De gustibus...

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
šta je za vas tema koja prelazi granicu (dobrog) ukusa u komunikaciji?
finansijsko stanje, ogovaranje prijatelja, sexualni život?
i kako se menjaju kriterijumi kad je u pitanju partner, prijatelj, online komunikacija...?

Sve tri koje si naveo. Ne mozemo sa svakim komentarisati na te teme. I sa bliskim prijateljima komentarisem onoliko koliko mi se otvore, nikada ne zadirem sama u neciju privatnost dok mi ne da zeleno svetlo. Tako ocekujem i od njih. U partnerskim odnosima bi trebalo biti vise slobode pogotovo ako zive zajedno. Pa i ovo sa online komunikacijom - koliko dozvolis.

i kako se menjaju kriterijumi kad je u pitanju partner, prijatelj, online komunikacija...?

С ким сам присна, не постоји тема која прелази границу доброг укуса.
Али се некад изненадим како људи брзо почну да причају о својим личним стварима јавно. Ту мислим на односе у породици, однос с партнером, секс, коментари на рачун других људи, као, иза затворених врата и тд.

nikako ne ulazim u tudje finansije, sem ako druga osoba bas insistira na tome.
pokusavam da ne saznam ni previse detalja tudjeg seksualnog zivota, ono...yebeno me ne zanima, ali ima ljudi koji o tome trtljaju sve u 16 :neutral:
ne raspitujem se o ljubavnom statusu i problemima, jer ako mi je neko blizak pustam ga da sam prica o tome, ne volim da se namecem...jer ne volim ni da mi se namecu.
oko zdravlja sam pazljiva, procenim situaciju, jer ne zelim nekome da stajem na muku i podsecam ga na problem ako nije raspolozen da prica, ipak tu postoje razliciti profili ljudi, nije svako za sve. i ne znam....mozda postoje jos neke stvari...tipa ako se nekome razvode roditelji necu ulaziti u detalje i propitivati...i sve slicne situacije koje nekoga mogu uciniti da se oseca neprijatno...a gde bih ja ispala nametljiva :neutral:
nekad kada nisam sigurna pitam osobu da li mozda zeli da prica o tome i tome...to je to valjda...

Kad mi neko pocne objasnjavati kako Cak Noris nije najjaci covek na planeti,a svi znamo da jeste:cool:
caknoris-1.gif

Не дозвољавам да ми неко улази у интиму моје везе...никада не говорим о сек...су са пријатељима јер немам потребу нити желим да размењујем моју интиму са неким...
Имам једног друга који ужива да прича како је он ебао своју жену,па му она п... па он њу са згу.. одвратан ми је у тим тренутцима

Ne volim da slušam o zdravstvenim problemima (u redu je spomenuti zdravstveni problem, ali ne volim da slušam detalje, ako nisu najbliži ljudi u pitanju), ne volim da slušam detaljne opise seksa i polnih organa, i ne volim kada neko drži političke govore. Novac mi je skroz nebitna stvar i nikada nisam razumela zašto je to tajna ili neukusna stvar za priču, ali činjenica je da nema potrebe pričati o tome. I ne volim ogovaranje odsutnih osoba u velikom društvu. Ne smeta mi kada ja i drugarica pričamo o trećoj, bliskoj osobi, jer to nikada nije zlonamerno, ali čak i dobroćudni komentari su mi bezveze kada je više ljudi u društvu, a taj 'ogovarani' nije tu.

Ne volim da slušam o zdravstvenim problemima (u redu je spomenuti zdravstveni problem, ali ne volim da slušam detalje, ako nisu najbliži ljudi u pitanju), ne volim da slušam detaljne opise seksa i polnih organa, i ne volim kada neko drži političke govore. Novac mi je skroz nebitna stvar i nikada nisam razumela zašto je to tajna ili neukusna stvar za priču, ali činjenica je da nema potrebe pričati o tome. I ne volim ogovaranje odsutnih osoba u velikom društvu. Ne smeta mi kada ja i drugarica pričamo o trećoj, bliskoj osobi, jer to nikada nije zlonamerno, ali čak i dobroćudni komentari su mi bezveze kada je više ljudi u društvu, a taj 'ogovarani' nije tu.

Isto, potpuno isto, s tim sto ja volim odslusati poneki pametan politicki govor jednog meni dragog politicara.

Neukusno je da ti neko viri u novcanik da se raspituje koliki su ti prihodi koliko imas ustedjevine, sta imas od imovine, to moze i da bude opasno, kazes nekome da si nesto vredno prodao, to se procuje i eto ti pljackasa koji je info dobio od onih kojima si pricao.
Ne podnosim radoznalost koja zadire u moju intimu a mucno mi je da slusam kad se neko hvalise koliko puta se seksao, kako je nezajazljiv i ne skida se sa one stvari.

neukusno mi je kada neko potegne bivseg partera pa krene sve najgore da prica o njemu ili njoj pred svakim ko mora da ga saslusa
kada se ogovaraju tudja deca, posebno ako je u pitanju neka bolest (ono najnize moguce - bog ga je obelezio i te price)
ne reagujem uvek na isti nacin - nekome mogu da kazem da mi smeta, nekome ne mogu.

neukusno mi je kada neko potegne bivseg partera pa krene sve najgore da prica o njemu ili njoj pred svakim ko mora da ga saslusa
kada se ogovaraju tudja deca, posebno ako je u pitanju neka bolest (ono najnize moguce - bog ga je obelezio i te price)
ne reagujem uvek na isti nacin - nekome mogu da kazem da mi smeta, nekome ne mogu.

uh! ja takve odmah eliminisem iz svoje blizine!
da smo bili dobri jedni drugima, ne bi postali bivsi..i ok mi je da ako smo ostali u kontaktu i jedni druge izludimo, povremeno i prokomentarisemo to o sta smo se saplelai..
ali mi je grozno kad cujem nekog ko bi da mi se priblizi, kako sa najgorim epitetima oplete svoju/g ex..
koliko god da su zajednicki poznanici pricali najbolje o dvojici sa kojima sam imala takvo iskustvo, momentalno su mi pali u ocima kad sam cula da o svojim bivsim zenama pricaju kao o psihijatrijskim slucajevima..
ebote, pa s kim ste to decu izaradjali??? jel toliko niste umeli da procenite????ko je tu onda kriv, ona koja je ''luda'' (ali se i dalje brine o tvoje troje dece) ili ti koji si joj troje napravio?
a to sa obelezavenjem samo govori o intelektualnom razvoju osobe koja na takav nacin razmislja..

Све што спада у приватни живот, а не постављамо питања ради статистике и научног рада је непристојно питање лол.. Чим крене кукање на партнера или поверавање, одмах пресечем јер желим да се дружим са тим људима и убудуће.
Волим да питам своје млађе рођаке како је интимни живот, само генерално, да видим да ли су срећни и ту. И што је најлепше, само се мени отварају, па родбина крсти како они мени све кажу, а њих, најрођеније на таква питања терају укурац.
Питање о финансијама је непристојно питање, али питање о томе како иде посао и чиме се неко бави није.

pa sve tri stavke su stvar neukusa, a i sve tri se često koriste...misim ne često, nego su najčešće i jedini vid komunikacije između ljudi...znaš ono...tipa ovaj opaslio ovu, ova popušila ovome, ovaj ima mnogo para...
to je sastavni deo mentaliteta ovog podneblja i to je to...nema tu leka...
e sad...postoje časni izuzeci (koji se naravno okupljaju ovde), koji se ne bave tuđim životima, ali su stvarno baš retki...

Back