Deca 1-3 godine (toddlers)

jexi, jakov isto nije ljubitelj puta i zato smo prosle godine isli nocu
krenuli u 23h on je zaspao jos nismo izasli iz beograda i probudio se pola sata pred sitoniju, slicno je bilo i u povratku, budio se samo na granici na 5 min i nastavljao jer je bio komiran i nije spavao u toku dana

ja bih mogla da ga ne vodim na more samo u slucaju da ga vodimo na deset dana ili koliko vec pa da idemo opet solo mm i ja, jer znam koliko bi uzivao i koliko uziva na moru i ne bih mogla da mu uskratim to ako ne moram
al ok, nece eleni nista biti ako ostane tih 10 dana na zlatiboru samo ce se smoriti jednog dana kada vidi slike i shvati da je bila ostavljena :mrgreen:
mislim pisala sam vec da je moja drugarica otisla na more za detetov prvi rodjendan, dete ostavili kod bake i deke da mu proslave rodjenjdan, jer je njima,njoj i tati, trebao odmor, meni je to bilo neshvatljivo i tadai sada

nema sanse da bih tako malo dete ostavila sa ikim do sa muzem, ma bio mi i ne znam ko....pre par nedelja sam bila na raftigu tri dana i cuvali su ga na smenu mm i njegovi kod nas u stanu....dok god ne bude dovoljno veliki i sam ne bude hteo negde da ostane necu ga slati, meni je to neprihvatljivo....

Ja nju i sada ne vodim na bazen. Mala mi je.
Ona ostane sa mojima ovde a medu povedem.

Imam jako osetljivu kozu i nije mi svejedno kad sam cula da ih do 3 godine ne treba na sunce od 10-18h.
Svesna sam da to nije preterivanje, a mi smo tamo na moru u stanu, malom. Nismo blizu plaze i idemo kolima.
Na plaze na koje idemo nema prirodne hladovine(skoro nikako), i mi idemo bas tada na plazu, oko 9-10h i vracamo se oko 17-18h
Znam da bi se samo namucili i bili pod tenzijom. Niko ne bi uzivao.
Pedja je poslusan. Njega vodimo svuda, ne osetimo ga. Ona je mala, ne prica, ne razume da mora biti u hladovini, da ne sme svasta u usta itd...
Onda se ja raspadnem pazeci je, samo Nemoj Nemoj Nemoj... pa onda muz preuzme... pa je Pedja nezadovoljan jer smo stalno oko nje...
a grizla bi me savest sto sam bas u to vreme kad ne treba s njom na plazi itd itd...

Zato je ovo najbolja varijanta.
Ne bih je ostavila kuci, to ne. Vodila bi je po cenu da se umorimo ko konji ali ne bih mogla da sam ja na moru a ona ovde.
Ovako kad je ona na Zlatiboru, uzivamo svi.
I moji, mama ima problem sa stitnom pa joj dobro dodje, a i nigde ne idu ove godine.

Pa i moji su imali opravdanje, otac je bio bolestan, pa bi im jednogodišnja beba bila teret veći nego inače. Ali ono, aj da oca onda ostavimo kod rođaka da nam ne smeta, ako me razumeš. :lol:
Ja sam se istripovala jer sam nešto slušala da je za decu bitno prve tri godine da se ne odvajaju od roditelja, pa i na nekoliko dana, jer to prouzrokuje strah od odvajanja, ili strah od smrti, ne sećam se uopšte priče osim da treba ispoštovati te tri godine nakon kojih deca mnogo lakše prihvataju odvajanje, počinju i sami da traže da odu negde odvojeno. Naravno ako si u mogućnosti da ispoštuješ.

