Deca 1-3 godine (toddlers)

da, imamo kucu, a moji imaju 250 mačaka.
mi priznajem, nismo već davno ima sigurno 6 meseci, davali džukcu tabletu....uvek kao zapišem kad je čišćen od parazita, pa zaturim gde sam zapisala i tako....kad vidim da češe guzicu u beton setim se da sam zaboravila....:)
izem ti gazdu tj mene...

a Luca ga obožava, kaže Šmirgla moj najbolji drug!

drugo su ljudski paraziti
ne nerviraj se
znas i sama da je mogla pokupit na sto mjesta
sad treba samo da im razbijes lanac - skrati nokte ako vec nisi, cesce mijenjaj i zraci posteljinu, to, ves i peskire otkuhavaj, usisaj i obrisi gajbu asepsolom, dasku od wca i njenu noshu nakon svake upotrebe, tusiranje i promjena vesa ujutro i navecer, u klopu uvedite bijeli luk..,za 20tak dana bi trebalo da je to sve za vama

jaoj. ovo moram da vam ispričam...
žali se moje dete kako je boli stomak već duže vreme, recimo oko dve, možda čak i tri nedelje. ne stalno, onao svaki drugi dan ili ređe. i to uglavnom pre nego što joj se prikaki. kao boli me mama stomak, pa ubrzo traži da kaki. ja to povezala, kao ne zna da razlikuje bol od nagona. ili recimo neće da spava uveče, pa kao boli je stomak, mora da kaki i onda sme da izađe iz sobe na nošu...uz to jaaaaaaaaaaaaaako češe nos, samo kopa po nosu po ceo dan, a nema ništa, nema slinaca, nije bolesna. ja kao suv vazduh, pa je svrbi...

...kaže meni svekrva još pre dve nedelje, a da nema dete gliste, kao ako često trljaju nos, imaju gliste...još ja ispizim kažem mužu odakle joj to, kakve to ima veze sa životom, nek mi ne prosipa te bapske vradžbine....i žena lepo juče mimo mog znanja, odnese stolicu na analizu...

kad ono...GLISTE. i danas mi samo pokaže rezultate. osetila sam se kao najgora majka na svetu, kako mučim dete više nedelja...užas. došlo mi da zaplačem...mislim ne znam da li svrab nosa ima veze sa glistama, ili da li gliste mogu prouzrokovati bol u stomaku, ali sve jedno kao da nisam verovala mom detetu.
primetili smo još i da joj je guza, tj oko anusa crveno, ja ko luda mažem se svim i još se čudim kako ne prolazi. a kad je prvi put rekla to za gliste još i zagledala i **** i stolicu, koliko znam to se vidi kad se već razviju paraziti...

evo sad kao svi treba da pijemo lek, roditelji, babe, dede, životinjke i svi koji su u svakodnevnom kontaktu sa njom...još ja nazvala našeg dr, a on kaže moramo da prijavimo slučaj higijenskom zavodu...ma ko da smo žigosani. :)

da čujem ko je imao gliste od vas?

nije cesala guzu???, to je cest znak infestinacije glistama....

zsuki mi smo imali gliste,i to 2 puta...on je pokupio u vrtiću,mada kažu da se i u parku može pokupiti,recimo dok se igra u pesku itd....i zaista,češenje nosa jeste jedna od naznaka da dete ima gliste,kao i češenje guze i bol u stomaku...sve su to simptomi...pijte lek,posle treba ponovo da odnesete stolicu na analizu,i to 3 dana zaredom i tek ako su sva 3 negativna,onda ste sigurno da je čista,ako je samo jedan od ta 3 pozitivan morate da ponovite terapiju svi...nije to ništa strašno,i nisi belsava,ni nemajka,zaista se ne vidi u stolici naznaka glista,ni ja ih nisam videla u stolici,a preturala :rumenko:,ipak nalaz je bio pozitivan...

sad ste me istripovale
kako se uzima nalaz, samo se jednomnosi stolica ili mora ono 3 dana zaredom?

