Deca iz prvog braka i problemi u drugom braku...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Pcelica maja87

Početnik
Poruka
7
E ovako imam dete iz prvog braka,udala sam se ponovo i sad imam dete sa sadasnjim muzem,
devojcica iz prvog braka nije nikad nesto prihvatila mog drugog muza cak je i bezobrazna bila prema njemu tukla sam je ali nista ona opet isto
onda su se stvari stisale na neko vreme i ja sam rodila drugo dete ona bas voli brata,
ali sad je problem muz postao je bezobrazan prema njoj stalno joj govori da ide svom ocu,da je tudje dete i td...Mene to mnogo boli on to ne shvata ja ne mogu da biram izmedju nje i sad ovog deteta ,bas se promenio kako sam se porodila on sad ocekuje da ja devojcicu dam ocu ocigledno mu smeta i stalno to pokazuj,
zao mi je nje prosla je kroz razvod sad mora i kroz ovo da prolazi...

Poslednja izmena od moderatora:
E ovako imam dete iz prvog braka,udala sam se ponovo i sad imam dete sa sadasnjim muzem,
devojcica iz prvog braka nije nikad nesto prihvatila mog drugog muza cak je i bezobrazna bila prema njemu tukla sam je ali nista ona opet isto
onda su se stvari stisale na neko vreme i ja sam rodila drugo dete ona bas voli brata,
ali sad je problem muz postao je bezobrazan prema njoj stalno joj govori da ide svom ocu,da je tudje dete i td...Mene to mnogo boli on to ne shvata ja ne mogu da biram izmedju nje i sad ovog deteta ,bas se promenio kako sam se porodila on sad ocekuje da ja devojcicu dam ocu ocigledno mu smeta i stalno to pokazuj,

Jooooj....Kako ti to možeš da voliš?????

Sad izvini, ovo mi je bila prva reakcija.
Svesna sam da postoje razne životne okolnosti, te zato pišem i ovo:
Mislim da tvoja deca trebaju biti uz tebe, oboje. I da si dužna SMISLITI način kako ćeš to izvesti i da zajednički život bude prihvatljiv svima, jer živeti u trzavicama nije rešenje.
Misli 5 dana, 5 noći, ali najiskrenije ti kažem, DUŽNA si da osmisliš kako ćeš to izvesti. KAko ćeš njega "ubediti", "odobrovoljiti" i malenoj takođe objasniti i dokazati da je detetu tu mesto.

- - - - - - - - - -

]znači nju niko neće,[/B] jel su baba i deda normalni pa da ode tamo
ili tata jel ok?

:(:(:(

šutni tu budalu od muža i bori se za starateljstvo nad detetom

e, ljudiiii

pa ja sam joj prvo htela napisati: GONI TO U TRI P MATERINE!!!!!!!!!!!!!!!!!

ali,...da znate u kakvim uslovima ljudi MORAJU da žive, jer TRENUTNO nemaju izbora, ili nemaju podršku, ili nemaju hleba da jedu...
najlakše je reći radikalno uradi to i to
ja joj savetujem da bude mudra, ako već nije u situaciji da postupi kao što si ti npr napisao ili ja u prvoj rečenici

vidim mnogo si dobrog muza opet nasla

Nema opravdanja.
Uslovi u kojima zive,nema leba da jede,sta ima veze sa detetom!?Ako nije sposobna da dete odgaja kako treba i ostvari mu normalan zuvot,na sta svako dete zakonski ima pravo,onda se dete premesti u neku drugu sredinu gde ce imati normalnu porodicu,biti voljeno i postovano.
Ovo je ocigledno maltretiranje deteta i to treba spreciti.
Cuj nju tukla devojcicu sto je bila"bezobrazna" prema muzu.Dovede ti stranca u kucu umesto tvog tate i jos te mlati sto nisi ljubazna prema njemu.
Sacuvaj Boze.

Poslednja izmena:
Nema opravdanja.
Uslovi u kojima zive,nema leba da jede,sta ima veze sa detetom!?Ako nije sposobna da dete odgaja kako treba i ostvari mu normalan zuvot,na sta svako dete zakonski ima pravo,onda se dete premesti u neku drugu sredinu gde ce imati normalnu porodicu,biti voljeno i postovano.
Cuj nju tukla devojcicu sto je bila"bezobrazna" prema muzu.Dovede ti stranca u kucu umesto tvog tate i jos te mlati sto nisi ljubazna prema njemu.
Sacuvaj Boze.

e ja nemam dete

da, de je manje sjeb.ano, il nema manje

Nema opravdanja.
Sacuvaj Boze.

e, tu tek ulazimo u zonu socijalnih dušebrižnika i ustanova gde se uzme dete na osnovu budibogsnama neke procene i odvoji od roditelja
podržavam ja to, kad je neophodno, da se razumemo
ali bih se mogla kladiti da bude slučajeva gde je manja šteta da dete ostane uz svog roditelja

A vrhunca su slučajevi gde oduzmu dete zbog materijalne situacije!
umesto da zaposle oca/majku...naprave im kuću, plate dugove za struju, oni dođu i uzmu dete da ne živi u takvim uslovima...

