Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti Amerikanci koji jedu za doručak zdrave pahuljice a nikada ne jedu masnu picu, to su belci više srednje klase koji žive u vilama (ono što bismo mi nazvali 1%)
Sirotinja u Americi, koja radi npr. na kasi u samoposluzi ili prima socijalnu pomoć (dakle ono što je u Srbiji većina po platežnoj moći) se ožderava masnom, slanom hranom sa belim brašnom i kukuruznim zaslađivačem. U školi im dele masnu i nezdravu hranu, zaslađivače veštačke i kukuruzne itd. zato što su prodavci toga donatori za školu (mi ćemo vam kupiti dresove za fudbalski tim a vi stavite u hodnik aparat za gazirana pića i čokoladice).

Inače mi nije jasno zašto se na ovoj temi Smoki smatra nezdravom hranom a slani štapići (grisini) zdravom. Grisini se sastoje uglavnom od belog brašna i nešto soli, a u smokiju se nalaze kikiriki i soja koji su izvor belančevina. Smoki je cerealija koja se jede bez mleka (pogodna za alergične na laktozu), nema dodatih šećera, ima relativno visok sadržaj proteina, pošto se pravi od kukuruza pogodan je za alergične na gluten iz pšenice.

Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije kaže da je javna tajna da se u parizere, viršle i ostale polutrajne kobasice stavlja svakakav otpad. Od mesa kome je istekao rok trajanja preko njuški, repova, jezika, ušiju, kože, tetiva, loja, limfnih čvorova, pljuvačnih žlezda, iznutrica, sve do kostiju i papaka.
https://www.vesti-online.com/Stampano-izdanje/11-12-2011/Tema/186196/I-kerovi-izbegavaju-klanice

Niko nikad nije ni tvrdio da je dobro jesti džank fud .

..i grisine su nezdrava hrana..samo nema reklamu koja je mogla da bude ilustracija nemarnosti prema dechjem zdravlju pa nisu spomenute.. :)

..smoki koji mame chesto daju sasvim maloj deci je opasan alergen, shto zbog kikirikija shto zbog soje..
..sadrzi previshe kalorija na ono malo korisnih nezasicenih masnih kiselina da bi se mogao smatrati cerealijom izbora za bilo koga,
osim sasvim povremeno kod dece koja nemaju drugih problema sa ishranom..

Oči se ne stavljaju, a glave sa svim žlezdama, jezikom i papci su sastojci koju su osnova za pitije, švarglu i belu kobasicu.
Od žlezda su posebno ukusni beli bubrezi, kad se udinstaju sa lukom.
Nije mi jasno zašto bi to bio otpad.
Одстоје у маринади(пацу) од воде, винског сирћета, мирођије, згњеченог белог лука и ренданог рена, једно 12 сати на ладном, а потом се ко што рече удинстају са црним луком.
На крају се могу прелити и запећи уз умућена јаја и павлаку уз стално мешање!!!
:zjede::jede::zaljubljena:

Deca u Srbiji odrastaju na GM hrani koja se na mala vrata pojavljuje na našem tržištu. I ptice na grani znaju šta je GM hrana glupo je to više ponavljati.
Međutim ono što svakako treba ponoviti po milion puta jeste da je najzaslužniji za to jedan "građanin" Srbije, stipendista Monsanta, čisti plaćenik koji bi majku svoju prodao za novac, demokratsko pseto koji se zove Saša Dragin !!!

Narode? Ko je ovde blesav?

Poslednja izmena od moderatora:
Deca u Srbiji odrastaju na GM hrani koja se na mala vrata pojavljuje na našem tržištu. I ptice na grani znaju šta je GM hrana glupo je to više ponavljati.
Međutim ono što svakako treba ponoviti po milion puta jeste da je najzaslužniji za to jedan "građanin" Srbije, stipendista Monsanta, čisti plaćenik koji bi majku svoju prodao za novac, demokratsko pseto koji se zove Saša Dragin !!!

