Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dokazi, da u skolama deca ne mogu da kupe pljeskavice ! Da li si bila u svakoj skoli u Srbiji ? To je samo tvoje licno misljenje.
Kod nas u naselju deca moraju da izađu iz školskog dvorišta i hodaju nekoliko minuta uzbrdo da bi kupila pljeskavice. Škola nema ogradu na zaključavanje visoku tri metra kao kavez, tako da deca mogu da izađu. A šta mogu da kupe U ŠKOLI, pljeskavice sigurno ne mogu. Ćevabdžinice takođe opslužuju i jednu od najvećih pijaca u gradu, pa im se ne isplati da peku pljeskavice samo za đake i da zadime samu zgradu škole (a kifle mogu bilo gde da se prodaju).

Sećam se naših užina u školi. Pondeljak 'leba i masti sa alevom paprikom, utorak pašteta i hleb, sreda pekmez i hleb, četvrtak sir namazni na hlebu i petak jabuka...
Eto i onda je pašteta bila obavezna, a to je bilo pre 30 godina.

Mi nismo imali masti i leba, ali se sećam majoneza i hleba. Nisam znao šta je to jer mi to kod kuće nismo jeli, pa su mi druga deca rekla. (bilo je bezveze, nije imalo nikakav ukus jer su ga pretanko namazali)
Sa-sa-salmonela, majoneza, leba bela, sa-sa-salmonela...

Odnosno, taj procenat masnoće je normalan za populaciju koja živi u Vojvodini i na njega su se prilagodili tokom evolucije
(stvarno sramota koliko su ovi lavovi debeli, što nisu mršavi kao gepardi)

Gde je normalno svaki drugi pati od gojaznosti, da li si cuo sta su doktori rekli ? Ne radi se o tome sta je sramota ili ne, nego sta je zdravo ili ne !

Jok, nego će sekta iz Amerike da daje savete najmađima.

Deca bi trebala da jedu isto ono šta su jeli i njihovi roditelji.

Nažalost to je uglavnom testo i krompir i ponekad pasulj ili pirinač uz po komadić mesa za svakog od ukućana.

Da je tu više mesa i ribe, a manje testa i skroba, gojaznosti ne bi ni bilo.

Savremenog čoveka ugrožava odsustvo fizičke aktivnosti jer naši su preci puno više hodali i fizički radili i 4 bela otrova, brašno,šećer, so i mast.

Због дуготрајног седења пред компјутером и те-веом, највише!

A mozda i zbog toga da im je gradivo preobimno i nestrucnosti kadra, pa moraju da provedu sate i sate uceci, jer neko nije uspeo to da im objasni kako treba.

Ako se govori o kvalitetnom obroku on mora da bude kuvan, da sadrzi neku salatu, parce mesa, ribe. Postoje skole koje imaju svoje kuhinje, ali opet, ako uzmemo u obzir da se tamo sluzi pecivo, virsle pastete itd. to ne spada u kvalitetan obrok. Malo bolje je u vrticima zbog kuvane hrane. Narocito sto u danasnje vreme ima sve vise osoba koji imaju netoleranciju na gluten, laktozu...

Kako i cime da se hrane te osobe kada su van kuce? Da na plus dvadeset i nesto nose hranu?

Ovo sistem mora da uredi.

I ne treba zaboraviti da je hrana, npr u moje vreme bila manje bombardovana koje kakvim konzervansima, aditivima, jer tada nije bilo normlano da rok trajanja mleka bude 20 dana, jogurta skoro mesec dana, a nije ni postojao GMO.

Poslednja izmena od moderatora:
Грешиш.
Прича је почела с Кори Удовички, која није ни била министар пољопривреде, већ гувернер Народне банке Србије, али у своје време стипендиста Монсанта, као и њене кћери.
Остало је прича без краја и конца!!!

Ista qovna. Sasa Dragin se pobrinuo za zakonksu regulativu oko ulaska ove hrane na trziste.

A mozda i zbog toga da im je gradivo preobimno i nestrucnosti kadra, pa moraju da provedu sate i sate uceci, jer neko nije uspeo to da im objasni kako treba.

z:Dz:Dz:D

Бољи виц одавно нисам чула!z:D

Отвори анкету на пдф Тинејџери и питај их колико сати (боље - минута) дневно уче, а колико сати дневно проведу за компјутером....z;)

z:Dz:Dz:D

Бољи виц одавно нисам чула!z:D

Отвори анкету на пдф Тинејџери и питај их колико сати (боље - минута) дневно уче, а колико сати дневно проведу за компјутером....z;)

Ccc, kakva neozbiljnost nastavnickog kadra. Pa nije ni cudo sto deca ne uce, kada imate takav stav prema njima.:deda:

Jos pijete kokakolu, pusite...

Na forumu dosli ima pojedinaca koji kazu da piju koka-kolu jedu cips, mesne preradjevine se podrazumevaju, da li vezbaju svaki dan minimum sat ( mogu da zamislim), e oni daju savete sta je zdravo, a sta ne za decu. Daju lep primer mladjima.