Cicak razlozi zbog kojih ti ne bi vodila Elenu na more su upravo cinjenice kojima se ljudi rukovode kada biraju gde ce da letuju sa malom decom. Da ima hlada, suncobrana, sume, prirodne hladovine I da plaza nije predaleko od smestaja odnosno da to setanje I cimanje sa svim plaznim mobilijarom ujutru na plazu u podne s plaze pa popodne sve to ponovo ne ispadne takav kuluk da bude skuplja dara nego mera. Ljudi biraju mesto za odmor da te stvari sebi olaksaju, tamo gde ce im sve to biti omoguceno- I onda vode I malu decu sa sobom na more :).

Cicak razlozi zbog kojih ti ne bi vodila Elenu na more su upravo cinjenice kojima se ljudi rukovode kada biraju gde ce da letuju sa malom decom. Da ima hlada, suncobrana, sume, prirodne hladovine I da plaza nije predaleko od smestaja odnosno da to setanje I cimanje sa svim plaznim mobilijarom ujutru na plazu u podne s plaze pa popodne sve to ponovo ne ispadne takav kuluk da bude skuplja dara nego mera. Ljudi biraju mesto za odmor da te stvari sebi olaksaju, tamo gde ce im sve to biti omoguceno- I onda vode I malu decu sa sobom na more :).

Ona ide u svoje, ne može da bira gde će da bude smeštena. Pisala je da na plažu moraju da idu autom, zbog udaljenosti. A verovatno im je prekomplikovano da se po najvećoj vrućini vozaju tamo vamo. Bolje bi bilo da idu u septembru, kada sunce više ne prži tako jako, onda i deca mogu da odremaju na plaži ispod suncobrana ili u hladovini nekog drveta. Kako smo prošle godine mm i ja išli u septembru na more, više nikada nećemo ići u drugom terminu.

Ona ide u svoje, ne može da bira gde će da bude smeštena. Pisala je da na plažu moraju da idu autom, zbog udaljenosti. A verovatno im je prekomplikovano da se po najvećoj vrućini vozaju tamo vamo. Bolje bi bilo da idu u septembru, kada sunce više ne prži tako jako, onda i deca mogu da odremaju na plaži ispod suncobrana ili u hladovini nekog drveta. Kako smo prošle godine mm i ja išli u septembru na more, više nikada nećemo ići u drugom terminu.

Ispade da je lose imatu stan na moru..naravno da ne moraju na plazu autom, ali oni hoce jer im se te plaze dopadaju vise. Ja sam moju decu ogdajila na budvanskim plazama, ali iskljucivo onoj gde sam mogla otici pesice

Ispade da je lose imatu stan na moru..naravno da ne moraju na plazu autom, ali oni hoce jer im se te plaze dopadaju vise. Ja sam moju decu ogdajila na budvanskim plazama, ali iskljucivo onoj gde sam mogla otici pesice

Ja mogu samo da nagađam, ti možda znaš i gde je stan, i da ima plaža do koje se može peške. Znam šta je Marica pisala, da im je stan daleko od plaže, i da idu kolima. Zašto, zbog čega, da li nema bliže plaže, to ne znam. Prve godine kada smo letovali u Tivtu kod naših prijatelja u stanu, nemoguće je bilo funkcionisati bez auta. Dva, tri km do najbliže plaže - pa ko je lud da ide peške. I pritom ima malu decu. Moji nisu bili mali, ali nikom nam se nije šetalo toliko. Daleko od toga da "ispade da je loše imati stan na moru", i meni je nezamislivo da idem bez dece (jedno, ili dvoje, troje, petoro, koliko god ih imam) na more, samo znam šta je ona navodila kao argument zašto će Elenu da ostavi na Zlatiboru.

Ona da hoce moze samo da predje magistralu i da bira na koju cw plazu od Zavale do Starog grada, ali oni vole da, idu na neke drige nije bitno koje plaze gde zbilja mora kolima, i to je to. Nece da menjaju navike. Nije problem plaza kao takva. Nikad nisam isla bez dece, i to sam godinama isla sama sa njih dve, a vodila sam ih prvi put sa 6 meseci stariju, a mladju sa 10. I meni je ta varijanta nezamusliva, ali mozda Cicak samo trazi nacin da joj msma i tata budu ba Zlat., pa je kao to super opcija. Svaka porodica ima svoje razloge zasto nesto radi.

