Deca 1-3 godine (toddlers)

Isto i za Operil P kapi za nos, ranije pisalo od godinu dana, sad pise od 2.
Valjda su ispomerali te lekove koji idu bez recepta da ne bi roditelji davali bebama tek tako.
Ako je dr rekla, i ja bih dala.
Setila sam se kapi zato sto je ih je dr propisala drugaricinoj bebi od 4 meseca, oni stavljali i sve OK.

Jel dajete deci nešto za imunitet?
Nama dr prepuručila Todoxin (mislim da se tako zove). Ne znam jel to ok, ili da mu ništa ne dajem. Do sada nije bio puno bolestan, sve se svodilo na balav nos.
Znam da je sad moderno dopingovati decu probioticima, a za ovo sam prvi put čula.

..ni ja ne dajem nishta, jedu dosta voca i mislim da im je to dovoljno..
..starijima sam s jeseni (od negde pola septembra, na primer) davala med sa matichnim mlechom i propolis kapi,
kupimo jednu teglicu od pola kg i jednu bochicu propolisa i dajem im dok se ne potroshi..
..da li je bilo efekta - nemam pojma.. :lol:

Mislim da se računa. Mada moj od voća hoće samo jabuke, za sve ostalo kaže da će jesti kad bude veliki :).
Nisam pametna za ta dopingovanja. Ja nikad nisam pila ništa od vitamina. A opet dr kaže da je taj Todoxin super. I ajde sad odluči!!!

..pa ne bi mu smetao, to stoji, a da li bi koristio - to je teshko reci.. :)
..i u njemu beshe ima mlecha, plus neki vitaminski kompleks..?

..ja pochinjem sa preliminarnom logistikom za letovanje.. :confused:
..hteli smo da kupimo onaj kUfer za na krov, ali nemamo gde da ga drzimo :roll: pa cemo verovatno da ga iznajmimo..
..a za to traze pola para od cene novog, pa mm navija da se spakujemo bez njega :zcepanje: :neutral:
..i tako.. :roll:

Vama bi najbolje bilo da iznajmite kombi. :)
Mi idemo 7. jula, vec me hvata panika od pakovanja, prosle godine nije igla mogla da stane u gepek.
Sad bar kolica ne nosimo, nisam pametna da li da pakujem putni krevetac i dusek...

Rekla mi u apoteci da mu nudim mlaku tecnost da pije i to ce ga terati na iskasljavanje
ici cu sutra da pitam dr, ne verujem da bi mu dala nesto sto se ne sme, a opet me strah da mu dam kad sam pitala farmaceuta a ona kaze "ne, nikako"
ebes ga sad

A da probas ono sto su pisale mame gore na temi, med na grudi pred spavanje, pa peglom zagrejanu majicu preko?
Ne znam kako to pomaze, al' kazu da radi.

Vama bi najbolje bilo da iznajmite kombi. :)
Mi idemo 7. jula, vec me hvata panika od pakovanja, prosle godine nije igla mogla da stane u gepek.
Sad bar kolica ne nosimo, nisam pametna da li da pakujem putni krevetac i dusek...

..ma veliki nam je auto, 7 sedishta, na to jedno "vishka" kad se sklopi staju koferi, krevet, kolica, sve..
..ali opet, ja bih taj prostor ostavila nezatrpan bash skroz, za sve ono shto nam u toku puta treba..
..nama samo za peshkire za plazu treba pola kubika prostora.. :lol:

:lol:
..da znash, ako imate garazu ili podrumche, placamo chuvanje mesechno (i to rade, btw, isti ti shto iznajmljuju, i daju "garanciju" da bash taj vash koji chuvaju nece drugima iznajmljivati.. :roll: )

Koliko nas ima tu na forumu, nece puno biti skladisten. Ako se udruzimo sa mamama sa 0-6 meseci (hmhm 0-12meseci) moracemo kupiti dva. Leti za letovanje, pa neki idu u pred ili post sezoni, pa zimovanja, pa neki izleti u prolece/jesen. Iskoristi se to ;)

Rekla mi u apoteci da mu nudim mlaku tecnost da pije i to ce ga terati na iskasljavanje
ici cu sutra da pitam dr, ne verujem da bi mu dala nesto sto se ne sme, a opet me strah da mu dam kad sam pitala farmaceuta a ona kaze "ne, nikako"
ebes ga sad

