Deca 1-3 godine (toddlers)

mi danas proslavili Arminov drugi rodjendan... kako vreme leti :eek::sad2: ... dosushe tek sutra 30tog puni, ali to je radni dan ... a on ce ponovo u vrtic posle ove prehlade, hvala Bogu, vec smo svi pocheli da ludimo: njemu dosadno, a mi nishta ne mozhemo u normalano vreme da pozavrshavamo od posla od njega :lol:

tamani tortu

2v2h3et.jpg

ovako je izgledala

4s0kcj.jpg

moze li neki predlog za crtani koji bi bebcu od 11 meseci drzao paznju?
jakov jos uvek nije gledao crtane, ali posto cemo izgleda opet na put avionom, sami nas dvoje (a on vise nije bebac koji miruje, kao sa 6 meseci kada je sve proslo glatko) i hvata me frka da ce siznuti pa bih da se opremim nekim crtanim filmom ili tako necim igranim da ubacim na iped da gleda, da se umiri malko
ali ne znam sta bi upalilo, koji crtani ili sta vec?

jakov jos uvek nije gledao crtane, ali posto cemo izgleda opet na put avionom, sami nas dvoje (a on vise nije bebac koji miruje, kao sa 6 meseci kada je sve proslo glatko) i hvata me frka da ce siznuti pa bih da se opremim nekim crtanim filmom ili tako necim igranim da ubacim na iped da gleda, da se umiri malko

Mozda Pocoyo?

dan dva pred put probaj svasta nesto...da ne izgustira pa da te ispali u avionu :lol:
pocoyo
miki maus clubhouse...Irina je tad volela to
kumina mala je obozavala doru kad je bila beba
nemam pojma sta bi jos moglo
vidi po jutjubu pa sta miu se dopadne to ponesi....nekad se zalepe za neke gluposti za koje mislis da ne bi gledali :lol:

moj stariji je u tom uzrastu gledao pokoyo i bumbu, a mladji ima 13 mjeseci i ne zanima ga nista osim rekama :) tako da ti to sve zavisi od djetete mozda neka slikovnica za bebe, ili pokusaj da mu nasnimis djecije pjesmice kod mene to pali kad idemo na duzi put pustim muziku i oni ubrzo spavaju :zcepanje:

ma spremila sam ja slikovnice i knjigice ali on je sada u fazi kada ima pundravce u dupetu i tesko da bilo sta moze da mu zadrzi paznju da miruje duze od 5-10 min, pa se nadam da ce crtani ili tako nesto igrano da mu drzi paznju, posto do sada nije gledao
pisala sam vec da sam pokusala da mu pustim ujutru u 6h crtani, tj onaj baby tv, da ja dremnem bar jos 20 min/pola sata, ali nema sanse, drzi mu paznju 3 minuta i smori ga

hvala na predlozima, dva dana pred put cu da isprobam sve navedeno, da ubacim pa da vidimo gde smo i cemu da se nadam : )

..nama je Cupavica vise volela decije pesmice u tom uzrastu...Medo brundo, i slicne...tek kasnije je sedela mirna i gledala Pepu prase...i od svih crtanih i dan
danas najvise to voli...a nemi se dopada jer je to nekako crtani film bez nasilja, lep je cak nekako i poucan...
..neki dan je rekla da hoce Nodi-ja, ali kad sam joj pustila, kaze "ne sidja se hocu Pepu"...:)

kada smo se vec dotakli teme crtanih filmova, zamima me da li nadgledate sta vam djeca gledaju i dali popustate pod pritiskom okoline, konkretno moj stariji je dosao sa ideom da mu pustim crani Ben 10, meni je on stvarno nije za djete od 3 godine, za sada sam uspjela da mu objasnima da je to crtani za veliku djecu ali jednog dana cemo opet doci na tu temu... sta bi vi uradile ili ste uradile u slicnom slucaju.

Mi gledamo zajedno. I cenzurišem. Ne buni se. Mada u gostima voli da pogleda neki koji kući ne gleda, npr Monsuno. Sreća mi je što sam ide i gasi tv kad je uključen. Sa 4 godine nije odgledao ni jedan dugometražni crtani, što je meni malo žao, jer ih imamo baš lepih na cd-ovima.

i mi gledamo zajedno ako su neki novi a vec provjerene pustim da gleda sam a ja to vreme iskoristim za kuvanje rucka :) pre nekog vremena je dobio CD Tom & Jerry, i mi smo ih gledali ali sada mi djeluju poprilicno nasilni, kad sam predlozila da mu ne pustamo dobila sam grdnje ostatka porodice da pretjerujem i da djetetu cinim samo lose ako ga toliko stitim ... e sad ko zna ko je u pravu .

..nama je Cupavica vise volela decije pesmice u tom uzrastu...Medo brundo, i slicne...tek kasnije je sedela mirna i gledala Pepu prase...i od svih crtanih i dan
danas najvise to voli...a nemi se dopada jer je to nekako crtani film bez nasilja, lep je cak nekako i poucan...
..neki dan je rekla da hoce Nodi-ja, ali kad sam joj pustila, kaze "ne sidja se hocu Pepu"...:)
i irina voli pepu :)

Gde ste, drugari? :) :cmok2:
Moje dete se jutros probudilo zapuseno totalno, kija, kaslje, slini, ne moze ni da dise, ni da gleda.
Javim da necemo doci u vrtic danas, njemu posle pola sata bolje.
Cim ne mora u vrtic, sve mu super! :lol:
Ne voli da ide, a tamo mu bude lepo, igra se, nece kuci, ne zna ni on sam sta hoce. :confused:

Back