Deca 1-3 godine (toddlers)

pa da, to je enterovirus ili neka varijanta koksakija

http://www.dr-raketic.rs/infekcije-2/virusne-infekcije-2/brnu

ona je i mislila da je to
al Iskra nema osip na stopalima i rukama

- - - - - - - - - -

pa da, prvo smo i mislili da je od vrucine
pojavilo se na dnu vrata i tom dijelu ledja
ja kasnije vidim ima malo i iza usiju
danas da ima posvuda
kao da se spusta niz tijelo
to sve odgovara ospicama
ima i bijele tocke par komada u ustima
ocigledno ne puno jer je jela bez napora

...jeste to je to, i samo da znas da zna da se vrati po nekoliko puta...na zalost kako i zasto ne znam...tako ga i zovu boles ruku i nogu marocitog leka nema nego
samo raditii na pojacavanju imuniteta koliko je god moguce...mi smo jedno vreme svaki dan u skok stavljali jednu kesicu C vitamina za decu...stetio nije, a da li
je pomagao ne znam....bem ti viruse...

...jeste to je to, i samo da znas da zna da se vrati po nekoliko puta...na zalost kako i zasto ne znam...tako ga i zovu boles ruku i nogu marocitog leka nema nego
samo raditii na pojacavanju imuniteta koliko je god moguce...mi smo jedno vreme svaki dan u skok stavljali jednu kesicu C vitamina za decu...stetio nije, a da li
je pomagao ne znam....bem ti viruse...

pa kazem ti da ona nema osip na stopalima i sakama
u tome je poenta
mada, moguce je atipicno izaslo kod nje
namam pojma, vidjet cemo sutra

ma da samo je pitanje koji je virus
mene zapravo malo nervira to sto nece da urade analizu
kaze mi pedijatrica moja iz ma danas
moze to, al dugo im traje da dobiju rezultate tipa za te enteroviruse
ok, al kako mi da znamo sta je dijete zapravo dobilo i prelezalo

Može privatno da se odradi na svoju ruku, pa sa analizama na sledećoj kontroli kod nje. Ja više ne čekam da mi se da uput, pa da radim analize. Samo gledam da je ne matletiram da se stresira kad je bockaju zbog svake gluposti.
I u laboratoriji znaju obično kad šta treba odraditi, a može da ti dr napiše za svaki slučaj.
Aj javi šta vam je dr rekla.

Vlada neki virus,kazu, doneli migranti,lici na boginje ali nisu
Tacno bel fleke po ustima i osip po telu uz visoku temp.
E sad sta i dal je ili ne, ne znam
Al bas pre neki dan cujem za to od mame jedne...kaze masovno deca skupljaju to
Koliko je tacna prica pojma nemam

mozda je i rubeola, taj sitni osip sa visokom temperaturom. a da vas pitam, zasto cepici kao prva opcija za skidanje temerature? ja do sada nisam probala ni sa starijim kad je bio mali, a ni sa ovim malim. imao je oko 39 najvecu temperaturu, ali sirup uvek skine do 38, u kombinaciji sa tusiranjem. ok, treba oko pola sata, 45 min, ali skine. da li cepici skidaju brze?

Vlada neki virus,kazu, doneli migranti,lici na boginje ali nisu
Tacno bel fleke po ustima i osip po telu uz visoku temp.
E sad sta i dal je ili ne, ne znam
Al bas pre neki dan cujem za to od mame jedne...kaze masovno deca skupljaju to
Koliko je tacna prica pojma nemam

Tacna je
Ivan je imao to pre dve nedelje i dve njegove drugarice iz vrtića, što znam
samo sto je on prosao sa temperaturom i osipom po nogama, nije imao u ustima
Milja se izvukla
I nije imao nikakvu terapiju, nista
samo smo spustali temperaturu i preporuceno mu je da miruje i da lepo jede da se imunitet oporavi

mozda je i rubeola, taj sitni osip sa visokom temperaturom. a da vas pitam, zasto cepici kao prva opcija za skidanje temerature? ja do sada nisam probala ni sa starijim kad je bio mali, a ni sa ovim malim. imao je oko 39 najvecu temperaturu, ali sirup uvek skine do 38, u kombinaciji sa tusiranjem. ok, treba oko pola sata, 45 min, ali skine. da li cepici skidaju brze?

i mene zanima..
Moja je redovno kakila nakon cepica.
Ne koristimo ih vec god dana.
Iskljucivo sirup.
Sklona je vrlo visokim temp ali bi sirup svaki put odradio svoje. Preko 39.8 skidamo u kombinaciji sa tusiranjem i oblogama

Vragi, javi sta rece dr.

