Deca 1-3 godine (toddlers)

Ja sam medi bojice i bojanku za Bozic. i neku knjigicu.
Mislim, njemu to jos uvek nista ne znaci a volela bih da mu uzmem nesto simbolicno.

I njemu i bratovom malom, isti izrast su.
A nesto nemam ideja.

Paketice necu, jer generalno slatko ne jedu.

Medo samo uzme, pa ih otvara i prepakuje iz jednog u drugi.

Armin je dobio veliki kamion-meshalicu za beton ... sad su nerazdvojni z:lol: ... I naravno bager da budu u paru, 3 knjige, kockice (one sa slikom , shto se slazhu) I bockalice za njegov uzrast .... nije puno, sve to smo razdelili u 3 paketica, jedan u firmi, jedan kod nas pod jelkom, jedan kod bake ... :zpozdrav:

malo mu je bolje bilo od jutros, spavao je mukica do pola deset, nadam se da mu nece ponovo skakati T za vreme popodneva, malo da dane dushom ... malo je bolje jeo danas , juche je zhiveo na dve kashike supe i neshto soka od pomorandzhe :dash:

Armin je dobio veliki kamion-meshalicu za beton ... sad su nerazdvojni z:lol: ... I naravno bager da budu u paru, 3 knjige, kockice (one sa slikom , shto se slazhu) I bockalice za njegov uzrast .... nije puno, sve to smo razdelili u 3 paketica, jedan u firmi, jedan kod nas pod jelkom, jedan kod bake ... :zpozdrav:

malo mu je bolje bilo od jutros, spavao je mukica do pola deset, nadam se da mu nece ponovo skakati T za vreme popodneva, malo da dane dushom ... malo je bolje jeo danas , juche je zhiveo na dve kashike supe i neshto soka od pomorandzhe :dash:

Isto tako i Junior.
Dobio je kocke-slagalice sa 6 zivotinja (na svakoj strani kocke po jedna), Tigger pidzamu i ribice sa magnetom (onakav slican kao sto je Armin dobio od tetke). Od moje koleginice je dobio puzzle Winnie Pooh 24komada, od rodjaka nosac automobila sa 3 automobila, a u vrticu puzzle (4 broda, svaki iz 6 delova), covek od koga iznajmljujemo stan mu je kupio veliki Kamion (zna da peva Kamion, sestoton juuuuuri kao aviJon :D, tako da je tip bas potrefio poklon).

Stizu jos 4 Amazon paketa sa igrackama koja nisu stigli do Bozica. Ima jos dva poklona sto je vec stiglo (lego djubretar i Pocoyo tepih puzzle) ali mu nismo jos dali da ne gomilamo. Bas sam danas sklonila kutiju igracaka koje su mu dosadile. Taman da na prolece da ih operem, pa da im se ponovo obraduje.

Kako je dLugar? Jel bolje? :cmok:

Poslednja izmena:
Mi Sari uzeli onaj usisivac, ali hocu jos da joj kupim (samo da nadjem) onaj aqua doodle flomastere na vodu..da moze da zvrlja a da ne ispise namestaj, sebe, da se ne ubode i slicno..

Gde drzite igracke? Mi za sad u ogradici, ali ogradica nije nasa nego od moje kume, a njenoj bebi ce trebati uskoro, i kad joj vratim ne znam gde da drzim igracke, aj one sitne mogu i u kesu, ali ove velike..pojma nemam