U principu se ne nosi stolica, već analni bris.
Odeš u laboratoriju i tražiš pločicu za bris. To je obična mikroskopska pločica na kojoj je selotejp, ustvari takva neka slična traka ali sa, čini mi se, malko jačim lepkom.
Uveče ne pereš detetu guzu, pa ujutru odlepiš tu traku, nalepiš na čmarić, onako predješ rukom da se lepo zalepi, skineš i vratiš na pločicu. I oni to posle gledaju po mikroskopom ima li jajašaca, glistica i slično.
Uz to može i uzorak stolice da se nosi, i nama su u dispanzeru rekli da je dobro uraditi i jedno i drugo.
Radi se jednom, valjda, pa ako se pokaže da ima, onda se pije ova terapija tri dana, pa obavezno posle dve nedelje još tri dana i obavezno svi u kući, pa onda posle neke 3 nedelje od kraja terapije se nosi bris i tada nosiš tri dana za redom.

Analiza stolice sama nije dovoljna, jer oni tu uglavnom traže salmonelu, a ne gliste, a kada radiš i bris i stolicu, ona gledaju sve.

I ne tripuj se, pa nemaju zaboga sva deca gliste :lol:

A i da se pokupe, ništa strašno, neprijatno jeste, ali ne zove se džabe dečija glista. Lako se i leči, bez brige :ok:

vladeta jutros se igra, dva autica, jedan kao slep, moze da vuce drugi, i sad ne ume precizno da nakaci autic iz prve na tu kuku
i baci oba autica i krene da se njari, vrti u krug i onako dok se vrti lupa nozicama besno o pod :lol:
smesan ko cirkus tako frustriran za nebulozu
ja mu polako objasnim kako, dam mu u ruke, on pokusa, pa opet baci i krene tako u krug i lupa nogicama
a ja na podu kraj njega
tata prevrce ocima, ja mu da ovaj ne vidi pokazujem da cuti i ne vice, posto ima obicaj da vikne
uhvatim vladetu i stavim ga u krilo pa mu na uvce tise kazem, ako budes i dalje histerisao i plakao, ides u sobu, i pokazem sobu prstom...
bices tamo sam, dok se ne smiris
biraj sada, ako budes i dalje plakao besno ides u sobu
iskreno, ocekivala sam da nastavi s deranjem
a on na moje iznenadjenje prestade odmah

e hvala ata
to smo radili bas prepolaska u vrtic, taj bris, valjda je idalje sve ok, videcu jos malo, ali se i on jedno vreme zalio da ga boli stomak mada je tada imao i grceve i to je vrv bio taj stomacni virus

inace, bokice, kod jakova za sada to najbolje pali,ili kad nesto nece da uradi, tera inat ili treskanje iz nekog razloga - samo pretnja da ce ici u kaznu i odmah ali odmah prestaje da radi to sto ne treba

kada uradi nesto sto nije smeo i znao je da ne sme tada ga stavim u kaznu, dva minuta,place,smiri se,izvinjava se i ne padne mu na pamet da to ponovi
ja sam bas iznenadjena kako za sada to sve deluje

Medo je u fazi Obecavam.
Mama ja cu tebi da obecavaM. Obecajem ti da cu ti kupim cips (to mu je nesto kao vazno-ne znam odakle mu to, mi nit pominjemo nit jedemo nit kupujemo cips).
Ali mama CiPs cu ti kupim!!! Onaj velIKiiiiii cips! :lol:

- - - - - - - - - -

Medo, odakle ti pare?
Pa iz dzepa.
:lol:

e hvala ata
to smo radili bas prepolaska u vrtic, taj bris, valjda je idalje sve ok, videcu jos malo, ali se i on jedno vreme zalio da ga boli stomak mada je tada imao i grceve i to je vrv bio taj stomacni virus

inace, bokice, kod jakova za sada to najbolje pali,ili kad nesto nece da uradi, tera inat ili treskanje iz nekog razloga - samo pretnja da ce ici u kaznu i odmah ali odmah prestaje da radi to sto ne treba

kada uradi nesto sto nije smeo i znao je da ne sme tada ga stavim u kaznu, dva minuta,place,smiri se,izvinjava se i ne padne mu na pamet da to ponovi
ja sam bas iznenadjena kako za sada to sve deluje
al zato sam ga juce tako zgrabila za vrat da sam ga i ogrebala pk istom, slucajno