..jexy, velika kolichina technosti, bilo kakve, voda, chaj, mleko, sok, shta god hoce da pije,
je stvarno neophodna za efikasno iskashljavanje..
..to cheshce bude problem uz T, kad je dete vec blago dehidrirano, ali ne shkodi da pokushash..

ebes ga sad

A da probas ono sto su pisale mame gore na temi, med na grudi pred spavanje, pa peglom zagrejanu majicu preko?
Ne znam kako to pomaze, al' kazu da radi.
+
Čaj od lipe(ako nije kontraidikativan za tako malu decu, a ne sećam se da jeste)zato što je sluzav i pomaže iskašljavanje.
Napravi ga od pravog čaja( ne onaj u filter vrećicama, tu trpaju uglavnom otpad od lipe i prašinu od iste; ovog čaja(pravog:hahaha:) ima u biljnim, a i u običnim apotekama...uglavnom), šaka sušene lipe prelije se sa pola litre kipuće vode, nek odstoji u poklopljenoj posudi 5 do 10 minuta i procediš, naliješ ga u debele ohlađene šolje za čaj da se smlači, jednu tebi, jednu njemu, ono da ima na koga da se ugleda, vole oni to.
Dodaj kašikicu, dve, meda u čaj i malo limuna,ako voli i navalite.

ebes ga sad

jex Irini je dr. dala operil p kada je imala 9 meseci...a pise od 2 godine...kaze dr. od 9 moze da se da, nije nikakav problem
i iasto su pravili "problem" u apoteci i cudili kako moze dr da da bebi od 9 m te kapi...a dr kaze da pedijatri daju od 9 m pa nadalje i nema problema

ne verujem da bi dala nesto sto ne sme...

I ja bih dala detetu lek, ako vec dokor kaze da sme, i moj sin je dobijao neke kapi koje su navodno od 2g kad je on imao manje od 1g. A kad ste kod pakovanja, ja putujem tek za mesec dana i vec mi je lose kad pomislim na pakovanje. Ja krecem sama sa detetom, a sa tatom cemo se posle naci. Imam dva kofera velika koja predajem odmah, a za rucni imam torbu jednu koju inace nosim, sa pelenama i potrepstinama za dete, i najverovatnije ranac za igracke i moj aparat i jos neke stvari, nadam se da cu proci bez onog rucnog kofercica, onda kolica i sediste za kola, jer cu mu kupiti mesto u avionu da ne bih morala da ga drzim sve vreme u rukama, daleko je, a nocni je let pa se nadam da ce spavati, pa mu je udobnije u sedistu nego meni u krilu, a i meni. Mislila sam da sediste nekako pricvrstim za kolica kanapom, a da on sam hoda, jer ne bih smela da ga stavim na to sklepano, ili cu ga nositi u slingu ako mu se bude spavalo, a ranac i torba na ramena. U svakom slucaju bice zanimljivo i bez necije pomoci necu moci da se ukrcam. A posto idemo u obilazak nekih gradova, a ne na more moram da nosim kolica, zbog guzvi, necu moci da ga pustim da seta sam a on nece uvek da se drzi za ruku. A sediste mi treba i za let i posle kad stignemo. Sve jedva cekam da nam se tata pridruzi, onda ce biti mnogo lakse.

..ja pochinjem sa preliminarnom logistikom za letovanje.. :confused:
..hteli smo da kupimo onaj kUfer za na krov, ali nemamo gde da ga drzimo :roll: pa cemo verovatno da ga iznajmimo..
..a za to traze pola para od cene novog, pa mm navija da se spakujemo bez njega :zcepanje: :neutral:
..i tako.. :roll:
A zašto bi negde držali taj kofer, kod nas je uvek na kolima, ne povećava on nešto potrošnju, manje od pola l goriva na 100 km, a uvek imaš mesta da nosiš svašta. Mi imamo velika kola,sa sedam sedišta, ali i najveći kofer a zbog posla često izbacimo skoro sva sedišta i prostor u koferu nam znači. Ima ključ na koferu i niko ne može da ga skine osim vas, jedino da obijaju . Ima da se kupe i polovni, ali pojedine marke poput najprodavanijih Thule, često nakon 5 godina dobijaju mikropukotine pa su neke druge marke pouzdanije. Mi ih menjamo na 5 godina, a koristimo ih bar dva puta nedeljno dooobro napunjene. Ovako to izgleda
33xbz2o.jpg

Back