Deca 1-3 godine (toddlers)

A zašto bi negde držali taj kofer, kod nas je uvek na kolima, ne povećava on nešto potrošnju, manje od pola l goriva na 100 km, a uvek imaš mesta da nosiš svašta. Mi imamo velika kola,sa sedam sedišta, ali i najveći kofer a zbog posla često izbacimo skoro sva sedišta i prostor u koferu nam znači. Ima ključ na koferu i niko ne može da ga skine osim vas, jedino da obijaju . Ima da se kupe i polovni, ali pojedine marke poput najprodavanijih Thule, često nakon 5 godina dobijaju mikropukotine pa su neke druge marke pouzdanije. Mi ih menjamo na 5 godina, a koristimo ih bar dva puta nedeljno dooobro napunjene. Ovako to izgleda
33xbz2o.jpg

..pa ako ga koristite bar dva puta nedeljno onda je logichno da ga ne skidate, nama realno treba dva puta godishnje i to josh par godina dok putujemo svi choporativno na odmor.. :)
..a mm dnevno predje 2x25km do posla i nazad, bez ikakvog prtljaga i tereta, vozimo citroena plivacha pa mu dodatno ljuljushkanje nije bash inspirativno.. :)

I ja bih dala detetu lek, ako vec dokor kaze da sme, i moj sin je dobijao neke kapi koje su navodno od 2g kad je on imao manje od 1g. A kad ste kod pakovanja, ja putujem tek za mesec dana i vec mi je lose kad pomislim na pakovanje. Ja krecem sama sa detetom, a sa tatom cemo se posle naci. Imam dva kofera velika koja predajem odmah, a za rucni imam torbu jednu koju inace nosim, sa pelenama i potrepstinama za dete, i najverovatnije ranac za igracke i moj aparat i jos neke stvari, nadam se da cu proci bez onog rucnog kofercica, onda kolica i sediste za kola, jer cu mu kupiti mesto u avionu da ne bih morala da ga drzim sve vreme u rukama, daleko je, a nocni je let pa se nadam da ce spavati, pa mu je udobnije u sedistu nego meni u krilu, a i meni. Mislila sam da sediste nekako pricvrstim za kolica kanapom, a da on sam hoda, jer ne bih smela da ga stavim na to sklepano, ili cu ga nositi u slingu ako mu se bude spavalo, a ranac i torba na ramena. U svakom slucaju bice zanimljivo i bez necije pomoci necu moci da se ukrcam. A posto idemo u obilazak nekih gradova, a ne na more moram da nosim kolica, zbog guzvi, necu moci da ga pustim da seta sam a on nece uvek da se drzi za ruku. A sediste mi treba i za let i posle kad stignemo. Sve jedva cekam da nam se tata pridruzi, onda ce biti mnogo lakse.

Ne zavidim ti na pakovanju, ali za putovanje da :whistling: Kuda idete?

U pravu si Novka, nego, prošli što smo prodavali, smo prodali za 80 evra i to su došla dva tipa, kupili su zajedno pa koriste svaki za svoju porodicu kad im treba, možda takav neki dil da napraviš sa nekim kome isto povremeno treba. Inače, zimi ga uopšte ne koristimo pa ga ni onda ne skidamo. Ne remeti stabilnost ni kad je bočni vetar.

I ja bih dala detetu lek, ako vec dokor kaze da sme, i moj sin je dobijao neke kapi koje su navodno od 2g kad je on imao manje od 1g. A kad ste kod pakovanja, ja putujem tek za mesec dana i vec mi je lose kad pomislim na pakovanje. Ja krecem sama sa detetom, a sa tatom cemo se posle naci. Imam dva kofera velika koja predajem odmah, a za rucni imam torbu jednu koju inace nosim, sa pelenama i potrepstinama za dete, i najverovatnije ranac za igracke i moj aparat i jos neke stvari, nadam se da cu proci bez onog rucnog kofercica, onda kolica i sediste za kola, jer cu mu kupiti mesto u avionu da ne bih morala da ga drzim sve vreme u rukama, daleko je, a nocni je let pa se nadam da ce spavati, pa mu je udobnije u sedistu nego meni u krilu, a i meni. Mislila sam da sediste nekako pricvrstim za kolica kanapom, a da on sam hoda, jer ne bih smela da ga stavim na to sklepano, ili cu ga nositi u slingu ako mu se bude spavalo, a ranac i torba na ramena. U svakom slucaju bice zanimljivo i bez necije pomoci necu moci da se ukrcam. A posto idemo u obilazak nekih gradova, a ne na more moram da nosim kolica, zbog guzvi, necu moci da ga pustim da seta sam a on nece uvek da se drzi za ruku. A sediste mi treba i za let i posle kad stignemo. Sve jedva cekam da nam se tata pridruzi, onda ce biti mnogo lakse.

