DECA IZ NASIH PRVIH BRAKOVA I MI U ZAJEDNICI

• Začetnik teme Začetnik teme ELA B
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ELA B

Početnik
Poruka
1
DRAGI CLANOVI FORUMA...MOJ PROBLEM JE SLEDECI.I JA I MUZ IMAMO DECU IZ PRVOG BRAKA KOJA ZIVE SA NAMA U ZAJEDNICI.A PRI TOM NEMAMO ZAJEDNICKO DETE.PROBLEM JE NESLAGANJE I NETRPELJIVOST MEDJU MOJOM I NJEGOVOM DECOM.Sa njim sam u braku od skoro i ja i cerka koja ima tri god zivimo sa njim u njegovoj kuci sa njegovom cerkom od sest god i sinom od jedanaest.Uslov koji mi je muz postavio kako bi me njegova deca prihvatila je taj da nemamo zajednicko dete niti da se vencavamo.Koliko je to ispravno?Uz to moja cerka i njegova se ne podnose zbog ugrozenosti polozaja njegove cerke koja nije vise glavna u kuci ni jedino zensko dete pa je netrpeljivost ogromna.Ja pokusavam da zastitim svoje dete koje ima samo tri godine a on mi ne dozvoljava da imam autoritet prema njegovoj deci koja kako kazu nisam im ja majka niti dozvoljava da ih vaspitavam.Najprostije receno u kuci nemam pravo glasa ni na sta sto se tice njegove dece i tu nastaju nase svadje jer ja smatram da nije u pravu da mu je cerka razmasena i dozvoljava joj da radi sta hoce.Kad oni sad sa sest i jedanaest godina ne dozvoljavaju meni da pricam telefonom jer je to njihova kuca sta da ocekujem za deset godina ili kad odrastu.Sto je najgore on njih u svemu podrzava i tu ih jos vise hrabri a samnom ne zeli da razgovara o tome.Uz sve to previse je ljubomoran i posmatra me isto kao njegovu bivsu zenu koja ga je ostavila i njega i decu i preudala se za drugog a on tiho i kradom pati za njom i sad veruje da su sve zene iste i ponasa se tako da nemogu da disem u kuci.gusim se i osecam se kao kucna pomocnica koja kuva pere cisti a nema pravo glasa ni na sta nesmem sama ni u kupovinu nemam svoj mobilni na fiksni kontrolisu sadrzaje mojih razgovora jer veruje da ga varam i radim mu iza ledja samo zato sto sam mladja od njega trinaest godina.Ne da mi da se zaposlim jer kako kaze tamo ce me spopadati muskarci.Osecam se kao u zlatnom kavezu gde mi je sve dodeljeno na kasicicu.Sto je najgore i ja patim za bivsim muzem koga sam ja ostavila jer je otisao u zatvor zbog prevare loseg drustva itd.Moj bivsi muz otkako je izasao iz zatvora preklinje me da napustim sav taj haos od braka i da mu se vratim.Ja sam sa njim zivela sest godina u vanbracnoj zajednici i sada kaze da je se opametio i odlucio da presece sve i nasoj cerci pruzi pravi dom i porodicu kraj oba roditelja kakav zasluzuje.Inace nasa cerka je jako vezana za njega i on za nju.a ja ga jos nisam prebolela jer je svarno divan otac ali me strah da li se zaista promenio kako kaze jer ja sam njega ostavila zbog njegove nemarnostri i neodgovornosti.STA DA RADIM POMOZITE?

to je tvoja kuca sad i to moras da raspravis sa muzem...i za tu decu je doboro da imaju autoritet i da se uce normalnim odnosima, a ne da deca diktiraju tebi sta ces i da te tretiraju kao da si nista...
ja bih tu preuzela stvari u svoje ruke a muza bih obavestila da to tako ne moze niti je to u bilo cijem interesu...
sta ti moze - da te bije? gluposti...

ja bih razmislila takodje i o tome sto tebi tako panicno treba muz pa sad biras izmedju bivseg kriminalca ili ovog sadasnjeg koji stvarno deluje kao kreten...imas li posao?
poslednje sto treba da radis sad je da budes u toj poziciji da te svi u kuci maltretiraju - to je lose i za tvoje dete....
razmisli ipak malo bolje da li ti je ovaj sadasnji brak tako dobra ideja...

ja bih razmislila takodje i o tome sto tebi tako panicno treba muz pa sad biras izmedju bivseg kriminalca ili ovog sadasnjeg koji stvarno deluje kao kreten.