Pa da poludiš!!!
sećam se onog grotnjaka zbog čijeg je slučaja i narod protestvovao.

Pa, ovako, deci je inace mesto uz oca dok odrastu, a majke tu sluze da svrate i obidju dete i da dete ima kome da se pozali.

Drugo, žena koja nije uz muža nije ni za decu.

Ovo sve ima svoje zašto.

- - - - - - - - - -

Nema opravdanja.
Sacuvaj Boze.

pokupi dudinje kada ustanes.

- - - - - - - - - -

Da nastavim? Tebi ce cika Redmond da pomogne sa oboje dece i oba muza...

- - - - - - - - - -

znači nju niko neće, jel su baba i deda normalni pa da ode tamo
ili tata jel ok?

Tatu bi slusala bez batina....ili neko je lose odradio i razvod i vaspitanje...

Majce zmajce, kada si vec odvukla dete sa sobom onda si ti duzna da resavas probleme sa njom,

ali da si to mogla sama ne bi se ni udavala ponovo, znaci pred svojom cerkom iz prvog braka moras da podrzavas svog muza

koji o vama brine i da joj das do znanja da moze da bira ili da ide kod oca ili da slusa ocuha.

Da ti nije vazan ne bi se ni udavala za njega, a dete ga nije biralo pa ima prava da se buni, ali i da izabere izmedju dva oca, ali samo jednom....

Majce zmajce, kada si vec odvukla dete sa sobom onda si ti duzna da resavas probleme sa njom,

ali da si to mogla sama ne bi se ni udavala ponovo, znaci pred svojom cerkom iz prvog braka moras da podrzavas svog muza

koji o vama brine i da joj das do znanja da moze da bira ili da ide kod oca ili da slusa ocuha.

Da ti nije vazan ne bi se ni udavala za njega, a dete ga nije biralo pa ima prava da se buni, ali i da izabere izmedju dva oca, ali samo jednom....

to je neko dete 8-12 god u pitanju

Ne postoje batine koje ce navesti da dete prihvati ocuha ili macehu. Na roditeljima i njihovim bracnim ili vanbracnim parnerima je da rade na tome da dete prihvati novonastalu situaciju.
E sad... Ako dete ne prihvata ocuha / macehu koji brinu o njima ponekad se desava da i oni puknu (ipak su od krvi i mesa) i kazu ako to ja ne valjam idi kod oca / majke s kojima ne zivis.
Medjutim, mislim da je ovde po sredi neso drugo. Covek je dobio svoje dete, ispunio se kao roditelj i sada mu je zenino dete iy pravog braka visak. Tu je ono gde ova majka mora da stane i kaze - stalo mi je do oba deteta i da nekako objasni muu da ne moze da tera njeno dete iz prvog braka ali istovremeno i da zastiti dete od ocuha.

Medjutim, mislim da je ovde po sredi neso drugo. Covek je dobio svoje dete, ispunio se kao roditelj i sada mu je zenino dete iy pravog braka visak. Tu je ono gde ova majka mora da stane i kaze - stalo mi je do oba deteta i da nekako objasni muu da ne moze da tera njeno dete iz prvog braka ali istovremeno i da zastiti dete od ocuha.

to i ja kažem

- - - - - - - - - -

Pa, ovako, deci je inace mesto uz oca dok odrastu, a majke tu sluze da svrate i obidju dete i da dete ima kome da se pozali.

ovo nije prirodno i ne slažem se
ali prihvatam činjenicu da ima mnogo boljih očeva nego što su majke
i najvažnije - deca ne smeju da trpe
kad se to ima na umu kao krajnji cilj - nađe se i najbolje rešenje

to i ja kažem

- - - - - - - - - -

ovo nije prirodno i ne slažem se
ali prihvatam činjenicu da ima mnogo boljih očeva nego što su majke
i najvažnije - deca ne smeju da trpe
kad se to ima na umu kao krajnji cilj - nađe se i najbolje rešenje

Kako da ne, nisu sve zene sposobne da zive same i da gaje decu,
a najbolje da je ubedite da joj ni ovaj muy ne valja i da nadje treceg
da brine o dvoje njene dece. On tek nece valjati narocito ako se trudi da vaspita
decu koju je ona pokvarila.
Drugo, stavljanje izbora pred dete koje vec samo donosi odluke da joj se niko
ko odvraca maminu paznju od nje ne svidja, je sigurno bolje nego tuci dete.
A to i ne znaci da on tera dete koje je do juce cuvao, vec da dete ima izbor
izmedju svog oca i njega.
Vi, pametne zene, pune empatije, prvo same sa sobom ne znate sta bi uradile,
ali vam to ne smeta da rasturate brakove zena za koje i ne znate sta im treba,
pa je onda sasvim PRIRODNO da je najbolje da ima sto vise slobodnih muskaraca,
kojima se zgade yene koje ne znaju sta hoce i sve cekaju od njega.
Ovo je narocito izrazeno kod zena cija su deca vec dovoljno velika da se one osete slobodnim.