Sara je upravo pila svoju prvu kafu :sad2: zaboravila sam soljicu na naslonu ugaone garniture (popijenu, samo soc i mozda gutljaj kafe) i dok sam ona se popela, uzela kasiku iz kafe i lepo uzela zalogaj soca...uh..srecom odmah sam videla i isprala joj sve, ali svakako je nesto ostalo i u ustima..crkoh danas, probudila me pre 8, sto nije uobicajeno za nju, kicma me rastura, ona samo juri po kuci i pravi haos..vice, cici, trci, jurca u krug..taman mislim sve sam sklonila, ona pronadje usb kabel pa strpa u usta, sklonim to ona uzme daljinski pa pali tv...
Ne znam otkud sam tako kilava ovih dana, energija mi je na nuli..a ona je masina za mlevenje mesa, nemam snage ni ovo pola dana da je ispratim, a kamoli ceo..
Najradije bih ceo dan lezala i odmarala, ali cim legnem ona dodje i skace mi po stomaku -djiha, ili se pentra po meni..
nista mi ne pricaj o kilavosti
otkako sam trudna nemam energije i samo mi se spava
sinoc je bio nemoguc kad je krenuo sa budjenjem...
na kraju se totalno probudio u pet
bili kod dr, produvao me vetar, ceo dan me boli glava uzasno i tako, divota....

cicak, mi cemo mu uzeti kjnigu sa nekim lepim pricama za laku noc i Tomy tablu pisi briosi, lepa je i velika, i mislim da je to prava igracka za njega i naredni period u njegovom razvoju :)
inace nema puno igracaka i ne zelim da ga zatrpavam sa istim, dobija na rodjus, novu godinu i planiram za uskrs i to je to...

i hocu danas da mu dam nekako surutku?
dosta mi je vise ovog kilavog imuniteta... i dr mi je to predlozila

Isto tako i Junior.
Dobio je kocke-slagalice sa 6 zivotinja (na svakoj strani kocke po jedna), Tigger pidzamu i ribice sa magnetom (onakav slican kao sto je Armin dobio od tetke). Od moje koleginice je dobio puzzle Winnie Pooh 24komada, od rodjaka nosac automobila sa 3 automobila, a u vrticu puzzle (4 broda, svaki iz 6 delova), covek od koga iznajmljujemo stan mu je kupio veliki Kamion (zna da peva Kamion, sestoton juuuuuri kao aviJon :D, tako da je tip bas potrefio poklon).

Stizu jos 4 Amazon paketa sa igrackama koja nisu stigli do Bozica. Ima jos dva poklona sto je vec stiglo (lego djubretar i Pocoyo tepih puzzle) ali mu nismo jos dali da ne gomilamo. Bas sam danas sklonila kutiju igracaka koje su mu dosadile. Taman da na prolece da ih operem, pa da im se ponovo obraduje.

Kako je dLugar? Jel bolje? :cmok:

... ovi su blizanci, majke mi z:lol:

valjda mu je bolje, bili da mu izvuku slince kod ORL, vazda sam ja trubila da imam onaj usisivach, ali nishta dr nije hteo da slusha ... valjda je ovako i on sigurniji da se detetu chisti nos ... mada nema neshto puno sekreta , vishe je imao od deranja kad sam ga tamo polegla na sto :zroll:

Armin nema neshto puno igrachaka, ja mu non stop menjam, pa mu je interesantno .... sada vec ne mogu tako lako da sklonim, on tachno zna gde je shta, pa onda trazhi ...

Sally, ima lepih kutija da se kupe, mi imamo obichne plastichne koshare sa pijace u raznim bojama, u narandzhastoj je vozni park, a u beloj ostala sitnezh, vece stvari poslagane na polici ... (zato su moje knjige sa dve police proterane na vrh ormana z:cry:)

Boki: surutka je mnogo zdrava, mozhe da se nabavi kozija, ona vredi k'o suvo zlato, samo ovaj moj malac nece ni da primirishe z:((

ima da ga nateram da je pije z:mrgreen:
sad kako mi se opet razboleo, ja stvarno vise ne znam, viroza za virozom a jos ga ja kao i cuvam, sta bi bilo tek da ga vukljam po igraonicama sa ostalim slinavcima, al ajde...
msm, a i dzabe, eno taman ozdravi, neko dovede svoje slinavo dete i tako u krug... imas opustenih roditelja, ono ladno svuda vukljaju bolesnu decu... mislim njihova deca, bas me briga, nego mi zao mog deteta sto oslinavi posle....
i evo par dana me zezao s klopom, rastu zubi, te viroza, valjda i njega stislo, ziva se pojedoh... a danas da ga ne ureknem bas lepo jeo...
nego ja njemu surutku da ubedem, nesto da ucinim da mu podignem imunitet, ove viroze su ga skroz dotukle