И мени је ово упало у очи.:confused:
''Какав је -такав је, шчепај га, не дај га...јер је мушкараааац!'';)

Ела, да ли си икада пробала да будеш мало сама са собом и да сама управљаш својим животом?:confused:

Проблем који ти имаш - није проблем са ДЕЦОМ! То је проблем односа између тебе и твог садашњег мужа! :rtfm:

DRAGI CLANOVI FORUMA...MOJ PROBLEM JE SLEDECI.I JA I MUZ IMAMO DECU IZ PRVOG BRAKA KOJA ZIVE SA NAMA U ZAJEDNICI.A PRI TOM NEMAMO ZAJEDNICKO DETE.PROBLEM JE NESLAGANJE I NETRPELJIVOST MEDJU MOJOM I NJEGOVOM DECOM.Sa njim sam u braku od skoro i ja i cerka koja ima tri god zivimo sa njim u njegovoj kuci sa njegovom cerkom od sest god i sinom od jedanaest.Uslov koji mi je muz postavio kako bi me njegova deca prihvatila je taj da nemamo zajednicko dete niti da se vencavamo.Koliko je to ispravno?Uz to moja cerka i njegova se ne podnose zbog ugrozenosti polozaja njegove cerke koja nije vise glavna u kuci ni jedino zensko dete pa je netrpeljivost ogromna.Ja pokusavam da zastitim svoje dete koje ima samo tri godine a on mi ne dozvoljava da imam autoritet prema njegovoj deci koja kako kazu nisam im ja majka niti dozvoljava da ih vaspitavam.Najprostije receno u kuci nemam pravo glasa ni na sta sto se tice njegove dece i tu nastaju nase svadje jer ja smatram da nije u pravu da mu je cerka razmasena i dozvoljava joj da radi sta hoce.Kad oni sad sa sest i jedanaest godina ne dozvoljavaju meni da pricam telefonom jer je to njihova kuca sta da ocekujem za deset godina ili kad odrastu.Sto je najgore on njih u svemu podrzava i tu ih jos vise hrabri a samnom ne zeli da razgovara o tome.Uz sve to previse je ljubomoran i posmatra me isto kao njegovu bivsu zenu koja ga je ostavila i njega i decu i preudala se za drugog a on tiho i kradom pati za njom i sad veruje da su sve zene iste i ponasa se tako da nemogu da disem u kuci.gusim se i osecam se kao kucna pomocnica koja kuva pere cisti a nema pravo glasa ni na sta nesmem sama ni u kupovinu nemam svoj mobilni na fiksni kontrolisu sadrzaje mojih razgovora jer veruje da ga varam i radim mu iza ledja samo zato sto sam mladja od njega trinaest godina.Ne da mi da se zaposlim jer kako kaze tamo ce me spopadati muskarci.Osecam se kao u zlatnom kavezu gde mi je sve dodeljeno na kasicicu.Sto je najgore i ja patim za bivsim muzem koga sam ja ostavila jer je otisao u zatvor zbog prevare loseg drustva itd.Moj bivsi muz otkako je izasao iz zatvora preklinje me da napustim sav taj haos od braka i da mu se vratim.Ja sam sa njim zivela sest godina u vanbracnoj zajednici i sada kaze da je se opametio i odlucio da presece sve i nasoj cerci pruzi pravi dom i porodicu kraj oba roditelja kakav zasluzuje.Inace nasa cerka je jako vezana za njega i on za nju.a ja ga jos nisam prebolela jer je svarno divan otac ali me strah da li se zaista promenio kako kaze jer ja sam njega ostavila zbog njegove nemarnostri i neodgovornosti.STA DA RADIM POMOZITE?

Ajde što si ti glupa i dozvoljavaš takve stvari sebi. Postala si kućna pomoćnica nekome sa kim čak ni decu nemaš, bez koga si mogla ranije, a možeš i sad. Ali što toliko ne razmišljaš pa svoje dete držiš u takvim uslovima to mi nije jasno. Konkretno da ti kažem, da meni to uradi moja majka ja ne znam kako bi sa njom sutra na čisto izašla i kako bih joj takvu stvar oprostila. Kad tebe gledaju kao smeće, kako će tek nju gledati kad malo poraste i postane svesna sveta oko sebe...

Cekaj bre, jeste li vencani ili niste?

