Debela devojka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 243178

Veoma poznat
Poruka
12.084
Upoznala sam jednu devojku (23 godine) kakvu nikada ranije nisam srela. Ne znam da li ima nizak koeficijent inteligencije, ili joj 'fali neka daska' ili je samo savršeno lenja. To je osoba koja samo ide na posao (kancelarijski, intelektualno nezahtevan) i onda ide u prodavnicu da kupi hranu, večera i ide da spava. I tako živi. Pokušavala sam da je pitam sve i svašta, ona samo slegne ramenima:
Ja: Šta si radila preko vikenda?
Ona: Ništa.
Ja: Dobro, ali gde si blla?Da li si gledala neki film? Da li si nešto čitala?
Ona: Ne.
Ja: Ceo vikend nisi ništa radila i nisi nigde bila? Ni TV nisi gledala?
Ona: A, da. Jesam, Videla sam film.
Ja: Super, koji?
Ona: Ne sećam se.
Ja: Ne sećaš se ni priče, ni glumaca ni žanra?
Isti razgovor smo vodili na temu mode, sporta, putovanja, planova za budućnost... Nije depresivna, nije drogirana, i ne zeza me niti me izbegava, nego eto tako postoji. Inače je debeljuškasta i ima veoma srećan izraz lica, a pošto je tako blago blesava, meni je i slatka, ali mi dođe da poludim od toga što je ništa ne interesuje. A pitanje je: da li ste nekada upoznali takvu osobu? Šta joj je (ako joj je nešto)? I poslednje pitanje: šta mislite, da li postoji neki način da se ona probudi iz zimskog sna sa otvorenim očima koji traje 23 godine? I da li je ona zaista tako blažena kao što izgleda?

Poslednja izmena:
zajebbano skroz
ne mogu ni da zamislim šta izaziva toliku mentalnu pasivnost
znam i ja jednog lika, doduše ovaj je poluanorexičan
isti fazon ne izlazi iz kuće, samo posao, komp, tv i kraj
dobro ne podudara se baš s ovom tvojom ali jednako beživotno stvorenje
ja mislim da je to neki fras iz nekog doba i osoba se zatvori i uljuljka u tu hermetčnu ljušturu
sad koliko je ozbiljno ne znam

zajebbano skroz
ja mislim da je to neki fras iz nekog doba i osoba se zatvori i uljuljka u tu hermetčnu ljušturu

Da, to je taj tip, sa malim varijacijama. Ni ja ne znam da li je ozbiljno, ali ne mogu da prestanem da mislim na nju, nikad to nisam videla ranije.

Upoznala sam jednu devojku (23 godine) kakvu nikada ranije nisam srela. Ne znam da li ima nizak koeficijent inteligencije, ili joj 'fali neka daska' ili je samo savršeno lenja. To je osoba koja samo ide na posao (kancelarijski, intelektualno nezahtevan) i onda ide u prodavnicu da kupi hranu, večera i ide da spava. I tako živi. Pokušavala sam da je pitam sve i svašta, ona samo slegne ramenima:
Isti razgovor smo vodili na temu mode, sporta, putovanja, planova za budućnost... Nije depresivna, nije drogirana, i ne zeza me niti me izbegava, nego eto tako postoji. Inače je debeljuškasta i ima veoma srećan izraz lica, a pošto je tako blago blesava, meni je i slatka, ali mi dođe da poludim od toga što je ništa ne interesuje. A pitanje je: da li ste nekada upoznali takvu osobu? Šta joj je (ako joj je nešto)? I poslednje pitanje: šta mislite, da li postoji neki način da se ona probudi iz zimskog sna sa otvorenim očima koji traje 23 godine? I da li je ona zaista tako blažena kao što izgleda?

možda se u nešto jako razočarala, ne treba da joj sudiš na prvi pogled

možda se u nešto jako razočarala, ne treba da joj sudiš na prvi pogled

Ne sudim joj - ne zato što sam osoba širokih shvatanja nego što uopšte ne mogu da je uporedim ni sa kim.Nije ni na prvi pogled, poznajem je već par meseci. Ne znam kako da objasnim, u pitanju je jako čudno stvorenje. Meni je simpatična, zato sam i postavila temu - u nadi da će neko da mi kaže šta se radi sa takvim ljudima, i da li nešto uopšte treba da se radi, ili ih treba samo pustiti na miru.