elem, on i deda prelaze ulicu na pesackom, a tu je odma ugao s bulevarom, znaci bulevar na dva metra
ja ih cekam s druge strane
naravno on i deda, msm, to da vidite, ja kazem, blago ljudima kojima su baba i deda daleko :lol:
posto ta mala ulica nije promentna on ide kraj dede, i u sekundi se okrene ka bulevaru i krene da trci
meni beba u marami, al kad sam potrcala s druge strane, pa kad sam ga scepala oko kragne
pa tako scepanog ga odvukla na trotoar
e, ne znam kako sam se suzdrzala da ga ne zalepim
deda je poseban slucaj, on je bio kasnije izriban
mator covek, moram da mu crtam sve
a mali zna da je kriv pa sve gleda u cipele dole, ne sme glavu da digne, a ja cucnula, pa mu podigla glavu
rekoh, gledaj me
jos jednom da potrcis sa pesackog na put, zapamtices me
a to sam prosiktala koliko sma besna bila
i ide gospodin mali, sav pokunjen kuci, opustio nos, a deda mi kaze, kao ogrebala si ga po vratu
ko da ce mu creva ispasti
rekoh, jesam, ogrebala sam
trebala sam ga pustiti da izleti pred auto

a deda je dobio jos jednu zabranu
navuko mi dete na pez i te gluype sitne bombonice
ubicu ga
ja mu kazem da mu ne daje, a on mu daje kad setaju njih dvojica
kao ne moze on da mu ne da
pa poludecu od njega
sad jos jednom da ga vidim, nece videti unuka do daljneg
kakve su im to fore, sve on misli da zna bolje

a o tome kako izgleda to kad je vladeta s njima u stanu, necu ni da pocinjem jer sebi pritisak nabijem
kad kazem nemojte ovako, uvek imaju enki komentar
a rade sve sto ne podnosim, pocev od toga da ga vijaju s kasikom pa nadalje

e sad mi drugarica stomatolog napisala na papir da nema slatkog i bombonica i lupila pecat, zamolila sam je, pa da vidim
to cu da im zakacim da vidno mesto

meni su to situacije za famozni sljep po dupetu
istrcavanje na ulicu, diranje struje itd
to su stvari gde nemam vremena da ga saljem u kazne i slicno
naravno dobice objasnjenje prvi put i upozorenje, sledeci put sljep i objasnjenje zbog cega je to opasno, bitno je da se uplasi i shvati ozbiljnost situacije a vremenom ce shvatiti i zbog cega je to uzasno opasno

mi kad smo u setnji nema sanse bez ruke,osim u parku i to ga cvrsto drzim, svejedno koliki je trotoar i mami sam naglasila 5 puta da ga seta samo tako

Prichamo o histeriji? A nikako da pomenemo kralja histerije i princa urlanja? ahhhhahahhahhaha :zcepanje:

Armin se ne baca, on lepo legne na pod i PLACHEEEEEEE i DEREEEEE se ... majko mila :roll::dash: ... ni jedna stvar kod nas nije upalila koliko pregovori ( znam da nije pedagoski najbolje, ali ponekad imam dosta dobrog keca u rukavu) , a ponekad i ucena upali ( ako nastavish da se deresh, nema nishta od crtaca ) , a najvishe problema imam oko dude ... bogtemazo, tri godine pune, a on kad je vidi , divlja za njom ... kod mene je dobija ISKLJUCHIVO za spavanje, ali baba mu da kad ga chuva, samo da joj ne urla ... :dash: ... htela sam da dudu odnese Deda Mraz malim bebama, a on da dobije neki veci poklon, ali me iskreno strah sve vishe, kako se priblizhavaju praznici ... :(

Duda...Dunji je tata lepo jedno jutro kad je nesto drekala bzv uzeo i odsekao vrh...od tada je duda bljak i gadila se strasno i bukvalno je nije ni jednom trazila vise. Samo kad spava ja cujem kako mljacka.:sad2:

