Deca i internet

моја деца на интернету само мсм "само" играју онлајн игрице и гледају цртаће
немају профил на друштвеним мрежама, мали су за то
ионако за друштвене мреже треба да се има минимум 13 година,зашто бих им ја правила профил пре тога?

Не, као што је мој комп. персонализован, тако је и његов. Демократија.
Имали смо лекцију о одавању приват. података, ваљда је научио.
Имао је свој блог још са 7 година, има профиле, коментарише новинске текстове, на јутјубу се распитује о неким игрицама, све на енглеском (г. транслејт углавном) не иде на Крстарицу, толико је бистар. Мислим да је шампион Слагалице тамо, ако се већ крчите како игратте, знајте да ће да вас разбије ако наиђете на њега и да вас је разбило 11.-год дете :)))
Иначе, о мом детету је изашао текст у Политици пре пар година, има везе са нетом и не само са нетом :харт:

Poslednja izmena:
pa lepo,naci neki program ili tome slicno koji moze da zabrani sajtove, ja mislim da ova nova Avira Internet Security ima CHILD SAFE BROWSING odnosno crnu listu sajtova koje automatski blokira prilikom otvaranja istih, i eto,ubace to i cao zdravo, il idetetu ograniciti koriscenje interneta i kompjutera u tim godinana, siguran sam da postoji neki nacin ,odnosno neki program koji to regulise....

Не, као што је мој комп. персонализован, тако је и његов. Демократија.
Имали смо лекцију о одавању приват. података, ваљда је научио.
Имао је свој блог још са 7 година, има профиле, коментарише новинске текстове, на јутјубу се распитује о неким игрицама, све на енглеском (г. транслејт углавном) не иде на Крстарицу, толико је бистар. Мислим да је шампион Слагалице тамо, ако се већ крчите како игратте, знајте да ће да вас разбије ако наиђете на њега и да вас је разбило 11.-год дете :)))
Иначе, о мом детету је изашао текст у Политици пре пар година, има везе са нетом и не само са нетом :харт:
Ovo je jedini nacin.

Није то баш било лако објаснити, бунио се, није схватао опасност. Мислим да је чак и плакао, због чега га грдим... Сад видим да има и лажне профиле на Г+ и којекуде, тако да ће пре он неког маторца да "пресамети", а можда и хакује. Реално, свашта зна са компом да ради :))))

Моја искуства су слична Развигоровим.
Моји синови су на нету од своје пете године, али сам ја фино контролисала шта раде, да не знају.
Углавном су се због игрица дописивали са силним светом, на енглеском, и то им баш значи.
Сматрам да родитељ мора да буде упућен, и да доообро упозори децу на све опасности које вребају са нета.
Чак није лоше ни да им постави ,,замку''
Наша су деца прилично лаковерна, то знам због неких истраживања...

Mislim da su manje zlo da se tako izrazim "manijaci" a vece nedo*ebani debili sa krstarice koji lece svoj minijaturni ego na nekoj maloletnici.To sve treba na tezak fizicki rad a ne dati im net.

Back