Narode? Ko je ovde blesav? ..
Грешиш.
Прича је почела с Кори Удовички, која није ни била министар пољопривреде, већ гувернер Народне банке Србије, али у своје време стипендиста Монсанта, као и њене кћери.
Остало је прича без краја и конца!!!

Poslednja izmena od moderatora:
Ode ova tema u teorije zavere. Svaka multinacionalna kompanija zeli da ustedi, da proizvede sto jeftinije, a da proda skuplje. One su medjusobno povezane, farmaceutska, prehrambena itd. Kako ce uvecavati proizvod, ako coveku nesto ne fali. To je to, profit.

Teorija je teorija,
Codex je nažalost praksa, pa ti sad gledaj šta ćeš.

Moj sin je pre tri godine završio osnovnu školu. Užina je bila dogovorena sa jednom pekarm koja ih je zatrpavala belim pecivom i gaziranim sokovima. U okviru škole postoji i kantina, gde, pogađate mogu da se kupe samo proizvodi iz TE pekare. U holu škole postoji aparat za napitke, uglavnom gazirane i kafu gde đaci mogu da kupe šta i koliko žele. Iz školskog dvorišta je strogo zabranjen i kažnjiv izlazak za vreme odmora, čak i u prodavnicu prekoputa, palančirkarnicu koja je u blizini i drugu pekaru koja se nalazi na pedesetak metara od škole.
Mislim da je i dalje tako, izbor je pekara ili nešto iz TE pekare i gazirani sok ili kafa. Inače, načula sam da se povremeno nešto u školi promeni, tj, promene pekaru koja verovatno dobro nagradi direktora ili već nekog drugog odgovornog za ishranu dece.

Ovo je sada pretnja !!!! Ti se obracas meni i pretis !!!! Neces me upozoravati vise....
Na ovoj temi da li sam ja ponovio dvaput isti snimak ???? Snimci postoje sa drzavnih tv, da moze svako da ih proveri, a cuje se prica se
Ti mozes kao moderador da me banujes zauvek, jer imam drukcije pogled na svet o tebe. Zaustavices tako kampanju zdravu hrane.
Jabuke,kruske,brokoli,sargarepa to je tako skupo da ne mozes da pristis sebI od tvoje plate, samo izvrces cinjenica, a kada nemas protiv argumenta onda pretis da cu biti banovan....

У том делу поста обратила сам ти се као модератор. А ти пре постовања ишчитај Правилник Форума Крстарице! Ако те будем бановала то ће бити само зато што га кршиш, а не зато што се ја лично са тобом слажем или не!

П.С.
Ја рекох да у школи не једем уопште! А ако сматраш да као просветни радник имам обавезу да једем пред ђацима да бих педагошки деловала на њих - рекох: сложићу се да учествујем у том пројекту ако га неко буде иницирао и финансирао. Узгред, ја заиста немам представу како бих могла јести броколи у школском дворишту. z:( Да ли се он грицка сиров или бих морала да носим ''цинцике'' (оне шерпице на спрат) па да их подгревам на сунцу...и једем стојећи на сред школског дворишта за време одмора....?z:mrgreen:
Зашто ти не би, рецимо, почео ту кампању? Уведи, на пример, јавни ручак, нешто као јавни час...Па сваког дана у подне на сред Теразија или већ неког градског трга отвори цинцике и једи броколи! Мислим да би ти то више вредело у смислу преобраћања ''неверника'', него сво ово силно копирање вечито истих клипова...z;)

Na to sam i mislio kada sam komentarisao. Vise se drzim ovih prakticnih dokaza. Umrezenost industrijske mafije i dokumenata koji im to omogucavaju.

WHO je u sprezi sa FAO pokrenula i gura te normative.

Od 31. decembra 2009. godine stupio je na snagu monstruozni plan međunarodne organizacije ’’Kodeks alimentarijus’’ (Codex alimentarius), koji propisuje pravila za kontrolu hrane, aditiva i ostalih dodataka hrani. Između ostalog, taj protokol podržava korišćenje velikog broja aditiva u hrani koju jedemo, kao i genetski modifikovanu hranu, a ova organizacija će insistirati na upotrebi ovakvih namirnica u EU, a pre svega u zemljama bivšeg "komunističkog bloka", među kojima je i Srbija.