Meni nije jasno kako odmor sa decom moze da bude tezi od svakodnevnog zivota sa tom istom decom koji imas kod kuce. Osim ako kod kuce nemas svitu dadilja, baba I deda pa ti decu vise podizu drugi nego ti sam, a na odmoru si sam sa svojom decom. Postoji resenje I za to, neki vode I dadilje na more.
Ta prica oko ustajanja da bi se islo kolima na plazu ne vidim sto predstavlja problem, I kod kuce radnim danom ustanes sednes u kola I vozis dete u vrtic da bi stigao na posao. Pa ne vozi se po CG satima do plaze?! I vikendom kad ne radis ako treba ustajes u sest ujutru ako ti se malo dete probudi- sto je to drugacije na moru nije mi uopste jasno. Ustanes kad treba, vozis se ako treba, otvoris suncobran ili iznajmis sunocobrane I lezaljke ako treba I sklanjas se sa sunca kad deca treba da se sklone. Ili nadjes plazu sa sumicom pa dete svrlja tu I ostanes duze. Pa popodne ponovo. To rade svi koje ja poznajem a da imaju malu decu.
A ako hoces da se odmoris od svoje dece to je druga stvar, sto napisa Tara valjda malo iznad.

Afro zna gde mi je stan. Imam 15 min peske do plaze... i vise... kroz guzvu... i izbijam na slovensku gde je najvise mase...
Mi obicno idemo na Becice ili na okolne dalje plaze jer je cistija voda i mladi smo pa nam vise odgovaraju...

Ja nemam problem sa tim da ostavim dete sa babom i dedom. Nemam problem ni da razumem ljude koji to ne mogu. Nemam cak ni problem da razumem one koji ne razumeju mene.
Mm i ja imamo srecu da nemamo radno vreme. Nismo vezani za radno mesto.
Svo vreme smo sa decom.
Logicno da neko ko radi 8 sati dnevno zeli da odmor provede sa svojom decom. Ima smisla.
Nama je potreban odmor i to pravi.
Postujem ja i one mame koje ne mogu da se odvoje od svog deteta ni na sat. One ni ne treba da se odvajaju. Cine sebi samo gore.
Ja volim i vrlo rado ostavim Elenu da prespava kod mojih ponekad. Jes to retko. Mozda je svega 10ak puta prespavala. Ali Boze zdravlja bice. :)

Odmor je period u kojem ne radim ono sto radim u svakodnevnici. I trudim se da tako ostane. Koliko god je u mojoj moci.

Brankic, za traumu sto je nisam vodila sa 17 meseci na more preuzimam punu odgovornost(tesice se da je isla sa 5 meseci :lol: ) :malav:
Moji su kad smo bili mali, isli prvo sa nama, onda mi kod babe i dede a oni odu sami. I nismo trume dozivljavali. To nije ostavilo traga. :lol:

Cicak ja ne mislim da se ovde pisalo o bilo kakvim problemima, bilo cijim.
Neko hoce da ide sa decom na letovanje neko nece. Toliko.
Vecina onih koje su ovde pisale ne bi to uradile, neke ne mogu, neke mozda I mogu (u smislu imale bi kome) ali ne zele.
Ti mozes I hoces, tvoja stvar ostali su izneli svoje misljenje.
Nisi ni prva ni poslednja na ovoj stranici sa takvom idejom, jedna se tako vec nadrndila I demonstrativno otisla sa ovih tema jer se niko nije slozio sa njenom idejom da dete ostavi babi a ona I muz idu na odmor.

