle, kad sam sve sabrala, izašlo je na sledeće: ako joj je izgled toliko bitan (a uz maksimalan napor nema šanse da ga zadrži posle 45), možda je i bolje da ne rađa decu - šta ako shvati da joj život nema smisla kad ne bude zategnuta i mladalački lepa, pa odluči da se ubije?

A te priče o finansijskim ograničenjima su bezvezne: ako imaš za jedno da preko leta uči engleski u Brajtonu, podeli na dva, pa ih oboje upiši na Kolarac i pošalji na Divčibare. Ako se potrudiš i naučiš ih da se i sami potrude, stići će oni i dalje od Brajtona - kad bude vreme.

Back