Putujete u Srbiju?
Mene plasi sama pomisao na 24 sata puta...
Bila mi je mama mesec dana, upoznala unuka. Ostali ce morati jos malo da se strpe...

Pa sin i ja putujemo u Srbiju na mesec dana, bili smo i prosle godine, nama let traje nekih 6h do Beca i onda presedamo ali od Beca do Bg je oko 1h i to brzo prodje. Posle Srbije se nalazimo sa tatom u Becu pa idemo u Barselonu na nedelju dana, pa 5 dana u neko malo mesto u blizini na obali da se malo odmorimo i da se dete iskupa ako more ne bude mnogo hladno, pa jos desetak dana u jedan gradic na jugu Francuske, tu idemo u goste. Kad krenemo iz Barselone iznajmicemo auto pa cemo se turditi da obidjemo okolna mesta koliko budemo mogli. U povratku iz Barselone imamo dnevni let, ali bar nam je tu tata da ne moram sama da ga animiram.

Pa sin i ja putujemo u Srbiju na mesec dana, bili smo i prosle godine, nama let traje nekih 6h do Beca i onda presedamo ali od Beca do Bg je oko 1h i to brzo prodje. Posle Srbije se nalazimo sa tatom u Becu pa idemo u Barselonu na nedelju dana, pa 5 dana u neko malo mesto u blizini na obali da se malo odmorimo i da se dete iskupa ako more ne bude mnogo hladno, pa jos desetak dana u jedan gradic na jugu Francuske, tu idemo u goste. Kad krenemo iz Barselone iznajmicemo auto pa cemo se turditi da obidjemo okolna mesta koliko budemo mogli. U povratku iz Barselone imamo dnevni let, ali bar nam je tu tata da ne moram sama da ga animiram.

...fantasticno iskorisceno celo leto, blago vama, divnooo:)

:klap:

Svaka cast. Lepo se provedite, odmorite i uzivajte u svakom trenutku.

zdlavo dlugali:)

vidim pišete o letovanju...:aha: Svaka čast Far za organizaciju leta!:) Mi smo se tako švrćkali u davna, pradavna vremena... :aha:

sad mm predlaže da njih dvojica idu na more, ja ne mogu zbog posla...
I sad nisam pametna, tačnije potpuno sam sluđena! da li da idu... S jedne strane, ume on sada sa Nikolom, a s druge, to je tek od skora počeo da ga tako ozbiljnije čuva...
a žao mi da ne ode na more, prošle godine je uživao baš, baš! Nije hteo iz vode, plivao sa onim mišićima, ma cika, smeh, radost, suuuper!
baš se premišljam non-stop!

i meni svi nešto navalili sad posle virusa, te sirup za imunitet, te vitaminski dodaci...
ali neću da mu dajem, jede voće i povrće, razvaljuje:) i već se povratio lepo:)

Apoteke pune tih raznih šarenih bočica- pomoćna lekovita sredstva, i za nas i za njih.
Verujem da sve to može da doprinese i da vrlo verovatno ne škodi, ali ne vidim zašto bismo se dopingovali time ako već jedemo kile svežeg voća i povrća, mesa...
U trudnoći sam pila one Natura... dodatke ishrani (zato što sam sve slepo slušala), za sledeću trudnoću mislim da neću.
A i mislim da goje...
priča jedna naša prijateljica skoro kako ja uzela neki preparat, magnezijum, cink, kalcijum, po 1000mg. I pita je mm sav šokiran, a zašto si iz čista mira uzela da piješ tolike količine hemijskih elemenata??:lol:
uh, gde ja odo...:zblesav:

