sta treniraju vasa deca? ko ima kakva iskustva? sta ko preporucuje......
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

За њу је најбоље дружење са вршњацима (вртић, играоница) где ће стварно да се измори, а што се тиче спорта, нисам баш сигурна ... можда гимнастика, чак и пливање.hanibaI77:a za dete od tri i po?sta bi bilo odgovarajuce?hocu bre da mi uvece u 19h kaze da je umorna i da joj se spava![]()
ma ide u vrtic svaki dan do 12h a popodne je kod dadilje gde su i druga deca.ali uvece da legne je pravi problem,nikad nije umorna i ujutro se lako budi.(i vice na sav glas "mama,tata,vise nije noc ustajte")Milly73:За њу је најбоље дружење са вршњацима (вртић, играоница) где ће стварно да се измори, а што се тиче спорта, нисам баш сигурна ... можда гимнастика, чак и пливање.
Ја сам баш активно тренирала пливање ... имам развијена леђа, али не као мушкарац. Уклапа ми се у грађу, хоћу рећи, равзила су се колико треба да се развију. Наравно, не треба сад претеривати у томе а и може да се изабере техника која ће мање да развија леђа (на пример, прсни стил). Леђни и делфин стил јако развијају леђа, мушки стил више рамена и ноге. Чињеница је да се само пливањем развијају правилно, без икаквог оптерећења на неки део тела (на пример, трчање погубно утиче на скочне зглобове, чак и на колена). Али, процени према свом детету шта би њој пријало.hanibaI77:uh bas ste zapeli za plivanje ali ja sam imala u srednjoj drugaricu koja se bavila plivanjem i imala je ogromna ramena,kad obuce neki top s ledja mislis da je muskarac.mislim da to bas ne razvija na lep nacin zensko telo,vise sport za decake rekla bih
hanibaI77:uh bas ste zapeli za plivanje ali ja sam imala u srednjoj drugaricu koja se bavila plivanjem i imala je ogromna ramena,kad obuce neki top s ledja mislis da je muskarac.mislim da to bas ne razvija na lep nacin zensko telo,vise sport za decake rekla bih
Milly73:Слажем се да је пливање најбољи спорт за развој деце. Иначе, мој син иде на аикидо и феноменално је напредовао, како у менталном тако и у физичком развоју. Имао је мањак самопоуздања, био је слаб и "њањав", килав ... сада је постао сигурнији у себе, има бољу координацију покрета (леворук је, па и то мало "вуче" проблеме) и физички јачи. Техника доста обилује вежбама експлозивности, кондиције, снаге, гимнастике а најмање техникама. Ту пресудну улогу има тимски рад. Иначе, планирам да га дам на пливање, само да прође ова зима.
Иначе, најбоље је да родитељи сами процене шта би у том тренутку одговарало психофизичком развоју њихове деце, с тим да се деца слажу са њиховим избором.
ovo je offtopichanibaI77:ma ide u vrtic svaki dan do 12h a popodne je kod dadilje gde su i druga deca.ali uvece da legne je pravi problem,nikad nije umorna i ujutro se lako budi.(i vice na sav glas "mama,tata,vise nije noc ustajte")
ma salim se ja uvek kazem da sam ja srecnija kad je vidim ovako razigranu nego da se vuce po coskovima i ne zna sta ce sa sobom,bar znam da joj nista ne fali.
)hanibaI77:joooj pa dokle tako :sad:ma salim se ja uvek kazem da sam ja srecnija kad je vidim ovako razigranu nego da se vuce po coskovima i ne zna sta ce sa sobom,bar znam da joj nista ne fali.
inace ovde nema folklora(milentisha),ima francuski folklor al to me ne zanima)
Дете има 7 година, а почео је са 6 да тренира.mammy:Hoces biti ljubazna da nam kazes:
Koliko godina ima tvoje dijete?
I sta je aikido?
Ja svoje dete vodim na plivanje. Pored atletike i gimnastike, plivanje se ubraja u bazicne sportove, sto pretpostavlja da su to aktivnosti koje bi normalnim upraznjavanjem postigle zeljene rezultate u psihofizickom razvoju deteta. Svuda u svetu se ovim sportovima pridaje najveca paznja, ali mi smo oduvek bili na svoju ruku...Milly73:Слажем се да је пливање најбољи спорт за развој деце. Иначе, мој син иде на аикидо и феноменално је напредовао, како у менталном тако и у физичком развоју. Имао је мањак самопоуздања, био је слаб и "њањав", килав ... сада је постао сигурнији у себе, има бољу координацију покрета (леворук је, па и то мало "вуче" проблеме) и физички јачи. Техника доста обилује вежбама експлозивности, кондиције, снаге, гимнастике а најмање техникама. Ту пресудну улогу има тимски рад. Иначе, планирам да га дам на пливање, само да прође ова зима.
Иначе, најбоље је да родитељи сами процене шта би у том тренутку одговарало психофизичком развоју њихове деце, с тим да се деца слажу са њиховим избором.
.
. osmotri ucitelja: jako je bitno sta im usadjuje, jer se i filozofija borilacke vestine, vitestvo i unutrasnji stav uce od malena. mnogo srece
.
. ja vidjam svaki dan neke momke i "momke" (preko 45
) koji se od malena bave aikido-om, koji i danas malo ili malo vise vezbaju, konacni efekat je neverovatan.
. Хвала ти пуно!indigo:jeste, milly, mislim da uopste ne gresis. i ja sam bila poprilicno trapavo dete, pa je ispalo sjajno. jako mi je drago da se tvoj momak tamo dobro oseca, to je super. ja vidjam svaki dan neke momke i "momke" (preko 45
) koji se od malena bave aikido-om, koji i danas malo ili malo vise vezbaju, konacni efekat je neverovatan.
jos jednom sve najbolje tebi i momcicu.

Koordinacija pokreta je ono sto prvo vidimo pred ocima, kad pomenemo talenat za sport. Medjutim, koordinacija se razvija vezbanjem i ponavljanjem vezbi, koje dovode do automatizma pokreta. Kao i indigo, ja sam ti ziv primer za to. U detinjstvu sam bio prilicno vrljavo dete, ali sam vremenom uspeo da ostvarim prednost u tom segmentu, u odnosu na ostale. Posto si se bavila sportom, to verovatno znas; ali ovo pisem zbog onih koje mozda zabrinjava ova pojava kod sopstvene dece. Nego, ako za 3 - 4 godine taj tvoj stariji ne bude zadovoljan time cime se bavi, a mi budemo zivi i zdravi - daj ga ti meni tako levorukog, da probamo nesto drugo. Ozbiljno ti kazem...Milly73:Хвала ти пуно!![]()
Још да напоменем да и млађи син "копира" старијег када види како ради ставове и технике и показује интересовање за спорт! Легне па као ради трбушњаке или дуби на глави или ради чучњеве. Има 2 године и покушаћемо са аикидо-ом када буде напунио 3 године.![]()
п.с. И он је леворук и исто тако стално пада! :-o