· Сво поврће и семе ће бити изложено зрачењу. Тренутно се то ради само код семења и поврћа које је дуго у транспорту, како би остало свеже што дуже. Под Codex-ом ће то бити обавезно за сво поврће, семе, животиње и месо.

Увођењем Codex-а ће све животиње, које се узгајају за храну или млеко, морати да добију Monsanto хормон раста и Monsanto антибиотике.

Људи ће обољевати због употребе генетски модификоване хране. Када се догоди ту ускаче фармација, која ће им нудити помоћ у облику својих лекова. Готово сви природни лекови ће бити забрањени и означени као опасни, а дозвољени ће бити само фармацеутски производи.

- Дозвољене су повишене концентрације више од 3.275 врста пестицида у храни, укључујући и оне за које се зна да су канцерогене или ремете рад ендокриног система, на пример, 2.4-D, atrazine, methyl-bromide

jeste

misliš da to nije uzrok što danas sve više obolelih od raznih vrsta kancera, umiru mladi ljudi (pedesetak godina)
sve više dijabetesa, sve mlađi obolevaju
sve više infarkta, mada mislim da je i to prevaziđeno, da su "savremene" bolesti rak i dijabetes

Jeste ali dobrim dijelom za takvu sliku su odgovorni i NATO i njihovo bombardovanje osiromašenim uranijumom. Kao i fizička neaktivnost i stres.

У том делу поста обратила сам ти се као модератор. А ти пре постовања ишчитај Правилник Форума Крстарице! Ако те будем бановала то ће бити само зато што га кршиш, а не зато што се ја лично са тобом слажем или не!

П.С.
Ја рекох да у школи не једем уопште! А ако сматраш да као просветни радник имам обавезу да једем пред ђацима да бих педагошки деловала на њих - рекох: сложићу се да учествујем у том пројекту ако га неко буде иницирао и финансирао. Узгред, ја заиста немам представу како бих могла јести броколи у школском дворишту. z:( Да ли се он грицка сиров или бих морала да носим ''цинцике'' (оне шерпице на спрат) па да их подгревам на сунцу...и једем стојећи на сред школског дворишта за време одмора....?z:mrgreen:
Зашто ти не би, рецимо, почео ту кампању? Уведи, на пример, јавни ручак, нешто као јавни час...Па сваког дана у подне на сред Теразија или већ неког градског трга отвори цинцике и једи броколи! Мислим да би ти то више вредело у смислу преобраћања ''неверника'', него сво ово силно копирање вечито истих клипова...z;)

Ti meni pretis da me neces vise upozoravati ! To je pretnja i zloupotreba tvoje funkcije, a ti pravilnik tumacis kako ti hoces. Ti si veganofob, i zato ti smetaju klipovi koji su protiv namirnica zivotinjskog porekla. Jer kada je korisnik buudala kacio klipove u korist namirnica zivotinjskog porekla i to neke i po pet puta, ne da nisu obrisani, nego nije ''pazario'' cak ni zuti karton, a bio je prijavljen. Toliko o tvojoj objektivnosti.

Ne postoji takav izveštaj niti ikom normalnom pada na pamet da svi ljudi treba da postanu vegani.

Izvestaj UN da je meso najveci zagadjivac planete i da svi ljudi treba da postanu Vegani, posto ti ne razumes engleski ,a samim tim nisi razumeo o cemu je bio dijalog na CNN. Ako ti nesto ne razumes, nije valjda da to ne postoji. Ko od strucnih lica , savetuje ljudima da jedu meso zato sto je to ''zdravo'' ? Niko
Izvestaj UN su preneli svi, a ti mozes samo ko malo dete da ponavljas nije to tacno.
http://www.guardian.co.uk/environment/2008/sep/07/food.foodanddrink
http://www.telegraph.co.uk/earth/en...law-in-report-on-meat-and-climate-change.html

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back