Cicak ja ne mislim da se ovde pisalo o bilo kakvim problemima, bilo cijim.
Neko hoce da ide sa decom na letovanje neko nece. Toliko.
Vecina onih koje su ovde pisale ne bi to uradile, neke ne mogu, neke mozda I mogu (u smislu imale bi kome) ali ne zele.
Ti mozes I hoces, tvoja stvar ostali su izneli svoje misljenje.
Nisi ni prva ni poslednja na ovoj stranici sa takvom idejom, jedna se tako vec nadrndila I demonstrativno otisla sa ovih tema jer se niko nije slozio sa njenom idejom da dete ostavi babi a ona I muz idu na odmor.
E pa gde je ona danas... evo ja sam joj sledbenik... i milione onih koji to zele ali se kriju cemo da oslobodimo... revolucija :malav:

- - - - - - - - - -

Logicno ako si kuci s detetom da na odmor hoces da ides da odmoris od svakodnevnih obaveza. Zdrava logika.
I to isto dete hoce da odmori od tebe :lol:

A deca generalno najvise vole kad su mama i tata srecni... pa ajde da ih usrecimo :malav:

Tu je na forumu I dalje, ali ne zalazi na ove strane. A ti milioni koji cekaju oslobodjenje kako kazes, mozda jednostavno ne bi nikad uradili to sto bi ti zato sto misle da tako ne treba.
Ja nemam tu tvoju zdravu logiku, moja zdrava logika je nesto sasvim drugo. Odmor mi ne sluzi da se odmorim od deteta, dete mi nije svakodnevna obaveza od koje se odmaram na odmoru.
Treba mi povremeno predah I od deteta, naravno, ali to ne radim tako sto idem na more bez njega.
Ako tebe usrecuje letovanje sa jednim a bez drugog deteta- go for it!

Tu je na forumu I dalje, ali ne zalazi na ove strane. A ti milioni koji cekaju oslobodjenje kako kazes, mozda jednostavno ne bi nikad uradili to sto bi ti zato sto misle da tako ne treba.
Ja nemam tu tvoju zdravu logiku, moja zdrava logika je nesto sasvim drugo. Odmor mi ne sluzi da se odmorim od deteta, dete mi nije svakodnevna obaveza od koje se odmaram na odmoru.
Treba mi povremeno predah I od deteta, naravno, ali to ne radim tako sto idem na more bez njega.
Ako tebe usrecuje letovanje sa jednim a bez drugog deteta- go for it!
Pa reci koja je da je vrnem na tron :lol:

E vidis meni deca jesu svakodnevna obaveza. Od jutra do mraka.
I ja idem na more da odmorim od toga.

A kako izgleda tvoj predah od dece?

nema sanse da bih tako malo dete ostavila sa ikim do sa muzem, ma bio mi i ne znam ko....pre par nedelja sam bila na raftigu tri dana i cuvali su ga na smenu mm i njegovi kod nas u stanu....dok god ne bude dovoljno veliki i sam ne bude hteo negde da ostane necu ga slati, meni je to neprihvatljivo....

Ides na raftig a dete ostavljas?! Sokirana sam...

- - - - - - - - - -

Ali vrh si :lol:
pljuc po meni... ali si sama ostavila dete i otisla 3 dana na rafting ahahahahahhahahahahhaha :lol:
kraljica!!!! :rotf:

Pa moja deca vise provode sa mojom mamom i tatom nego tvoja sa tvojim muzem... ahahahahha...
vrh :lol:

Na smenu kazes? Jedno dete?
Pa jesu uspeli?

- - - - - - - - - -

Pa i moji su imali opravdanje, otac je bio bolestan, pa bi im jednogodišnja beba bila teret veći nego inače. Ali ono, aj da oca onda ostavimo kod rođaka da nam ne smeta, ako me razumeš. :lol:
Ja sam se istripovala jer sam nešto slušala da je za decu bitno prve tri godine da se ne odvajaju od roditelja, pa i na nekoliko dana, jer to prouzrokuje strah od odvajanja, ili strah od smrti, ne sećam se uopšte priče osim da treba ispoštovati te tri godine nakon kojih deca mnogo lakše prihvataju odvajanje, počinju i sami da traže da odu negde odvojeno. Naravno ako si u mogućnosti da ispoštuješ.
Ja sam samo u mogucnosti da to ne ispostujem :malav:

