Deca 1-3 godine (toddlers)

Nikad mu to nisam prevukla skroz,
zato mislim da jos uvek ne moze skroz.
A sad bi probala, ali mi ne da.

Ne znam jel dovoljno samo kupanje,
nesto se razmisljam,
Kad vec ne navlacimo da se ne nakupi svasta tu i
inficira... (majka, uvek ima najgore scenarije)

pokusaj da ga nagovoris da sam povuce kada se kupa, mi tako peremo pisu, meni nesto bezveze da mu navlacim pa to radi suprug ili on sam a ja mu govorim kako da opere, i kod mog starijeg se nije skroz otkacilo

sad kad sam bila kod mojih
dosla sestra sa cerkama, mladja ima 2,5 meseca
i otisli su negde ja ostala sa njom, aj da je presvucem
ona em malena (ne secam se nesto da je Ivan bio toliko malen :))
jao pa melena ribica, ja gledam kako da je obrisem, pa se setim da treba kontra na dole
pa zagledaj, pa jesam li lepo...

..kaze posle sestra "naucices, ne brini"
totalno mi je cudno u odnosu na decaka

Taro, i Sara trcka za vecom decom, a oni su prilicno bezobrazni u tom uzrastu, jao kako ne volim to da vidim, ja uvek mislim deca su andelcici, pa mi grozno da vidim zlobu kod njih :(

Bili smo na slavi nekoj pa je jedna mala od 4 godine nogom izgazila i iscepala crtez jede bebe (ne Sarin, ali svejedno) Ja kad sam videla vec je izgazila i pitam- zasto to radis? "Pa eto, rekao mi drugar da mogu." Ja kazem e pa ja ti kazem da ne mozes. "Sta, ona iovako ne zna nista da nacrta"
Posle hoce moju Saru da nosa i ja joj ne dam, kazem teska je ona za tebe, mala si, ona kaze ja bas volim bebe, one su kao zivotinje, imam kuci sestru i uvek je nosim i stegne je za vratic kao grli je, Sara se buni, odmah je uzmem.. posle izadjem cujem kako opet onoj drugoj bebi gazi po crtezu..
Bas je grozno kad se vidi zloba kod dece..ali pretpostavljam da je u kuci losa atmosfera, ne verujem da voljeno dete u skladnoj porodici ume da bude bas zlobno..

..nemoj da sudish prerano, sally.. :) ..klinci imaju najchudnije faze, narochito kad osim uticaja mame i tate
postane izrazen i uticaj vrtica, pozicioniranja u grupi, uklapanja sa prirodno liderski nastrojenom decom,
imitiranja svega i svachega..
..kao shto deca koja nikada nisu pljusnuta po guzi ili videla fizichko razrachunavanje kod kuce imaju fazu agresije,
tako i deca koju niko nije nipodishtavao ili vredjao imaju fazu ispitivanja kako ono shto rade i govore utiche na druge ljude..
..slazem se samo da decu treba pratiti kroz sva ta ispipavanja i reagovati dosledno i sa hiljadu i prvim objashnjenjem i primerom..

- - - - - - - - - -

meni laknulo kad sam cula da je beka zensko,samo zbog tih pisa :lol:
na sve strane samo citam, prevlacenje,crvenilo,mackanje,opet navlacenje...muka da te uvati

..ma daj, ja sam proshla obe priche i tvrdim da su dechaci jednostavniji, kao bebe i kao deca i kao tinejdzeri i kao odrasli.. :mrgreen:

U fazi je da ne da nikome da dira pisu,
a ne zna on sam da navuce,
on se nesto igra sa njim, ali vise ga razvlaci nego navlaci.
Videcemo kasnije, necu ga daviti sad sa tim.

A za devojcice, cu vas pitati pred porodjaj,
zanima me svasta, od brisanja, do toga sta se maze,
spolja unutra, kako to prati, kako samo vl.maramicama kad nismo kuci itd...
Da li ispirati i piku detaljno... ma svasta me zanima

..nemoj da sudish prerano, sally.. :) ..klinci imaju najchudnije faze, narochito kad osim uticaja mame i tate
postane izrazen i uticaj vrtica, pozicioniranja u grupi, uklapanja sa prirodno liderski nastrojenom decom,
imitiranja svega i svachega..
..kao shto deca koja nikada nisu pljusnuta po guzi ili videla fizichko razrachunavanje kod kuce imaju fazu agresije,
tako i deca koju niko nije nipodishtavao ili vredjao imaju fazu ispitivanja kako ono shto rade i govore utiche na druge ljude..
..slazem se samo da decu treba pratiti kroz sva ta ispipavanja i reagovati dosledno i sa hiljadu i prvim objashnjenjem i primerom..

- - - - - - - - - -

..ma daj, ja sam proshla obe priche i tvrdim da su dechaci jednostavniji, kao bebe i kao deca i kao tinejdzeri i kao odrasli.. :mrgreen:

i ja mislim da su muski jednostavniji za odrzavanje :D
uz malo srece videcemo :D

...ja nemam iskustva sa decacima...ali zato ssam devojcice usavrsila:)

...uglavnom radite sve sto i sebi, to u globalu...a po meni je lakse puno nego sa
decacima, ako nist drugo bar vam nista nije nepoznato, imate to i same...:P

...moja Cupka je kad je prvi put videla sta ima bila odusevljena i danima je svima
pricala sta to ona ima...joooooooj kako je blesava to je za pricu:heart:

.