ima da ga nateram da je pije z:mrgreen:
sad kako mi se opet razboleo, ja stvarno vise ne znam, viroza za virozom a jos ga ja kao i cuvam, sta bi bilo tek da ga vukljam po igraonicama sa ostalim slinavcima, al ajde...
msm, a i dzabe, eno taman ozdravi, neko dovede svoje slinavo dete i tako u krug... imas opustenih roditelja, ono ladno svuda vukljaju bolesnu decu... mislim njihova deca, bas me briga, nego mi zao mog deteta sto oslinavi posle....
i evo par dana me zezao s klopom, rastu zubi, te viroza, valjda i njega stislo, ziva se pojedoh... a danas da ga ne ureknem bas lepo jeo...
nego ja njemu surutku da ubedem, nesto da ucinim da mu podignem imunitet, ove viroze su ga skroz dotukle
Нек пије козје млеко.
Једном недељно узмеш нпр литар и по млека у Србобрану и разлијеш у флашице од по два деци па у замрзивач.
Вадиш по једну дневно то би било то.
Или му направиш кући козји сремски сир(самокис), сурутку одвојиш, разлијеш по флашама и у замрзивач.
Нисам пробао с козјим млеком али за кравље пуномасно пресно млеко од комшинице буде око 350-400г сира на 2л млека, остало је сурутка.

Mi bili juce u nabavci kupili uglavnom sve za paketic,dobice jedan kamioncic sa oblicima,piksijeve price,sve o princezama,dve portiklice,sal,rukavice,kapa,jos da ubacim plazma keks,par bananica i to bi bilo to.
Mi igracke drzimo u kutijama,imamo dve bas lepe kutije od ariela,muz kupio od nekog prijatelja u firmi tecni ariel i dobio kutiju,kasnije mu je taj prijatelj dao jos jednu kutiju,i sve nam lepo rasporedjeno dok Lela ne krene da se igra

meni je problem sto nemamo zamrzivac :(
e lpo cu mm da ubijem il ce da ga kupi od nove godine :D

nemoj da ga ubivash, imash da kupish surutku koziju u vecim mega marketima ( sa' ce Poznavalac da me bije, ali Kozari su okej firma) ni ja nemam nikog na selu da shalje i takoto ... nego uzmesh litru, ima i po zdravim hranama raznim :zpozdrav:

Armin dobio od kuma kamion koji mozhe da se razvali na sitne delove, ima i ona bushilica uz njega sa raznim dodacima, radi na baterije .... bice nama SZR u dnevnoj , kad mali ode na spavanje, ja skupljam bockalice, muzh sastavlja kamiJon :zblesav:

nemoj da ga ubivash, imash da kupish surutku koziju u vecim mega marketima ( sa' ce Poznavalac da me bije, ali Kozari su okej firma) ni ja nemam nikog na selu da shalje i takoto ... nego uzmesh litru, ima i po zdravim hranama raznim :zpozdrav:

Armin dobio od kuma kamion koji mozhe da se razvali na sitne delove, ima i ona bushilica uz njega sa raznim dodacima, radi na baterije .... bice nama SZR u dnevnoj , kad mali ode na spavanje, ja skupljam bockalice, muzh sastavlja kamiJon :zblesav:
Јесу, знам још из доба док ми је сестра радила у Канцеларији министарства пољопривреде за Јужнобачки округ.
Али пошто Бокица има родбину у Србобрану може то да среди, а замрзивач ће јој свакако устребати кад тад независно од сурутке.

Ima u prodavnicama zdrave hrane u flasici, razmucena himalajska so, onako, kao pakovanje marisola, samo mnogo veće, sa rasprsivacem. Pise da sadrži 84 minerala. Nama je to posljednjih dana mnogo pomoglo, čini mi se da trenutno zaustavlja kasalj. Preporučujem.