Meni to ne smeta, ali me nervira lazna, prirodna, zenska empatija prema zenama kao jedinim prirodnim neprijateljima. :)

da brine o dvoje njene dece. On tek nece valjati narocito ako se trudi da vaspita
Ovo je narocito izrazeno kod zena cija su deca vec dovoljno velika da se one osete slobodnim.

Meni to ne smeta, ali me nervira lazna, prirodna, zenska empatija prema zenama kao jedinim prirodnim neprijateljima. :)

uh sunce ti poljubim
ovde ima materijala za dve tri replike
moram ja to deo po deo

konkretno ja je NISAM u to ubeđivala, možete videti iznad
naprotiv...jer je vrlo neodgovorno kao potpuni stranac tako nešto savetovati nepoznatoj osobi
Slažem se da ne treba tući dete zbog toga.
Taj čovek, muž i novopečeni otac...se valjda OBAVEZAO toj ženi kad ju je ženio da će prihvatiti njeno dete.
Šta mislite, da li bi ona njega izabrala da je znala šta će doživeti?
Dodaću, pošto ne znamo kakva je tačno situacija i koliko je kulminirala - pretpostaviću i tu mogućnost da je došlo do tačke pucanja - elem, i dalje su najodgovornije osobe roditelji deteta i taj drugi muž - ALI....šta to dete da oseća ako se s njim postupa "idi mi dođi mi" metodom? Znači, ideš sa majkom, pa ond aodjednom - ne, ne možeš biti sa majkom. Alo??????? To između oca i majke je valjda jednom već REŠENO?

ODGOVARA VAM JEDNA KOJA UVEK ZNA , dakle, zamolila bih bez etiketa...
Da rasturamo brakove? Opet se trebate vratiti na poečtak teme i odgovore...
Ako žena i jednog momenta pomisli da je to bila moja namera, ja se iskreno izvinjavam NJOJ isključivo, i kažem da nije.
Imam u vidu da u moru postavljenih tema, među kojima ima i lažnih ... ostaje bar 1 % mogućnosti da se radi o stvarnom problemu.
Reagujem tamo gde me "povuče", i uvek dobronamerno

Ovo dalje su vaši lični stavovi a to nije tema ove teme...[/QUOTE]

Ne racunajuci neuracunljive zene, kada i zbog koga ili zbog cega ili s kim, PRIRODNA zena odluci da zatrudni?

Koliko empatija zene prema zeni moze da bude pomoc protiv muza koga je ona sama izabrala za oca svoje dece?

Koliko je sva ta zensko zenska empatija u interesu dece?

Kome jos nije jasno da ova zena sama ne moze da vaspitava decu?
Da necete mozda vi pametni da ih vaspitavate?
Meni je ova pcelica deset puta pristojnija zena i majka nego sve pametnice foruma zajedno.

Ne nije mi on bitniji ne znam na osnovu cega ste to zakljucili.Ne maltretira je fizicki,a na te njegove opaske zna mala da odgovori i zbog toga sam ja izmedju dve vatre,samo sam realna ne mogu pricati da mi je dete cvecka kad nije ,bezobrazna je uglavnom prema svima sa moje stane dok je kod oca druga prica sad zbog cega ne znam dal se njega plasi ili sta je vec u pitanju...

Utoliko pre je tvoj muz u pravu, ako se dete oseca dobro kod oca i nema potrebu da stvara konfliktne situacije,
sebicno je da zbog svojih opredeljenja zadrzavas dete u sredini koja joj ne odgovara, pa je i njena reakcija
sasvim prirodna.
Naravno, ja sam ubedjen da bi u kratkom roku dotrcala kod majke i verovatno bi splasnuo otpor prema tvom sadasnjem muzu.
U svakom slucaju pre nego sto si se ponovo udala bila je potrebna priprema deteta, cak i uz pomoc oca, ako je potrebno.

Evo primer ovog lika, postao je ozbiljan cim su mu se roditelji razveli i sve je naucio o zivotu,

pa moze da savetuje druge.

Citam vas po forumu i znam da ni jaja na oko ne umete da spremite

a ne da brinete o tudjoj deci. To vam uopste ne smeta da delite savete iz nekog izmisljenog sveta.

Sorry ali kao hranitelj koji je podigao dva momka bez roditeljskog staranja od kojih je jedan stekao uslovnu kaznu maloletnickog zatvora pre dolaska kod mene i te kako znam i o prihvatanju, i o problemima i iskusenjima vaspitavanja dece. To sto si za 3 sedmice napucao 300+ postova ne daje ti z apravo da pises o forumasima koji su ovde vec godinama a da ipak nisi iole malo proucio ko su i sta su.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back