Gde je bio internet kada su moja deca bila mala? :) Uvek mi bilo čudno kada su imali napade agresije, jer mi u kući se ni ne svađamo međusobno, a kamo li fizički razračunavamo. A oni su obojica, u nekim trenucima bili toliko grozno agresivni, da sam ja htela da se ubijem. :sad2: I uopšte mi nije bilo jasno odakle im to.

Gde je bio internet kada su moja deca bila mala? :) Uvek mi bilo čudno kada su imali napade agresije, jer mi u kući se ni ne svađamo međusobno, a kamo li fizički razračunavamo. A oni su obojica, u nekim trenucima bili toliko grozno agresivni, da sam ja htela da se ubijem. :sad2: I uopšte mi nije bilo jasno odakle im to.
Ту је интернет из све снаге, али....
Сину(9година) дозвољено је да игра друштвене игре с другарима без нас матораца, али близнакиње(6 година) ни у лудилу, ни у бунилу јер... домине, карте, џамб, шах, а нарочито не љути се човече(тако бенигни назив игре, а кад оно тамо, већ, међутим:sad2:!) обично се заврши хватањем за гушу, чупањем косе, ударцима било песницом, или отвореном шаком... срећом па се не уједају као некада.

Ja sam joj dala skarpinu, na zaru, bas joj se dopala, i posle pastrmku. Mislim da i skusa moze, i losos. Saran i te masnije ribe ne bi trebalo odmah davati..

Taro, kad bese rodjendan? Jel ste odlucili sta cete, slavite u Sd bese?

Mi razmisljamo da odemo za Ng u Veneciju na par dana, a da nju ostavimo kod moje keve, mada ne znam kako cu preziveti :D Ide mi se jako, i bas bez nje, nas dvoje, ali nisam se odvajala od nje duze od par sati do sad..
Valjda nece biti problem sa mlekom ako je ne dojim 4-5 dana..ne znam ni kako ce ona da zaspi, bez mene ne moze da lako zaspi, nego vileni do ponoci pa se ukomira -jednom sam je ostavila sa kevom i izasla u grad..tek je u ponoc zaspala bila

Ja sam joj dala skarpinu, na zaru, bas joj se dopala, i posle pastrmku. Mislim da i skusa moze, i losos. Saran i te masnije ribe ne bi trebalo odmah davati..

Taro, kad bese rodjendan? Jel ste odlucili sta cete, slavite u Sd bese?

Mi razmisljamo da odemo za Ng u Veneciju na par dana, a da nju ostavimo kod moje keve, mada ne znam kako cu preziveti :D Ide mi se jako, i bas bez nje, nas dvoje, ali nisam se odvajala od nje duze od par sati do sad..
Valjda nece biti problem sa mlekom ako je ne dojim 4-5 dana..ne znam ni kako ce ona da zaspi, bez mene ne moze da lako zaspi, nego vileni do ponoci pa se ukomira -jednom sam je ostavila sa kevom i izasla u grad..tek je u ponoc zaspala bila

ja sam pre nekog vremena bila odsutna 3 dana i bila ubjedjena da cu ostati bez mleka, da ce on zaboraviti na siku i tako lep bez suza prekinuti dojenje ali , hoces, kod mene mleko nije stalo a on nije zaboravio tako da smo sve nastavili kao da nisam ni odlazila :)

sali, rodjendan 13. novembra, pojma nemam, najverovatnije sd, samo nam treba malo veca organizacija ali ce biti ono sto zelimo, kucna atmosfera i takoc, pojma nemam, a to zahteva dosta vremena koje nemam bas pa sam sva rastrzana tu...

e i mi isto razmisljamo da ga ostavimo za mesec/dva, tu oko oko nove godine i odemo negde na vikend, nije bitno gde, samo da odemo nas dvoje malo, stvarno mi to treba, sve vise i vise, isto sa mojom mamom, ona je bila sa njim ok, ali me isto brine ostavljanje jer se nije odvojio duze od 1-2 sata i plus me brine noc, ne znam kako ce reagovati jer jos uvek nekada sisa nocu, jednom do dva puta, ne vise, pa sam mislila da probamo jednu noc, da budemo tu ali da ga ona uzima kada se budi, da provezbaju tj da napravimo generalnu probu : )

Дечија клопа ,,обогаћена" ГМО:
x1021-GMO-proizvodi-LAT_A.jpg

kome je to rodjus kad i meni? :D

nego citam to za odlazak na vikend bez deteta i to...znaci to je nama pojam znas koji?

pojam je i utrapiti je babi na vikend...ma na jedan dan bre

e da je meni moja mama bila tu....

skorpije nase male i velike : )

a vikend, ja razmisljam o tome neko vreme i ne znam kako ce izgledati, posebno sto ga nikada nisam ostavila nikome na duze od sat -dva, ne zato sto nisam htela nego uglavnom nisam imala kome, a kada mi je mama bila tu ja sam gledala da zavrsim sve sto ne mogu inace, poso /kuca : )
nisu tu ni moja ni mama od mm-a, tako da je to bas nezgodna situacija, ali mi ovaj vikend treba mnogo mi treba

Back