Jutros videla Leli polomljen zubic,noge su mi se odsekle,zar je moguce da je otpao u toku noci,ni po cemu nisam primetila nista neobicno u njemom ponasanju,naravno odma sam zvala zubno,lekar joj radi tek popodne,sad treba docekati i otici,hoce li sve biti u redu?Pretpostavljam da je to sve od onog pada od pre neki dan,ali ovih dana zub je lepo izgledao,nije se nista videlo,ona je normalno jela,ni na sta se nije zalila,osim na trojku,uvece smo bez problema prali zubice,i jutros,z:shock: sok.Sad spava cim se probudi,jede odma idemo,valjda ce sve biti u redu.

Bile kod zubara,hrabrica mala,jeste bilo malo muke da otvori usta,ali sve je proteklo lepo i mirno,zubic nije nastradao puno,ono sto je ostalo ne klima se,doktorica kaze da nema razloga za brigu jer je to mlecni zubic.Dobro je,cak je dobila i jedan mali kolacic,za hrabrost:kolac:

ija, kakve su to kocke sa zivotinjama? jel imas neku fotku?
mi smo malom uzeli lego starter set kutiju kocki, policijski auto od jedne babe I dede set alata sa radnim stolom, od druge babe I dede ce dobiti neku knjigu I motor jer njih obozava. veliki je dobio bidamane na zahtev fudbalsku loptu I kao poklon iznenadjenja za sve petice- najnovije kopacke koje nosi neimar (o njima turbi vec dva meseca ) :D

ija, kakve su to kocke sa zivotinjama? jel imas neku fotku?
mi smo malom uzeli lego starter set kutiju kocki, policijski auto od jedne babe I dede set alata sa radnim stolom, od druge babe I dede ce dobiti neku knjigu I motor jer njih obozava. veliki je dobio bidamane na zahtev fudbalsku loptu I kao poklon iznenadjenja za sve petice- najnovije kopacke koje nosi neimar (o njima turbi vec dva meseca ) :D

Poslednja izmena od moderatora:
mi smo uzeli drveni vozic, i drvene kocke
od bake dobio ususivac i one mag block kocke, od druge bake i deke kamion neki sa loptama, inetersantno izgleda

sali, kakvi su to flomasteri?

i jakov mrljavi sa hranom vec treci dan, skoro nista ne jede, samo hleb i tako te tvrde stvari koje moze da glodje
opet voce ni da primirise, tacno je to u fazama izbijanja zuba, dobro sam ukapirala pa se ne nerviram vise

Lepo, sumara.
Sara nema deda mraza, ja sam honorarac, a tatina firma nista ne organizuje :/ niti deli paketice

Taro, ja sam htela ovako nesto:

A nasli smo samo ovo
, medjutim ipak je previse mala za tako nesto, odmah je uzela flomaster, prvo povukla po papiru malo i onda uhvatila u saku taj sundjer i cela saka je bila plava kao od mastila..ok, to jesu vodene boje, nema nista stetno, i odmah se ispralo, ali ja sam sigurna da sam joj ga ostavila malo duze, da bi stavila u usta daj deo koji pise i ofarbala se..ne bih to da radim, pa ce sacekati dok ona prestane da glodje sve sto joj padne saka :D

Nego, meni se cini da ovaj pravi aquadoodle ima drugaciji patent, ali eto, nisam uspela da nadjem nigde..

Poslednja izmena od moderatora:
Ja ne bih kupila Junioru nista ovome slicno. Nekako mi je logicno da od pocetka nauce da kada nesto nacrtaju/napisu da to ostaje. Ako mu dozvolim da sara sa ovim specijalnim flomasterima kako da mu posle objasnim da ne sme isto to da radi sa npr drvenim bojicama ili obicnim flomasterom? To je samo moje misljenje, znam da je svako dete drugacije ali znam da bih ja sa Juniorom posle imala vise problema sa odvikavanjem nego koristi. Ali ideja kao ideja mi se svidja.

Back