zdlavo dlugali:)

vidim pišete o letovanju...:aha: Svaka čast Far za organizaciju leta!:) Mi smo se tako švrćkali u davna, pradavna vremena... :aha:

sad mm predlaže da njih dvojica idu na more, ja ne mogu zbog posla...
I sad nisam pametna, tačnije potpuno sam sluđena! da li da idu... S jedne strane, ume on sada sa Nikolom, a s druge, to je tek od skora počeo da ga tako ozbiljnije čuva...
a žao mi da ne ode na more, prošle godine je uživao baš, baš! Nije hteo iz vode, plivao sa onim mišićima, ma cika, smeh, radost, suuuper!
baš se premišljam non-stop!

Ako krenete u petak i uzmes ponedeljak slobodno onda mozete svo troje otici, a ti se malo ranije vratiti ;)

Pa sto da ne ide sa tatom, ako vec ti ne mozes, ili da sacekate kad i ti budes mogla da uzmes bar nedelju dana pa da odete u neki hotel sa bazenom da se iskupa ili ako finansije dozvoljavaju u neke toplije krajeve. I meni je glupo sto pola odmora necemo provesti sa tatom, sin ga nece videti mesec dana, ali on radi i ne moze da uzme odmor dva meseca, a ja bih volela da dete vidi malo babu i dedu (mada su i jedno i drugo skoro bili), i ostale... Ipak je tamo drugacije, uvek ima nekog, stalno guzva, posebno leti kad se svi skupimo, a ovde smo stalno sami i meni se ide.

Yula, hvala ti na opsirnom tekstu.
Zao mi je sto ste se namucili i sto si morala prestati dojiti ali bitno je da je sad sve ok i da ce biti. ;)
Vidi se da si ozbiljno prisla problemu, i resila ga.

Ja se jos uvek nadam da ce se taj mali ekcem na obrazu povuci, jer on nekad skroz skoro nestane, cak i koza bude skoro glatka... pa se opet vrati i tako u krug...
Ne mogu da kontrolisem svoju ishranu bas do detalja ali se trudim da jedem zdravo. Jedem i mleko i jaja i mislim da mu nije od toga. Sumnjam ili na kikiriki ili na paprikas koji sam jela, ali kao sto kazes treba vremena da se nas organizam iscisti od tih namirnica i bas sad ti znaj od cega je.
Ni kod mene nema niko alergije ni sklonosti alergijama a kod mm ne znam, mislim da je on imao bronhitis kao mali, ne znam jel to ima veze?
Ma uvek nesto sa decom, nikad nisi miran.

Ljubi svoje mace...
I jos jednom hvala na tekstu, i na saznanju da se alergije prerastaju... mene sveki ubedjuje da ako je beba alergicna na kikiriki da ga nece moci jesti do kraja zivota... a ja mislim da se to vremenom menja ...

Cicak, zao mi sto cu te razocarati, ali alergija na kikiriki je dozivotna, bar koliko je meni poznato. tako isto i na orasaste plodove i na gluten. :confused:

Pazi, uopste ne mora da znaci da detetu smeta nesto od hrane ako ima ekcem, mozda je nesto iz okoline, neki deterzdent, sampon... Nemoj se ti sada potresati i traziti problem ako ga i nema. Polako, prati dete, opusteno. Ako pak primetis da mu se katkada ekcem pogorsava onda obrati paznju, zapisi sta si jela ( ja sam uvek primecivala promene dan posto sam jela sumnjivu namirnicu i tako nam je i dr potvrdila da otprilike toliko treba da to sve predje u majcino mleko ). Imaj u vidu da su u dojenackom dobu najcesci alergeni : kravlje mleko, jaja i riba. Ako dojis bebu, moja ti je preporuka da izbegavas strogo: kiiriki, jagode, orahe, lesnike i sve slicno.

Pozdrav i ljubi puno bebca!

Poslednja izmena:
Hoćete voditi decu na izložbu džinovskih insekata?
Mi smo išli da gledamo dinosauruse par puta, što u BG, što u Zasavicu, i svaki put nam je bilo super. Malac poludi tamo. Znam da će mu se i ovi insekti svideti, samo mi je problem ova vrućina.

Back