Deca 1-3 godine (toddlers)

ni ja ga ne bih ostavila, isto se secam rekacije na koleginicu o kojoj je novembra pisala
plus je ovo jos kriticnija situacija, obrazlozila je kvinsi, dolazak druge bebe, osecanje odbacenosti itd

- - - - - - - - - -

ma j cu MMR dati, samo kazem da cu videti na kojoj kontroli, tj kada bude apsolutno zdrav, sto je neo i napisala

e jos sto se tice Cicak i njenog pitanja, ono sto mi nije jasno je to sto je njoj prepisano strogo mirovanje i lekovi od strane ginekologa.
ne znam da li je svesna koliko ce joj zivot biti tezi ako se prevremeno porodi ili ne daj boze bude nekih gorih komplikacija?
nece joj tada biti ni do skole ni do zivota.

P.S. ne prizivam ja zlo da me neko pogresno ne razume, samo ne mogu da verujem da jedna zena koja je odgovorna za tri zivota moze da bude tolko nepromisljena :(

čičak ja ga ne bi ostavljala. nikako.
meni muka bude i kad ovo preko nedelje na par sati bude sa babom i dedom dok ja radim....
mislim neće mu ništa biti i da ostane, ali patićete potajno i vi i on.
kad već imate opciju da budete svo troje zajedno, pa što da ne. čak i ako ti budeš odlazila na fax i učila, tamo je tvoj muž, a uveče i ti....

- - - - - - - - - -

a što se vakcine tiče i polaska u školu, na kraju ispalo da ne mora dete da bude vakcinisano. možda zakon nalaže tako, ali sin moje drugarice je bogami krenuo u prvi a nije vakcinisan....

Hvala zene... :zag:

Ne znam sta cu.
Ostavila bih ga u ponedeljak popodne, a dolazila u cetvrtak vece.
Zao mi je jer je taman prihvatio vrtic i krenuo redovno.
Moram se sa muzem dogovortiti, jer bi ga on morao cuvati, jer pored predavanja, ja moram da ucim.

Videcemo

- - - - - - - - - -

Mada, mm moze i da ostane kuci sa njim a ja odem sama.
Samo sto je ne volim da sam sama ali ajde

naviknuce se on na vrtic ponovo, to ne treba da ti bude razlog da ga ostavljas. nema jos ni dve godine, prava socijalizacija i vreme za vrtic je idealno sa 3 pune. videces kako ce te gristi savest sto nemas vremena za njega kad se rodi beba. ja sam napravila razliku od 8,5 godina, moj sin je vec bio velik i razuman i nije ispoljavao svesnu ljubomoru prema bebi (vise onako nesvesno je trazio vise paznje i poceo da prica ko navijen :lol:), ali ja sam znala uvece da sednem na njegov krevet i mazim ga i placem kad zaspi- sve mi bilo krivo jer taj dan nisam stigla dovoljno da mu se posvetim. naravno, radili su me i hormoni odmah posle porodjaja, plakala sam za svasta, ali osecala sam uzasnu grizu savesti.
ja sam juce posle posla imala predavanja I dosla kuci tek u pola 9 sinoc. I htela sam da crknem od muke sto me nije bilo ceo dan. ne mogu da zamislim da ih ne vidjam 4 dana nedeljno :(

Poslednja izmena:
...MMR vakcina, svako prema svom mišljenju radi. Moja oba deteta su primila, iscitavala sve i svasta i na kraju se stisla i kako svi tako i oni. Međutim, u našoj bliskoj familiji snaja, inace rođena u Bosni za vreme rata, izbeglištvo itd. i najverovatnije da nije primila MMR. Dešava se da ostane trudna i dobije rubeolu, konzilijum lekara i indikovan prekid trudnoće u 16. nedelji. Pre jedno dve godine epidemija zauški na ovim prostorima (R. Srpska) i dobije ih sa njenih 22-23 godine. Komplikacija meningitis, bolničko lečenje i sve što ide uz to. Tada sam razmišljala i o mojoj deci, šta da ih nisam vakcinisala pa da ih snađe kad porastu sve ovo. Tako da svaka opcija ima svoje i pozitivne i negativne strane.

