deca i sport

paja (6) i ana (3,5) idu na karate.
od maja planiram da idu i na plivanje.
inače da vas obradujem da se počelo sa renoviranjem
zatvorenog bazena na košutnjaku.
biće super!!!

xpajamacax:
biće super!!!

..e mene si obradovala, bash! :)
..smuchilo mi se vucaranje do starog dif-a svaki drugi dan..
..plivanje je savrshen sport za klince, a i za nas matore..
..moja cera je sa 6-7 godina krenula na ples, zato shto je bila sva
providna i pahuljichasta i mislili smo da je to maximum fizichkog napora
koji bi mogla da podnese..i bili smo u pravu :lol: prvih nedelju-dve je
dolazila kuci mrtva umorna, kao da je trchala maraton..
..sada ide na plivanje i stvarno uziva u tome..
..klinja ima 5,5 i josh ne pokazuje interesovanje za sport..
..izgleda da mu je dovoljan park, drvece i lopta..

da kažu da su ozbiljna sredstva u pitanju i da će baš biti super.
ne ono fancy fancy već sportski kutak, kao što je nekada i bio!
ja zaista jedva čekam.

moj sin ima 3,5 godine i lud je za loptom. fudbal, fudbal, i samo fudbal. nijedna igračka mu nije zanimljiva, samo bi da šutira loptu. neko obavezno mora da brani, ili ga dribla, a on obavezno MORA da postigne gol. ponekda igra i košarku i kao rukomet, važno je da je igra sa loptom.

Moj sin (12 god)trenira aikido,a poceo je kad je imao 4.cerka ide na balet i bez obzira sto sam ja veliki protivnik ove vrste aktivnosti morala sam da popustim zbog njene velike zelje i istrajnosti da igra.
Ono sto bih preporucila svim roditeljima koji su u mogucnosti da to sprovedu je jahanje.
Ne mogu vam opisati koliko ovaj sport oplemenjuje decu.Na beogradskom hipodromu imaju izvrsne ljude koji su neverovatno nezni i brizni prema deci.
Jedan od mojih pacijenata mi je predlozio da decu dovedem i vidim kako to izgleda,a ja sam bila malo je raci sokirana.U zivotu mi ovako nesto nije palo na pamet!!!
Vrlo mi je drago sto sam ga poslusala jer moja cerka koja se panicno plasila svega i svacega
uspela je da savlada svoje strahove!
Ako neko resi da se upusti u ovu avanturu zelimo vam puno srece!!!

ja mislim da je bilo koji sport za decu dobar. najvaznije je da imaju zdravu kicmu i zdrava stopala i narano da se sklone sa ulice koja vise nije bezbedna kao u nase vreme.
meni cerka trenira ritmicku gimnastiku, a sin hokej. i jedno i drugo se moze poceti jako rano vec od 3,5..4 godine.
gimnastika je divna za devojcice. da ih samo vidite kako drzanje imaju...dobro je i za samopouzdanje. kada dete nastupa pred punom halom sportova vec sa 4 godine...da li je moguce da postae stidljivo?
hokej je isto divan. i moram da skrenem mamama paznju na to da je mnogo bezbedniji od fudbala. imaju stitnike i kacigu i sve...kako god da padnu nista ih ne boli.
posebno mi se svidja sto je jako zdravo za pluca. moj mali je imao problem sa trecim krajnikom i od kako trenira hokej nije se ni nakasljao. jer je u ledenoj dvorani vazduh kao na planini i disu punim plucima dok treniraju.
ne razvija agresivnost jer sav visak energije ispucaju na ledu.

samo jedan odgovor za igre s loptom.....šo je karakteristično za aktivnu i talentovanu decu...misim u sportskom smislu...prosto mi je neverovatno da se deca od 6 godine odooševljavaju monotonim sportom za usamljenike...kao što je plivanje....ili borilačkim veštinama....... moji ortavi imaju klinca i mooku mooće sa svojim dečakom jer je kod njih u predškolskom u modi američko rvanje...deca gledaju tv....i onda organizooju tooče...to su deca od 6 godina......u moje vreme se igrala fooca do iznemoglosti.....kakvi treninzi....za dete od 6 god......žasu mi je to....

paja (6) i ana (3,5) idu na karate.
od maja planiram da idu i na plivanje.
biće super!!!
I ja sam se obradovala ovoj informaciji!:razz:
Klinac u julu puni 3, ali ne znam kad je vreme da krene na plivanje? I kad će renoviranje biti završeno?
Ja sam planirala na zimu da ga upišem na klizanje u "Pioniru"!;)

Moj sin ima 1,5god i zanima me ako imate iskustva koji sport moze najranije da se tenira(npr. sa 2god.).Pozzz
Mozda tenis?
Da, moj konacni odgovor je tenis.

Mislim da je najbolje prodati neku imovinu i uzeti dobrog trenera. Treba na vreme misliti na buducnost.
Pune dve godine je dete dzaba leba jelo, a ko zna koliko ce jos proci do prvih celindzera; vreme je da se misli na to kad ce sve to odricanje poceti da uzvraca konkretnim plodovima.

Tenis je idealan sport. Ono, sunce, dzet set, bela odela, ekskluziva - a vi tamne cvikere i caskate u lozi sa Robert de Nirom.
Nema vrdanja i detinjstva za mali ljudski projekat - ima da se radi, vredno trenira, privredjuje i vrati ulozeno.

Ili fudbal. Koliko sam čula, tu parice počinju mnogo pre da kaplju nego kad je tenis u pitanju.

Sad ozbiljno. Ena, aj pusti dete da prvo nauči na nošu i da mu se razviju motorika i percepcija, da bi uopšte i bilo smisleno da trenira bilo šta.

Pa dobro bre al ste me napljuvali, ja licno nikad nisam nista trenirala(folklor 1-2meseca ka o ritmicku gimnastiku i to sa 10-11god), nisam spotski tip i nisam nikakav zaludjenik, htela sam samo informaciju.

Back