Деца, родитељи и пубертет :(

Е, девојке, изгледа да улазим у пубертет, по други пут...

И прилично сам уплашена.

Првог пута нисам била, али овај пубертет ме баш здрмао.

Последњих неколико дана одбија да иде у школу, објашњава ми да се плаши нечега, а не зна да дефинише чега, испитала сам све, нема проблем у школи, са другарицама, наизглед све савршено, а стално плаче... разговарамо сатима, буде боље, па је опет ухвати, без очигледног спољног надражаја.

Разговарала сам са психологом, каже да је то у пубертету нормално, па ја враћам филм да се сетим свог пубертета, чини ми се да нисам пролазила тако стресно кроз њега (мада, било је епизода са ноћним морама и страховима, да сам усвојена, да ће ми се родитељи развести и слично).

Водићу је и на разговор ког психолога, нешто ми не да мира, много је нежна, плашим се да се не продуби...

Да ли се ви сећате свог пубертета и како су ваша деца пролазила кроз њега?

И немојте да ми саветујете да пребацим тему на ДиП, кога не занима, просто нека прескочи.

zashto ne na dip? sve na zene da se trachka i kao neshto deshava

svaki problem u tom periodu je ozbiljan za onoga ko prolazi kroz to
mozesh da pokushah sa psiholozima, ali to je mlaka voda, uglavnom
puno razgovora, pronadji nachin da dopresh do deteta, ne znam recept, i moje dve su u pubertetu, guramo , puno puno prichamo

moj pubertet je delovao savrsheno , super shkolovanje , super drushtvo , a samo ja znam shta mi je bilo u glavi i kako sam proshla kroz to
a da sam pravila svashta, jesam ... poturim im odlichne ocene , osmeh i pustim mjuz da groova
shto ne preporuchujem
bolje je kad dete ispolji osetljivost, onda krenesh da razmishljash i reshavash problem

zashto ne na dip? sve na zene da se trachka i kao neshto deshava

svaki problem u tom periodu je ozbiljan za onoga ko prolazi kroz to
mozesh da pokushah sa psiholozima, ali to je mlaka voda, uglavnom
puno razgovora, pronadji nachin da dopresh do deteta, ne znam recept, i moje dve su u pubertetu, guramo , puno puno prichamo

moj pubertet je delovao savrsheno , super shkolovanje , super drushtvo , a samo ja znam shta mi je bilo u glavi i kako sam proshla kroz to
a da sam pravila svashta, jesam ... poturim im odlichne ocene , osmeh i pustim mjuz da groova
shto ne preporuchujem
bolje je kad dete ispolji osetljivost, onda krenesh da razmishljash i reshavash problem

ovo posledjne se skroz slazem

Е, људи, последња два дана нисам писала, јер нисам хтела да пренагљујем, али изгледа да ми се моје дете вратило :worth:

Нисмо ишле чак ни код психолога, просто је прихватила да та нервоза потиче од пубертета, рационализовала је своје стање и то је, изгледа, било то.

Плашила се тог стања, јер је мислила да је болесна.

Пратићу пажљиво, проводимо доста времена у шетњи, прекјуче смо прале кола, договарамо куповину бицикла, за сада је добро.

Видећемо од понедељка, креће преподневна смена, а тад је било најгоре...

Хвала вам свима :heart:

Е, људи, последња два дана нисам писала, јер нисам хтела да пренагљујем, али изгледа да ми се моје дете вратило :worth:

Нисмо ишле чак ни код психолога, просто је прихватила да та нервоза потиче од пубертета, рационализовала је своје стање и то је, изгледа, било то.

Пратићу пажљиво, проводимо доста времена у шетњи, прекјуче смо прале кола, договарамо куповину бицикла, за сада је добро.

e za bajs da joj nesto dobro nadjemo do 500e:kafa:

Vidiš da nije ništa hvala Bogu
Pubertet ko pubertet svakom je njegov najteži

Разговарала је и са другарицама, и оне пролазе кроз исто, само на другачији начин, па је схватила да је све нормално :)

- - - - - - - - - -

e za bajs da joj nesto dobro nadjemo do 500e:kafa:

Е, бајс између 30-50 еврића, довозе Шипци из Немачке половне, наводно.

Мада изгледају као нови, откуд знам, али добри су.

Чичак, она има 11 година, каква толика патња за момцима, једино то знам да није.

А муж тек не уме ништа да извуче из ње :(

Кад је питам, она само каже не умем да објасним, јер не знам шта је...

Прво је мислила да је неки страх, али ни то није умела да објасни, страх од чега, ни од чега конкретно...

Можда нека несигурност, ма немам појма више, мајке ми.

искрено, мени је рано да се то њено стање назове пубертетом
додуше, девојчице, и то у данашње време, рано улазе у пубертет, али ипак

разговор са психологом---обавезно, ако треба и развојно саветовалиште, шта год ће помоћи детету.

а шта ја причам рано, овај мој млађи, само је годину и по или 2 старији од твоје и дрмају га хормони

мислила сам да су моје муке са децом највеће кад оно ...
није ми лакше због тога, ал само кажем

:heart:

онда супер
ипак, прати ти 8ко што пратиш и увек, јел :)

Back