Depresija ne mora biti očigledna, bar ne ljudima koji dobro ne poznaju takve osobe. Nezainteresovanost za život oko sebe-jeste loše stanje duha i ne govori o zdravlju, naprotiv.
Ili si je smorila, pa te kulira :D

Zašto misliš da se svet brine šta će biti sa takvim ljudima ? Etiketu dobije za manje od par sekundi, sve ostalo su varijacije na zadatu temu, traju u vr" glave par minuta

Dobro, ali šta bi ti pomislila da se upoznaš sa takvom osobom?
Ja sam svesna da sam napisala da je možda:
blesava
joj 'fali neka daska'
lenja
nizak koeficijent inteligencije

ali to su samo reči, ovde na forumu, jer moram nekako da objasnim šta mi je palo na pamet dok je posmatram. Odstupa od većine na taj način. Ali meni je prosto čudna i drugačija, a lepa mi je tako okrugla, i sad me interesuje da li da samo prođem pored nje (jer mogu da joj naudim) ili da se angažujem (da je vodim negde - u park, na piće, na bazen - i pokušavam da izazovem ponašanje koje je očekivano)?

Poslednja izmena:
jebla si mu kevu sa naslovom =/
btw i meni zvuči kao depresija, jer depresija nije uvek isto što i tuga.
ta nezainteresovanost, a i ahedonija da se tako lepo izrazim su baš česti simptomi

jebla si mu kevu sa naslovom =/
btw i meni zvuči kao depresija, jer depresija nije uvek isto što i tuga.
ta nezainteresovanost, a i ahedonija da se tako lepo izrazim su baš česti simptomi

Žao mi je ako je naslov uvredljiv. Meni 'debela devojka' uopšte ne zvuči grozno. Volim pesmu iz spojlera, i asocira me na neke vesele stvari, a devojka o kojoj pišem baš tako i izgleda - debela je, ali onako je lepo okrugla i u licu i u telu, i još ima velike okrugle smeđe oči.

Hvala svima na odgovorima!

Neka legne na forumski sto za obdukciju, za svakoga se nadje leka...tebi svaka čast, lijepe su ti namjere, a koji je ispravan put i način to je...?
ja samo rekoh ...da li ona veruje da je nekome stvarno važno za njen život
a način pomaganja ...najteže su dileme da li je veća šteta od činjenja ili nečinjenja

kad bolje razmislim
možda je devojka klasično apatična ao i nemali broj stanovnika ove zemlje kojima se život svodi na kuća-poso
opet svakako je žalosno ako se baš ne interesuje za ništa, ni sa kim ne druži, nema nikakvu strast...

Neka legne na forumski sto za obdukciju, za svakoga se nadje leka...tebi svaka čast, lijepe su ti namjere, a koji je ispravan put i način to je...?
ja samo rekoh ...da li ona veruje da je nekome stvarno važno za njen život
a način pomaganja ...najteže su dileme da li je veća šteta od činjenja ili nečinjenja
pitam se kako su preziveli ribari, koji su citav zivot pecali ribe
bez neta, bez knjiga. bez muzike..cesto bez ljudi..
kako je moguce da neko nema potrebu, za svim onim sto je NORMALNO da ima potrebu, i da pri tom, zamisli, izgleda srecno?
depresija, apatija, prazana zivot..sigurno neka psihoza..
a svi oni koji jurcaju okolo u potrazi za uzbudjenjem, koji besomucno popunjavaju izvot, da ni sekund ne bi ostao u tisini, na kraju dana idu an jogu da "isprazne mozak". ili piju smirelice.
ne kazem da sam u pravu, i pliz, nek se niko ne kaci..smorise me forumski mudraci zadnjih dana.
al eto, ne mogu da ne primetim..
ima vic koji sam vec negde pisala..ostao mi urezan us ecanje
sedi covek na obali mora, i peca
prilazi mu amerikanac, i pita ga sta radis
kaze ovaj-pecam
pa zasto smao tako pecas, kaze amerikanac./.treba d akupis mrezu, sa njom ces uloviti vise
i sta onda, pita pecaros
onda od te zarade kupis camac, i da opet ulovis vise
i sta onda pita pecaros
onda, kaze vec zapaljeni amerikanac, kupis mali bodic..da upecas jos vise ribe! i onda otvoris mali pogon, za preradu..pa jos veci..pa sve tako
dok ne zaradis puuuno para, i budes bogat covek!
i sta ona, pita pecaros.
pa nista, kaze amerikanac, onda mozes da radis sta hoces!
pa hocu da pecam , kaze pecaros. a to radim i sad..i nastavi da peca..