Ti imas problem i to ogroman. Ne umes da procenis ljude, cemu zivot sa likom koji ne zeli zajednicko dete sa tobom, neko lepo rece ti si mu izgleda kucna pomocnica, a tvoje klince ce biti Pepeljuga. Cuj malo samoce i bistra glava po nekad su idealno resenje. Mislim da treba da izadjes iz ove veze jer ovo definitivno nije brak , bar ne po mojim shvatanjima. Da li da se vratis prvom? Ne znam , ako jednom nije islo tesko da ce ici i drugi put.

a sta ti uopste trazis u toj kuci???
koliko neke zene nemaju mozga? posle svega napisanog, sta je to sto vas dveoje vezuje - dobar seks?
pa ne seli se zbog toga sopstveno dete u tudju kucu :roll:

Проблем који ти имаш - није проблем са ДЕЦОМ! То је проблем односа између тебе и твог садашњег мужа! :rtfm:
Da, a pre svega sa samom sobom i nedostatkom samopostovanja. OK mi je sto on ne zeli da se ti postavis kao autoritet u odnosu na njegovu decu jer to je njegov posao, ali on (a nazalost i ti) dozvoljava da se deca postavljaju kao autoritet u odnosu na tebe.
Kad oni sad sa sest i jedanaest godina ne dozvoljavaju meni da pricam telefonom jer je to njihova kuca
Ova prica deluje kao najava mnogo ozbiljnijih problema u buducnosti.

I (bez ljutnje) volela bih da razmislis o svemu jer ovakav tvoj stav moze da ti napravi veoma ozbiljne probleme i u buducim vezama.

Poslednja izmena:
Ela,dobila si uglavnom prave odgovore,doduse pojedini su prilicno sarkasticnim,a mislim da ti sarkazam nece pomoci!
Imas problem od straha od samoce,nesigurna si u sebe i zato ti se sve to desava!Preispitaj samu sebe,ubedi sebe da MOZES sama,i videces da ces moci!Da je lako-nije,da je jednostavno-nije,ali ako ne mozes sama poseti nekog psihologa,cisto da ti povrati samopouzdanje!
Nisam za vadjenje "starih i pohabanih haljina"iz smeca,jer koloko god ih prala,farbala i krpila,one su stare!Mislim na povratk prvom muzu!
Potrebno ti je da budes malo sama,da se osamostalis i sama donosis odluke.Ne juri iz veze u vezu,vec izgradi svoj zivot sama i prihvati da je brak jedan kompromis,ali nikako nije veze u kojoj jedna strana postavlja uslove,jer to mu dodje robovlasnistvo!
Nesto mi upada u oci:Kontrolise ti se svaki korak,pa kako si uspela sa bivsim onda ostvariti kontakt?

U seriji Step by step je puno bolje i to sa 6-oro djece

Шта је пуно боље? :dontunderstand:

Овде није проблем број деце, нити деца сама по себи, него однос између њих двоје!

П.С.
Што је битна та серија и у каквој вези је са овом ситуацијом (не гледам ТВ, па нисам чула за ту серију)?

Evo i ja cu da dodam:Bezi zeno glavom bez obzira iz te lude kuce,nema ti tu zivota.Svi su ti dali odlicne savete.Imas li roditelje,idi kod njih,nek cuvaju unuce a ti nadji neki posao,osamostali se i uzivaj malo u miru i svom detetu.A pravi ce sam naici i nece ti postavljati uslove.Procitaj vise puta sta ti je kanarinka rekla i stavi prst na celo pa se dooobro zamisli nad svojim zivotom!

U razlog zasto si usla u sve ovo necu da ulazim, jer danas je situacija mnogima ocajna i ljudi su spremni na ocajne postupke....ali, budi svesna da nemas nikavu buducnost sa covekom koji te ne postuje, koji ne postuje tvoje dete, koji ti ne da da radis, koji ti ne veruje, koji ne smatra da je sve zajednicko i itd....gubis vreme sa njim....

Шта је пуно боље? :dontunderstand:

Овде није проблем број деце, нити деца сама по себи, него однос између њих двоје!

П.С.
Што је битна та серија и у каквој вези је са овом ситуацијом (не гледам ТВ, па нисам чула за ту серију)?

Pa odnos djece.Istina svađaju se al opet je podnošljivo

И мени је ово упало у очи.:confused:
''Какав је -такав је, шчепај га, не дај га...јер је мушкараааац!'';)

Ела, да ли си икада пробала да будеш мало сама са собом и да сама управљаш својим животом?:confused:

Postoje osobe koje se panično boje samoće i moraju imat nekoga makar patile

Back