Ti već postaješ prenaporan. Vrati se lijepo stranu nazad pa vidi koliko često piju koka kolu pa ćeš valjda shvatiti koliko lupaš realno. Jeste ja volim čvarke,slaninu,kobasice. I šta sad? Idi djeli savjete Amerikancima.

Jok, nego će sekta iz Amerike da daje savete najmađima.

Deca bi trebala da jedu isto ono šta su jeli i njihovi roditelji.

Nažalost to je uglavnom testo i krompir i ponekad pasulj ili pirinač uz po komadić mesa za svakog od ukućana.

Da je tu više mesa i ribe, a manje testa i skroba, gojaznosti ne bi ni bilo.

Savremenog čoveka ugrožava odsustvo fizičke aktivnosti jer naši su preci puno više hodali i fizički radili i 4 bela otrova, brašno,šećer, so i mast.

Ne nego ce sekta iz mesarske industrije da putem agresivnog marketinga navlaci decu na mesne preradjevine.
To sto ti tvrdis, nema veze sa realnoscu. Svi su videli klipove sa drzvavne televizije Srbije, gde doktori (strucna lica) vode kampanju za smanjenje mesa do totalnog izbacivanja, a upravo savetuju vise zdravih namirnica biljnog porekla. Ko je strucniji ti ili doktori ???

Ti već postaješ prenaporan. Vrati se lijepo stranu nazad pa vidi koliko često piju koka kolu pa ćeš valjda shvatiti koliko lupaš realno. Jeste ja volim čvarke,slaninu,kobasice. I šta sad? Idi djeli savjete Amerikancima.
Ti si vec odavno provaljen da si komicar. To isto kao da kazes vidi koliko ljudi koriste heroin cesto i onda ces shvatiti koliko lupas hiper-realno.
Upali televizior i gledaj drzavne vesti, sta savetuju doktori iz Srbije meso- napolje iz ishrane, a ti si pametniji od svih doktora na svetu zajedno, tako da mozes da delis savete kako su preradjevine od mesa pune hemije zdrave i hranljive pogotovo za decu.

Ti si vec odavno provaljen da si komicar. To isto kao da kazes vidi koliko ljudi koriste heroin cesto i onda ces shvatiti koliko lupas hiper-realno.
Upali televizior i gledaj drzavne vesti, sta savetuju doktori iz Srbije meso- napolje iz ishrane, a ti si pametniji od svih doktora na svetu zajedno, tako da mozes da delis savete kako su preradjevine od mesa pune hemije zdrave i hranljive pogotovo za decu.

Ja jedem šta hoću! Nikome ne namećem svoj stav. Ne pijem,ne pušim,ne kladim se i jedini porok su mi jaka hrana i slatkiši. Kokakola je štetna ako se pije svakodnevno i u velikim količinama slažem se. Ali onom ko je popije jednom u "sto godina" neće biti ništa. Tvoji klipovi su smijehotresni. Ja znam i dosta doktora koji kažu da između ostalog i treba jesti meso. Ali ih nema na youtubu.

Ja jedem šta hoću! Nikome ne namećem svoj stav. Ne pijem,ne pušim,ne kladim se i jedini porok su mi jaka hrana i slatkiši. Kokakola je štetna ako se pije svakodnevno i u velikim količinama slažem se. Ali onom ko je popije jednom u "sto godina" neće biti ništa. Tvoji klipovi su smijehotresni. Ja znam i dosta doktora koji kažu da između ostalog i treba jesti meso. Ali ih nema na youtubu.
Tema je Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama, imamo misljenje strucnih i kompetenth osoba koje sam ja postavio , da meso i mesne preradjevine treba smanjiti tj. izbaciti i hraniti se zdravim namirnicama biljnog porekla. Daj izjave te doktora, jer ovako sto ne moze da se proveri je pricam ti pricu.

Gde je normalno svaki drugi pati od gojaznosti, da li si cuo sta su doktori rekli ? !
Pa to su neki nevojvođanski doktori rekli, svako zna da su lale od pamtiveka lepi i debeli :) Isto kao i Havajci.
Ako je ta debljina prosečna u populaciji, onda treba biti još deblji da bi bio gojazan.
Tako isto neko može da kaže da je normalno izgledati anoreksično a da je sve preko toga gojazno, 99 odsto populacije. E pa nije... Prosečna vrednost po svojoj definiciji ne može da bude ekstrem

>A mozda i zbog toga da im je gradivo preobimno i nestrucnosti kadra, pa moraju da provedu sate i sate uceci, jer neko nije uspeo to da im objasni kako treba.

>Отвори анкету на пдф Тинејџери и питај их колико сати (боље - минута) дневно уче, а колико сати дневно проведу за компјутером....z;)

Sada može i preko mobilnog da se ide na fejs, ne treba ni da se ide do kompjutera
A tu je naravno i inkluzija ometača časova, zbog koje ni stručni bog-otac ne bi mogao da objasni lekcije kako treba

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back