nidzolina
Zainteresovan član
- Poruka
- 410
A sa koliko godina se prima ta vakcina?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mangupcina,sa Lelom sam situaciju oko hranjena resila na taj nacin da je pustim da jede koliko hoce cim krene da se vrpolji pustim je,onda kao ja jedem i onda se ona vrati sedne i nastavi da jede mirno.
Jurcanje po stanu je faza koja ce trajati,nzm,Lela sad ima 17meseci i jos uvek traje,cak mi se cini i da pocinje da se zagreva,za sad je ne interesuju serpe,lonci i slicne specije,svaka otvorena vrata za nju su avantura i gledam da vrata od kupatila i spajiza uvek drzim zatvorena,ali dovoljno je da mi nesto treba iz spajiza eto i nje iza mene i vec krece da grabi prvo sto vidi.Mamin mali avanturista trenutno najvise uziva da se penje,za nju nista nije dovoljno visoko,iz bezbednosnih razloga smo sklonili ogradicu jer je tu prepreku savladala,za cas je bila u ogradici samo da uzme loptu izbaci je i odma napolje.Stranicu na krevetu jos nismo spustili jer ne spava mirno,a jos uvek nije pocela da ga preskace,trenutni cilj joj je da se popne na stolicu i sedne,a vec vidim da sa svoje male stolice ima zelju da se popne na sanduk za posteljinu,s njom je shou svaki dan![]()
Pozdrav!
Vakcine protiv pneumokoke su dobre vakcine. Primaju se tri puta (moja cerka ih je primala u isto vreme kad i koktel vakcina) + revakcinacija godinu dana nakon zadnje vakcine. Inace, ove vakcine su obavezne u nekim zemljama EU, dok kod nas se jako tesko nalaze cak kad hoces i da ih kupis. Glavna uloga im je da stite dete od meningitisa, kao i jos mnogih drugih pneumokoka, a vrlo je pozeljna da se primi ako ce dete boraviti u vrticu/jaslicama. Mi smo cinimi se placali po 5000 din prosle godine, kod dr Nikolica u NS (on je jedini koji ima, koliko ja znam, te vakcine u NS). Pokazao nam covek neki racun da je on toliko placa.... Pitao i drzavnu lekarku, rekla da je to super vakcina i ako uspemo da je nabavimo (u apoteci nam rekli da je u Srbiji nema u slobodnoj prodaji) rado ce joj dati.
A sa koliko godina se prima ta vakcina?
moja starija je primila sa dve godine pneumo 23... ona kosta 1100 dinara samo
al i pored te vakcine stalno dovlaci pneumokoke u nosu
- - - - - - - - - -
pneumo 23 ide sa 2 godine
a prevenar i synflorix sa 2 meseca....odnosno od punih 6 nedelja vec moze
Pozdrav!
Vakcine protiv pneumokoke su dobre vakcine. Primaju se tri puta (moja cerka ih je primala u isto vreme kad i koktel vakcina) + revakcinacija godinu dana nakon zadnje vakcine. Inace, ove vakcine su obavezne u nekim zemljama EU, dok kod nas se jako tesko nalaze cak kad hoces i da ih kupis. Glavna uloga im je da stite dete od meningitisa, kao i jos mnogih drugih pneumokoka, a vrlo je pozeljna da se primi ako ce dete boraviti u vrticu/jaslicama. Mi smo cinimi se placali po 5000 din prosle godine, kod dr Nikolica u NS (on je jedini koji ima, koliko ja znam, te vakcine u NS). Pokazao nam covek neki racun da je on toliko placa.... Pitao i drzavnu lekarku, rekla da je to super vakcina i ako uspemo da je nabavimo (u apoteci nam rekli da je u Srbiji nema u slobodnoj prodaji) rado ce joj dati.
Nama u.ovih par dana izbile sve cetvorke :-)
Ko je dr Nikolic iz NS, gde mu je ordinacija i jel cemu?
Malo kasnim: jel vakcina za pneumokoke može da se primi sa 4.5godine? Ja bih mu je dala samo zbog tog meningitisa.
Malo kasnim: jel vakcina za pneumokoke može da se primi sa 4.5godine? Ja bih mu je dala samo zbog tog meningitisa.