E ovako Cicak.

Ma ostavi to razmazeno deriste kod baba i deda. Mislim rodila si ga i naravno da mu majka vise ne treba. Ti radi na sebi i leci licne frustracije u smislu jurenja mastera i titranja jajca muzu. Mislim kada su vasi roditelji podigli vas dvoje tako ce oni lepo podici i vasu decu. Toliko dece ima po sirotistu, ali ce zato tvoje biti sa babama i dedama sto je ipak bolja varijanta nego na ulici.
Tako da Cicak imas moralno i roditeljsko pravo da dete sutnes kod baba i deda te mislim da smo sa ovim zavrili sve dalje diskusije na ovu temu.

- - - - - - - - - -

P.S. Hvala na razumevanju i vise ne spominjanje ove teme

ja bih sama otisla u stan a tata nek ostane sa malim
to kazem,jer je to samo 4 dana,prvo
drugo, znam zasto kaze to sto kaze za vrtic, jer je moja cerka prolazila kroz adaptaciju 3 puta(bas onako stresno i sporo), plus ona polu adaptacija kad je sve jos sveze pa izostane nedelju dana i onda place celu sledecu i stresira se....
tako da znam o cemu prica
mi smo bili prinudjeni da je ne vodimo, iz zdravstvenih razloga i taman kad krene da bude ok ona opet izostane
i znam koliko joj je bilo stresno i tesko
tako da s te strane, bolje je da mali ide u vrtic,kad je vec zdrav
ponedeljak-cetvrtak....misim nije kao da ide na 4 meseca...i to je samo do 25od decembra...jbg izdrzi se,ako mora da uci i polaze onda mora...jbg
ali bi tata trebao da ostane...ti ako ides da ucis,sta ce ti muz? da blene u zid i smara se dok si na predavanju i dok ucis?
bolje da bude kod kuce sa pedjom

pa da ali cicak je vec ostavljala dete
nismo svi isti
i nije smak sveta ostaviti dete sa babom i dedom nekad
mozda bi i mi ostavljali Irinu kod babe i dede na vikend recimo,da smo imali priliku, tj da smo imali babe i dede
al sad sam navikla ovako i ne bih ni jednu noc mogla bez nje
misim realno, nece baciti pedju lavovima...nije kao da ga daje na usvajanje
al realno ako ide da uci, onda nek ide sama...misim to je neka moja logika....ionako je ceo dan na faksu a posle uci...

- - - - - - - - - -

nego,ja uopste ne znam sto mi ovde smisljamo sta da radi kad ce svejedno uraditi kako ona hoce...a i nije nasa stvar :D

znas sta. moze da uci i sa dva mala deteta ako zena ume da se organizuje a da deci majka ne nedostaje. ali lepomsi rekla nismo mi sve iste.
znamo da ce da uradi kako ona hoce, ali sto postavlja pitanja na forumu sem ako nije just for fun :)

- - - - - - - - - -

У чему је проблем да дете буде са бабом и дедом? Па многе су одгајили баба и деда док су родитељи радили.

nije isto ostaviti dete 8 sati i 92 sata sa babom i dedom

znas sta. moze da uci i sa dva mala deteta ako zena ume da se organizuje a da deci majka ne nedostaje. ali lepomsi rekla nismo mi sve iste.
znamo da ce da uradi kako ona hoce, ali sto postavlja pitanja na forumu sem ako nije just for fun :)

moze da uci al vidis da bi otisla u ns samo da se ovako trudna ne bi maltretirala svaki dan ta 4 dana...odnosno 3 dana
trenutno joj je lakse da bude tamo

misim i treba da radi kako njima najvise odgovara,meni samo nije jasno zasto pita forum za misljenje :lol:

- - - - - - - - - -

sta bi rekli tek za muza i zenu koji su ostavili cerku prvih 7 godina u srbiji dok su radili u inostranstvu....znaci prvih 7 GODINA
uzas
al sad pametuju meni i mom muzu kako on meni nije potreban 3 nedelje posle porodjaja nego manje...kao sta ce mi on,treba da radi kao
a pojma nemaju o odgajanju jednog deteta malog a kamoli dvoje
misim

Back