Drugaricine obe zaradile onu nekakvu "petu bolest"
Osip poceo od guze, pa noge, i onda citavo tijelo. Umjereno visoka temp

Poslednja izmena:
evo sad smo stigli
dr kaze ili je enterovirus ili je, sto je vjerojatnije, ta tzv trodnevna ili sesta bolest - roseola
koju izaziva neki od herpesvirusa
ako je to super - ona ostavlja trajni imunitet
enterovirusi su smaraci kone opet moze pokupit
sve u svemu - samo da se iskuliramo, proci ce za koji dan
temperature nemamo vise od jutros

- - - - - - - - - -

pa meni to sa cepicima rekla moja stara pedijatrica
kaze brze prodjeluju i ako povraca to je najbolji nacin
i u institutu su joj dali cepic nakon povracanja
jer je sirup izbacila
missim, sirup nam je bio prva opcija
to uvijek imamo u frizideru i znam da ga podnosi dobro

inace, tu roseolu ili kako se vec zove
nije morao niko donositi
nje periodicno ima
enterovirusa uvijek ima, al kao i stafilokok obozavaju ovakvo vlazno i toplo vrijeme

Cepici su najbrzi.
Mi smo Pedji stavljali ako me secanje dobro sluzi. Kad je bio bas mali. To ide u prvoj godini, posle sirupi.
Eleni nismo nikad.

Iskra obozava grubinke
i nosi ih od proslog ljeta

ladival sam joj uzimala za suncanje
i mislim da cemo opet to
al bocu s obicnim zatvaracem
ne onu s prskalicom, lako puknu

eno je sva na tufnice - gospodjica tufnica
ima i po ustima izgleda
ne moze jesti normalno, a gladna je
jadan mis mali
ni sladoled nije mogla :(

evo sad smo stigli
dr kaze ili je enterovirus ili je, sto je vjerojatnije, ta tzv trodnevna ili sesta bolest - roseola
koju izaziva neki od herpesvirusa
ako je to super - ona ostavlja trajni imunitet
enterovirusi su smaraci kone opet moze pokupit
sve u svemu - samo da se iskuliramo, proci ce za koji dan
temperature nemamo vise od jutros

- - - - - - - - - -

pa meni to sa cepicima rekla moja stara pedijatrica
kaze brze prodjeluju i ako povraca to je najbolji nacin
i u institutu su joj dali cepic nakon povracanja
jer je sirup izbacila
missim, sirup nam je bio prva opcija
to uvijek imamo u frizideru i znam da ga podnosi dobro

inace, tu roseolu ili kako se vec zove
nije morao niko donositi
nje periodicno ima
enterovirusa uvijek ima, al kao i stafilokok obozavaju ovakvo vlazno i toplo vrijeme

Bem ti ovo kad citam samo se jezim... A moram i ja nesto da naucim. Elel, drago mi da ti je Iskra Ok sad

- - - - - - - - - -

Iskra obozava grubinke
i nosi ih od proslog ljeta

ladival sam joj uzimala za suncanje
i mislim da cemo opet to
al bocu s obicnim zatvaracem
ne onu s prskalicom, lako puknu

eno je sva na tufnice - gospodjica tufnica
ima i po ustima izgleda
ne moze jesti normalno, a gladna je
jadan mis mali
ni sladoled nije mogla :(

Ebote, a ja skontala ako prodje tepperatura, sve je OK. Al nista ne znam, majko moja. Pa mazi je, otkud znam, ja jedino to znam kad moja nije ok

Imaju mi plasticne papuce za plazu.
I Pedja ima patike.