Kako su ti deca svakodnevna obaveza od jutra do mraka ako kazes da I ti I muz radite? I da nemate radno vreme, ok ne moras da budes u 7.00 u kancelariji ali majkumu ako radis onda moras da - radis ne mozes da cuvas svoju decu od jutra do mraka, to mi nije jasno? I meda je jedno vreme isao u vrtic.
Moj predah je kad odem na sluzbeni put, kad odemo na slavu, bioskop, pozoriste, koncert. Odlazak kod frizera, na masazu I sl.To je to. Ove godine je isao dva puta po nedelju dana sa vrticem na zimovanje I letovanje- to nam je bio Eldorado.

- - - - - - - - - -

E vidis meni deca jesu svakodnevna obaveza. Od jutra do mraka.
I ja idem na more da odmorim od toga.
Sto onda ne ostavis I medu?
Ako ti treba odmor od toga, onda idite sami pa se odmorite?

Ides na raftig a dete ostavljas?! Sokirana sam...

- - - - - - - - - -

Ali vrh si :lol:
pljuc po meni... ali si sama ostavila dete i otisla 3 dana na rafting ahahahahahhahahahahhaha :lol:
kraljica!!!! :rotf:

Pa moja deca vise provode sa mojom mamom i tatom nego tvoja sa tvojim muzem... ahahahahha...
vrh :lol:

Na smenu kazes? Jedno dete?
Pa jesu uspeli?

- - - - - - - - - -

Ja sam samo u mogucnosti da to ne ispostujem :malav:

malo bolje citaj da ne bi ispala glupa, muzu naravno da cu da ostavim (dete je bilo i u svom okruzenju, sa svojim igrackama i navikama) ali babama i dedama ili rodbini koja realno i ne poznaje dovoljno nase dete ipak ne bih....i niko te ne napada, ne moras da se branis :mrgreen:....

Poslednja izmena:
Kako su ti deca svakodnevna obaveza od jutra do mraka ako kazes da I ti I muz radite? I da nemate radno vreme, ok ne moras da budes u 7.00 u kancelariji ali majkumu ako radis onda moras da - radis ne mozes da cuvas svoju decu od jutra do mraka, to mi nije jasno? I meda je jedno vreme isao u vrtic.
Moj predah je kad odem na sluzbeni put, kad odemo na slavu, bioskop, pozoriste, koncert. Odlazak kod frizera, na masazu I sl.To je to. Ove godine je isao dva puta po nedelju dana sa vrticem na zimovanje I letovanje- to nam je bio Eldorado.
- - - - - - - - - -
Sto onda ne ostavis I medu?
Ako ti treba odmor od toga, onda idite sami pa se odmorite?
Radim od kuce. Kad idem u vinariju u 90% slucajeva povedem i medu. Bukvalno svo vreme smo im posveceni.

Medenog ne ostavljam zato sto ima 3 godine i milina je. Vodimo ga svugde sa nama.
I nju cu voditi sledece godine i svake naredne.
malo bolje citaj da ne bi ispala glupa, muzu naravno da cu da ostavim (dete je bilo i u svom okruzenju) ako treba ali babama i dedama ili rodbini koja realno i ne poznaje dovoljno nase dete ipak ne bih....i niko te ne napada, ne moras da se branis :mrgreen:....

Ako vama baba i deda ne poznaju dovoljno dete onda imate neki problem u odnosima, sto je vasa stvar.
Moji roditelji su svakodnevno ukljuceni u nas zivot. I deca ih obozavaju.
Ko je pominjao rodbinu?

Promeni nik u Nezamisliva na raftingu :malav:

- - - - - - - - - -

Greska, "Neprihvatljiva na raftingu" :lol:

- - - - - - - - - -

Ja mom muzu nikad ne ostavljam decu. On im je tata i obaveze oko dece delimo. Podjednako. :aha:

Back