Pre vise godina kod moje kume dodje cerka njene prijateljice. Cerka otprilike ovako, kao primer za temu - ne salje nikakve signale, gleda "belo" oko sebe, ako je pitas nesto odgovara najkrace moguce, a mozes i da je tretiras kao saksiju, njoj svejedno....I tako danima...sedi na jednoj od fotelja, ponekad cita nesto, uglavnom joj hladno (u sred leta) pa je sva zamotana u duge suknje i dzemper...mi vec i prestali da joj se obracamo...Kad jedne veceri B..... otvori usta samoinicijativno da pita - da li kuma cuva zabe u kuci?! :eek: Jedina je registrovala malu gatalinku koja je usetala preko terase i skakutala po sobi. :rotf:
Onda sam je videla na nekom spotu kao glavnu inspiraciju kamermana i rezisera u masi ljudi na zivom nastupu, za pesmu "Sub".... stajala je na kisi, sa nekim deckom, nekako sama, opet...Eto, na nju me asocirala tema...

zajebbano skroz

I za mene tako ljudi vele, ponekad i savim direktno, nekad sa prizvukom prezira, a nekad sa prizvukom sažaljenja u glasu. Naravno, verovatno nemaju pojma da ja to registrujem.

A, ako ova Honduras beše neki pedagoški radnik, ako se ne varam, neka pokuša da zainteresuje tu devojku za nešto.
Il da dođem ja, da je ženim:think:

Mozda samo ima odlicnu metodu da se resi razgovora sa osobama koje joj nisu simpaticne ili previse zapitkuju:kafa:

A možda ona sve vas samo dobro zaјebava? Ima devojka neka vrlo uzbudljiva, a vrlo nemoralna i šokantna interesovanja, pa neće da deli to sa vama na poslu.

da
na ovo sami ja pomislila

Nije to - ta razliku od vas ja ženu poznajem (i nije mi koleginica, to je neko ubacio usput pa postaje legenda), i bila sam na licu mesta. Već sam napisala da je prvo i meni to palo na pamet, ali imam dovoljno iskustva sa ljudima da znam bar da osetim kada je nešto ozbiljno čudno. Ako imate vremena, udubite se malo u temu pa mi recite šta vam pada na pamet kao drugo rešenje (nije ni drogirana ni pijana, to umem da prepoznam).

Poslednja izmena:
Nije to - ta razliku od vas ja ženu poznajem (i nije mi koleginica, to je neko ubacio usput pa postaje legenda), i bila sam na licu mesta. Već sam napisala da je prvo i meni to palo na pamet, ali imam dovoljno iskustva sa ljudima da znam bar da osetim kada je nešto ozbiljno čudno. Ako imate vremena, udubite se malo u temu pa mi recite šta vam pada na pamet kao drugo rešenje (nije ni drogirana ni pijana, to umem da prepoznam).

IQ 90.

..devojka je ochigledno zavrshila neshto shkole, nashla i zadrzala posao, ima stan..nekada je morala da se krece u nekom pravcu,
ne verujem da je na nju tako statichnu jednostavno voda vremena nanela sve to..mnogi veslaju iz sve snage pa ne postignu ni jedno od toga..

..a mozda i jeste..mislim na nanose vode vremena..shta ono beshe mythbusters-i zakljuchishe o kolichini vode koju pokupish trcheci ili hodajuci po pljusku..?

..devojka je ochigledno zavrshila neshto shkole, nashla i zadrzala posao, ima stan..nekada je morala da se krece u nekom pravcu,
ne verujem da je na nju tako statichnu jednostavno voda vremena nanela sve to..mnogi veslaju iz sve snage pa ne postignu ni jedno od toga..

..a mozda i jeste..mislim na nanose vode vremena..shta ono beshe mythbusters-i zakljuchishe o kolichini vode koju pokupish trcheci ili hodajuci po pljusku..?

Zato je i čudno - kao da je u stanju da obavlja minimum za preživljavanje, ali ništa preko toga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back