e hvala ata
to smo radili bas prepolaska u vrtic, taj bris, valjda je idalje sve ok, videcu jos malo, ali se i on jedno vreme zalio da ga boli stomak mada je tada imao i grceve i to je vrv bio taj stomacni virus
inace, bokice, kod jakova za sada to najbolje pali,ili kad nesto nece da uradi, tera inat ili treskanje iz nekog razloga - samo pretnja da ce ici u kaznu i odmah ali odmah prestaje da radi to sto ne treba
kada uradi nesto sto nije smeo i znao je da ne sme tada ga stavim u kaznu, dva minuta,place,smiri se,izvinjava se i ne padne mu na pamet da to ponovi
ja sam bas iznenadjena kako za sada to sve deluje
al zato sam ga juce tako zgrabila za vrat da sam ga i ogrebala pk istom, slucajno
elem, on i deda prelaze ulicu na pesackom, a tu je odma ugao s bulevarom, znaci bulevar na dva metra
ja ih cekam s druge strane
naravno on i deda, msm, to da vidite, ja kazem, blago ljudima kojima su baba i deda daleko

posto ta mala ulica nije promentna on ide kraj dede, i u sekundi se okrene ka bulevaru i krene da trci
meni beba u marami, al kad sam potrcala s druge strane, pa kad sam ga scepala oko kragne
pa tako scepanog ga odvukla na trotoar
e, ne znam kako sam se suzdrzala da ga ne zalepim
deda je poseban slucaj, on je bio kasnije izriban
mator covek, moram da mu crtam sve
a mali zna da je kriv pa sve gleda u cipele dole, ne sme glavu da digne, a ja cucnula, pa mu podigla glavu
rekoh, gledaj me
jos jednom da potrcis sa pesackog na put, zapamtices me
a to sam prosiktala koliko sma besna bila
i ide gospodin mali, sav pokunjen kuci, opustio nos, a deda mi kaze, kao ogrebala si ga po vratu
ko da ce mu creva ispasti
rekoh, jesam, ogrebala sam
trebala sam ga pustiti da izleti pred auto
a deda je dobio jos jednu zabranu
navuko mi dete na pez i te gluype sitne bombonice
ubicu ga
ja mu kazem da mu ne daje, a on mu daje kad setaju njih dvojica
kao ne moze on da mu ne da
pa poludecu od njega
sad jos jednom da ga vidim, nece videti unuka do daljneg
kakve su im to fore, sve on misli da zna bolje
a o tome kako izgleda to kad je vladeta s njima u stanu, necu ni da pocinjem jer sebi pritisak nabijem
kad kazem nemojte ovako, uvek imaju enki komentar
a rade sve sto ne podnosim, pocev od toga da ga vijaju s kasikom pa nadalje
e sad mi drugarica stomatolog napisala na papir da nema slatkog i bombonica i lupila pecat, zamolila sam je, pa da vidim
to cu da im zakacim da vidno mesto