Treba mi nesto za malenu udobno za setnje a i da je lepo, stalno trazi haljinice i kad idemo negde da je uljudim.
A i Pedja nema nista da se sredi.

Kontam da im uzmem grubinke oboma i da resim celo leto.
Izgledaju mi dobro u smislu onog dole, nije ravno.

Cepici su najbrzi.
Mi smo Pedji stavljali ako me secanje dobro sluzi. Kad je bio bas mali. To ide u prvoj godini, posle sirupi.
Eleni nismo nikad.

ja nisam ni u prvoj godini, uvek skine sirup. ne znam, nisam se usudila, meni je to nekako bespotrebno invazivno kad sirup radi posao. nismo imali slucaj kad je temperatura bila u kombinaciji sa povracanjem, verujem da onda i nema drugog nacina

jao, a grubin. nisam kupovala deci nikad, ali jesam sebi dva puta i nikad vise. prvi put kad sam bila trudna kupila sam neke fensi papuce sa kamencicima, da mogu na posao da ih nosim jer su mi noge oticale od vrucine. mislila sma da su mi neudobne zbog tog oticanja, nikako da mi stopalo lepe legne, nesto mi je smetalo. onda, pre nekoliko meseci kupim divne crvene klopme za po kuci. tvrde, neudobne, ja u fazonu bice ok kad omeksa koza, navikne se noga. onda primetim da mi uvece trnu palcevi na nogama kad ih izujem, a nakon slave kad sam ceo dan provela u njima, potpuno mi utrnu palcevi, ubila sam sve nervne zavrsetke, mogao si komotno da ih odseces, nista osetila ne bih :lol:
sad nakon dva meseca jos malo trnu, ali je bolje. nikad vise grubin, sto se mene tice.

Ja nosim grubinove sandale vec treca god, ne da mi prijaju.. Kako dodje ljeto ne skidam ih.
Malo koja obuca mi tako prija a inace za obucu dajem povecu sumu

Vragana, s koliko ste kupili prve grubinke? Koliko skontah iskra nema vise od 3god.

Mislila sam Sofiji ovo ljeto kupiti sandalice ali odustah zbog zglobova, kontam nisu dovoljno cvrste
Slef god cu obavezno

Cicak, ni mi nemamo nikakav izbor njihove obuce. Ali pronadjes u katalogu i porucis. Bar sam tako ja sebi.
Bitno da imaju bilo kakve da vidis zbog velicine

Ja nosim grubinove sandale vec treca god, ne da mi prijaju.. Kako dodje ljeto ne skidam ih.
Malo koja obuca mi tako prija a inace za obucu dajem povecu sumu

Vragana, s koliko ste kupili prve grubinke? Koliko skontah iskra nema vise od 3god.

Mislila sam Sofiji ovo ljeto kupiti sandalice ali odustah zbog zglobova, kontam nisu dovoljno cvrste
Slef god cu obavezno

Cicak, ni mi nemamo nikakav izbor njihove obuce. Ali pronadjes u katalogu i porucis. Bar sam tako ja sebi.
Bitno da imaju bilo kakve da vidis zbog velicine

prosle godine - imala je malo preko godinu dana
super one drze zglob

Ja sam nosila grubin kad sam bila trudna sa Ivanom, oticale mi noge stravicno, i grubin me spasao
te su mi se raspale, a sad jurim da nadjem njihove sandale za posao, mislim da ce mi one biti najbolje resenje za visesatno stajanje
ako vec ne mogu da nadjem borosane

ja cepice stavljam nocu, kada temp divlja, brzo deluju i nema potrebe da ga budim da pije sirup ili da ga tusiram u sred noci kada spava, dok sirup ne spusti temp
msm to je retko ali se desava da mu temp bude spustena 4 h mask i za 4 h opet prelazi 39 ludackom brzinom, tada nam je cepic spas

inace sirup, nurofen, jer nam paracetamol ne radi posao

grubin j nosi vec dve sezone i nece ni jedne druge, kako je krenulo sunce tako je trazio da mu kupimo i ne skida ih osim kad dodje jesen u sred leta, kao danas

Back