DECA IZ ZVECANSKE

kacamak

Zainteresovan član
Poruka
285
Deca su nase najvece zlato,sa njima se igramo,pevamo gledamo kako rastu i zive u lepim i skromnim uslovima srecni sto imaju nas.Ali morate da razumete da postoje i druga deca koja zive u domovima i nemaju svoje roditelje, kao deca u zvecanskoj.NJima svakako treba pomoci na bilo koji nacin.Ja samo zelim da mi pomognete da napravim najmocniji humanitarni fond za pomoc toj deci i to mogu da ostvarim samo ako mi vi pomognete u tome.Gledam na ulici kako me mladja zena vuce za rukav da kupim cestitku i tako pomognem toj deci,zar to nije jadno?zar oni stvarno moraju da mole za novac.

Smatram da to mozemo da uradimo i na drugaciji nacin.Mozemo da organizujemo predstave,zurke koncerte,clanstvo,izlozbe,mozemo da posredujemo u izdavanju bilborda i na taj nacin obezbedimo novac za njih.Mozemo da pomognemo kroz kreativne radionice,vodimo decu na izlet da se sa njima druzimo,obilazimo spomenike,vodimo na ekskurzije.Zar stvarno moramo da vucemo ljude za rukav i prodajemo razglednice da bi obezbedili novac za koji inace sumnjam da odlazi u prave ruke.u to sumnjam jer ako izracunate da razglednica kosta 100 din i da prodaju 2000 razglednica mesecno to je cifra od 200 000 din mesecno..Sa tim novcem moze mnogo toga da se uradi.Da su do sada taj novac stavljali pod kamatu oni bi mogli da finansiraju tu decu do kraja zivota.Zato kazem da cisto sumnjam da sav novac prikupljen na takav nacin odlazi u njihove ruke.
 
Kačamače, čekam te već mesec dana, pa gde si do sada?! Zanima me SVE u vezi Zvečanske pa bi bilo dobro da se ponovo ne izgubiš. Molim te za lični kontakt ovim putem ili telefonom 064/1886424!!
Radujem se svakoj akciji koja bi pomogla tim anđelima. Pozdrav!
 
I mene zanima sve u vezi Zvecanske.Oduvek.Volela bih da znam postoji li neka mogucnost volonterskog rada.Verujem da su im pare neophodne,ali znam pouzdano da li im treba i neko za jos neki rad.Ja bih radila sa decom-nekakve radionice,medicinu.Sada je svuda bilo zena koje su prodavale novogodisnje cestitke ali nijedna nije znala nista o mogucnosti pristupa i razgovora.Pa,ako neko nesto zna,neka se javi.Neki siguran kontakt.Ta Zvecanska je uvek u magli
 
Čini se da je Zvečanska stvarno u "magli" i da to nekome odgovara. Što više o njoj saznajem sva sam sigurnija u to. Mislim da oni ma koliko govore da su volonteri dobro došli ipak ih jako nerado primaju. Uglavnom su to organizovane grupe studenata medicine, defektologije, i vojnika na odsluženju civilnog roka koji imaju status volontera. Sećate se koliko je godinama davano Tiršovoj a ništa se nije primećivalo, pa je tek u zadnjih par godina ona dobila prilično zadovoljavajuć izgled i više ne liči na rupu. Čini mi se da je to slučaj i sa Zvečanskom. Silna lova tamo ide ali se zgrada iznutra ne menja. Deca imaju relativno zadovoljavajuće egzistencijalne uslove ali ništa više od toga. Teško da će im sistem ikada pomoći. Verujem samo u entuzijaste poput nas.
Dakle Klavirštimeru, ako nisi neka podobna struka sumnjam da ćeš tamo ući jednostavno. U svakom slučaju, ako se budemo videli na Kačamakovom skupu preneću ti neka svoja iskustva i moguće načine da eventualno ostvariš svoje namere. Drago mi je što se povećava broj istomišljenika.
Srećno!
 
Bas sam se uzbudila citajuci tvoju poruku o hraniteljstvu,mislim na temi o usvajanju dece.Moj sincuga sada ima 4,5 meseca.Volim ga-pa i sam znas koliko se vole ti mali produzeci.Ali oduvek zelim da radim sa napustenom i zlostavljenom decom.Prosto osecam da se moze naizgled izbrisati to napustanje i gazenje - istinskom naklonoscu i brigom.Evo,trudim se da se ne frljam ljubavlju tek onako.Majkovicu,u ovoj nenormalnoj zemlji svi ti koji su od Boga dati-ja sam anesteziolog i veruj,znam sve o ljudskom mesu,a verujem ipak da je zivot jedno cudo-mora da su tu sa razlogom.Zelim i da moj sinak zivi u jednom sistemu koji voli ljude.Ako je to moguce postici.Ja sam vec postarija dama i ne znam hocu li imati privilegiju da rodim jos koji put,ali da popravljam-to necu da prestanem.Htela sam samo da ti se javim i da ti kazem kako je divno sto imas zelju da neciji svet ucinis lepsim.Lepo je znati da ima jos takvih.Jer dok je jedan ima nade,zar ne?Ajde,pa se mozda vidimo na tim sastancima-stagod da jesu ( tesko gusim skeptika)
Topli pozdrav
 

Back
Top