Sad sam se zamislila, Dunja stalno cacka nos, ja sizim zbog toga. Gledam kaku stalno, i ne cese guzu...:think:

mislim da je u ns nemoguce upisati dete u vrtic ako jedan od roditelja ne radi ili nemas debelu vezu, msm znam dosta slucajeva gde oba roditelja rade pa opet nije bilo mesta za decu...
Da,istina cak i pored ovih novo otvorenih delova za vrtice,nema mesta.
A ono sto se prica o refinansiranju je golo g..Komsinica,ciji je mali malo mladji od Lele je uspela da upise sina u privatan vrtic,ali su joj rekli da je potrebno da plati 3 meseca unapred jer nemaju para da pokriju sve troskove,jer im ovi iz grada nisu jos nista uplatili na racun.Sad da li se tu nesto promenilo neznam,u poslednje vreme nesto ne idemo u dvoriste a i kad odemo nema nikoga.

opet ja i goFanca. nakon popijene terapije bi kao navodno trebali paraziti da se izbace kroz stolicu. mi porodično kopamo :) ali nema ništa!? kako sad to može biti?

Ata koliko dana ste čekali nakon sirupa da ponovite briseve?
Mi završili u ponedeljak ujutru, pa kontam možda sutra da nosimo?

opet ja i goFanca. nakon popijene terapije bi kao navodno trebali paraziti da se izbace kroz stolicu. mi porodično kopamo :) ali nema ništa!? kako sad to može biti?

Ata koliko dana ste čekali nakon sirupa da ponovite briseve?
Mi završili u ponedeljak ujutru, pa kontam možda sutra da nosimo?

Parazite ne moraš videti u stolici. Ali to ne znači da ih nema.

Terapiju ponovite za dve nedelje, pa tek onda nosite briseve na analizu.

A u medjuvremenu iste stroge higijenske mere primenjujte. I biće ok sve :ok:

al znaci da ih nema puno ; )

BAš tako :ok:
Primećeno je na početku infekcije, pa nisu stigle da se razmnože, srećom.

Moja Mic, na primer, nikakve simptome glista nije imala. Jedino je kakila 4,5 puta dnevno, ali nisam to povezala sa glistama, pa mislim ko bi?
Onda je odjednm počela da se žali na bol u stomaku, i tako nekoliko dana, ali je lepo i jela, lepo kakila, lepo spavala, pa smo mi to pripisali borbi za mesto. Mislili smo da skreće pažnju na sebe, jer sam u tom periodu ja tek bila izašla sa blizancima iz porodilišta.
Onda je, nakon par dana svega, krenula da se žali da je svrbi guza... Jedno veče, drugo veče je bilo užas, plakala je od svraba i mm se seti - ebte, da nisu gliste?!
Razmaknemo joj guzove blago, pogledamo, a one palacaju :sad2::sad2::sad2: :bljak:

Ogroman broj, da ne veruješ da nikakve simptome nije imala. Nekoliko dana pre toga se požalila na bol u stomačiću, pre toga ništa. Isto veče obratim pažnju na Stefanovu kaku i vidim ih i kod njega. A on ništa, niti ga boli, niti svrbi, niti ga svrbi nosić, niti slabije jede, ama ništa! Zdravo dete, nemaš razlog da posumnjaš

I isto veče ode mm u apoteku i kupi sirup za sve nas u kući.

I tada sam bila pauzirala sa dojenjem 2 puta po 4,5 dana, tri dana terapije i još dan ili dva posle, za svaku sigurnost, ipak su mi bebe imale samo mesec i po kada sam krenula terapiju.

I eto, izlečismo ih. Ko zna, možda smo i mi imali...
Posle smo radili briseve svima, uključujući i bebe i sve je čisto, niko nema.

joj Ata užas. i ja joj zagledam sad svaki dan u guzu, samo očekujem iznenađenja :)
njoj uopšte nije svrbela guza, ali se žalila na stomak. mada i dalje se žali, već se brinem, a nikad ne znam da li se prenemaže jer neće da jede ili samo hoće pažnju ili je stvarno boli.

da, u pravu ste, verovatno je uhvaćeno na početku. da me vidite kako kopam po g...:)
ebote nemam dovoljno posteljine :) svuda mi se suše čarsavi ahahhaha

Back