Deca ne učvršćuju brak

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.310
Dan-porodice-2.jpg

“Deca ne učvršćuju brak. Tamo gde je dobar brak može postati još bolji sa decom. Tamo gde nije dobar, postaje još gori.
Stabilni brakovi su stabilni bez obzira na to koliko dece ima. Znači, dete je upravo onakvo kakav je brak.”

Akademik prof. dr Vladeta Jerotić

Sta mislite o ovoj izjavi prof.Vladete Jerotica, da su deca onakva kakvi smo mi i da deca ne ucvrscuju brak ?

A sa Nil Armstrongom si igrao tablić dok je rešavao strah od visine kod psihijatra?
Eo ga opet.

Kad sam postavio ono pismo od Spilberga, opet bilo nesto kao sa Nil Armstrongom :lol:

Ja se ne hvalim, kazem da je znam i da je bila riba i po ne po izgledu nego po erudiciji.

Uzgred Dlakavi, da hocu da se hvalim, postavljao bi fotke sa glumicama ili nekim stranim facama sa festivala a to bi bilo hvalisanje. Necu da vam dizem pritisak.

Brinem za vase dusevno zdravlje vise nego lekarka.

Dan-porodice-2.jpg

“Deca ne učvršćuju brak. Tamo gde je dobar brak može postati još bolji sa decom. Tamo gde nije dobar, postaje još gori.
Stabilni brakovi su stabilni bez obzira na to koliko dece ima. Znači, dete je upravo onakvo kakav je brak.”

Sta mislite o ovoj izjavi prof.Vladete Jerotica, da su deca onakva kakvi smo mi i da deca ne ucvrscuju brak ?
Sa decom imamo nesto zajednicko, materijalno, veoma vredno jer smo u tom detetu i ja i ona.

Prelepo je imati decu. Pogotovo više dece. Ali brak je u suštini odnos muža i žene. Ako je dobar odnos, deca mogu da ga obogate. Ako odnos nije kako treba, i sa troje dece će se razvesti.
Formalni brak je ubijanje prave, iskrene i ciste ljudske slobode.

Bez obzira na stepen sirokog duha kod oba partnera. Deca su nesto deseto. Deca ne odrastaju u porodici vec u drustvu. Kakvo je drustvo, takva ce biti i deca. Dete koje je ispod staklenog zvona i uceno samo vrlinama, u takvom drsutvu ce kao ovom danas u Srbiji biti predmet sprdnje i dusevni bolesnik u najavi. Deca su izuzuetno okrutna ma kakve dobrice bile u kuci. Pametnija su od nas, jer nas stalno testiraju. Deca XXI veka, nisu samo deca, vec opomena covecanstvu da ne zna sta radi i kojim putem ide.

Moje misljenje. Ne mora da je ispravno.

Dan-porodice-2.jpg

A kome moze da padne na pamet da deca treba da ucvrscuju brak?
Ocekivati da takvo breme stavis na ledja jednom detetu.

Postoji stub kuce i moralnih vrednosti odakle pocinje i zavrsava se stabilnost braka. Nikad nisam cuo da bilo koji muskarac ili dete osporava zeni da je stub kuce, dok deca ne stignu u godine kada mogu da procenjuju taj odnos i to vrlo strogo, poredeci sa rugim porodicama i majkama.

Back