jexy1005
Iskusan
- Poruka
- 5.258
Moja cuvena rodjaka, ona koja sve zna, je rekla kako ja namerno forsiram svoje dete da bude pametno
zato sto mali zna sve pisce
znate one knjige nasih pisaca sto su isle subotom uz Blic
e Ivan zna svaku, cim je vidi, upamtio po slici pisca
a desilo se da sam bila u bolnici pa se deda igrao sa njim i slagali i rasturali knjige i ponavljali i mali upamtio...
...ali ne, to ja forsiram da moje dete bude pametnije od njenog deteta...
Ivan sad vec solidno prica, a prve reci je poceo da ponavlja bas rano, kad je krenuo u vrtic sa 14 meseci, vaspitacice su komentarisale da mnogo prica
i tresne tako nesto, s vremena na vreme
jutros kad se probudio nesto ga zasvrbelo oko valjda, nije mogao odmah da ga otvori i kaze
"mama, zaglavilo mi se oko"
mislim da je sve to oko govora individualno, ima i uticaja okoline, al opet je sve do deteta
ako razume sta mu ti kazes, ok je, no sikiriki
i moj bratanac Pavle je bio u punoj kuci pa je tek pred treci rodjendan rekao jos nesto osim mama, tata, baba deda i Goga (tako je zvao Janu)
sad ne zaklapa
zato sto mali zna sve pisce
znate one knjige nasih pisaca sto su isle subotom uz Blic
e Ivan zna svaku, cim je vidi, upamtio po slici pisca
a desilo se da sam bila u bolnici pa se deda igrao sa njim i slagali i rasturali knjige i ponavljali i mali upamtio...
...ali ne, to ja forsiram da moje dete bude pametnije od njenog deteta...

Ivan sad vec solidno prica, a prve reci je poceo da ponavlja bas rano, kad je krenuo u vrtic sa 14 meseci, vaspitacice su komentarisale da mnogo prica
i tresne tako nesto, s vremena na vreme
jutros kad se probudio nesto ga zasvrbelo oko valjda, nije mogao odmah da ga otvori i kaze
"mama, zaglavilo mi se oko"

mislim da je sve to oko govora individualno, ima i uticaja okoline, al opet je sve do deteta
ako razume sta mu ti kazes, ok je, no sikiriki
i moj bratanac Pavle je bio u punoj kuci pa je tek pred treci rodjendan rekao jos nesto osim mama, tata, baba deda i Goga (tako je zvao Janu)
sad ne zaklapa