De administrando imperio

Zato što je bio u procesu prevođenja i priređivanja DAI?

Znaš li kada je izašao? 1611. godine.

To je između 1610. i 1614. godine...ako nisi znao. :D
Spisak pojmova DAI koje je objavio 1610, njih preko 50 :D

1739451306066.png

Tih 56 reči koji si izdvojio, za svaku od njih ponaosob pominje da ju je izvukao iz Porfirogenitovog Spisa?
Nikada nisam siguran da li trenutno trolujes. Ubeđen sam da sI do detalja proucio oba rečnika.
Ako zaista sumnjaš pretrazi rečnik iz 1610 stringom adm
Naravno ne garantujem 100% da ih ima tacno 56, neke sam sigurno ispustio, radio sam na brzinu pretragu i lociranje pojmova u knjizi iz 1611

A otkud on 1599. godine u Parizu, onda?
Pumpi, nije ovo tacno. Moravcik je sve iskonfabulirao.

Godine 1599 je u u pariskoj biblioteci zabelezen spis pod nazivom "pisma Pitagorina". Tacno je da su jezuiti ovom spisu prididoli tzv DAI (danasnji par.gr.2009) ali to se desilo kasnije.
Takodje Porfirogenit nije bio ni u biblioteci Katarine Medici, sve je to fantazmagorija alternativne nauke.

Nikola Rigo, jezuita koji će zameniti Kazabona na mestu direktora pariske biblioteke, 1601g je izdao svoje izdanje rečnika grckog jezika. Tom prilikom je koristio Porfirogenita, O temama, Taktiku i Novele. DAI nidje.

https://books.google.rs/books?id=A1...ce=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

U predgovoru je napisao da je Lava VI uzeo iz pariske biblioteke i iz biblioteke Katarine Medici, dva primerka je imao. Takodje, dobio je od Jana Grutera Porfirogenita (Taktiku) iz Hajdelberga

1739727374513.png

E sada dobri moj i vrlo učeni Pumpi, kako ćeš objasniti da parižanin Rigo u pariskoj biblioteci kao i u biblioteci Katarine Mediči nije uspeo da locira spis DAI 1601g iako je tragao za grčkim spisima u cilju pisanja grčkog rečnika?

Pumpi, nije ovo tacno. Moravcik je sve iskonfabulirao.

Godine 1599 je u u pariskoj biblioteci zabelezen spis pod nazivom "pisma Pitagorina". Tacno je da su jezuiti ovom spisu prididoli tzv DAI (danasnji par.gr.2009) ali to se desilo kasnije.
Takodje Porfirogenit nije bio ni u biblioteci Katarine Medici, sve je to fantazmagorija alternativne nauke.

Nikola Rigo, jezuita koji će zameniti Kazabona na mestu direktora pariske biblioteke, 1601g je izdao svoje izdanje rečnika grckog jezika. Tom prilikom je koristio Porfirogenita, O temama, Taktiku i Novele. DAI nidje.

https://books.google.rs/books?id=A1...ce=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

U predgovoru je napisao da je Lava VI uzeo iz pariske biblioteke i iz biblioteke Katarine Medici, dva primerka je imao. Takodje, dobio je od Jana Grutera Porfirogenita (Taktiku) iz Hajdelberga

Pogledajte prilog 1685751

E sada dobri moj i vrlo učeni Pumpi, kako ćeš objasniti da parižanin Rigo u pariskoj biblioteci kao i u biblioteci Katarine Mediči nije uspeo da locira spis DAI 1601g iako je tragao za grčkim spisima u cilju pisanja grčkog rečnika?

Nisi nadležan.

Wtf, i tvoj vrtić je u blokadi?

Već sam ti rekao da moraš svoje stavove temeljno obrazlagati, ako želiš da ih neko uzme u razmatranje.

Šta je uopšte tvoj argument. Pošto je Nikola Rigo (1577-1654) imao uvid u rukopis Taktike cara Lava VI Mudrog iz Biblioteke kraljkice Katarine,...u celoj biblioteci apsolutno ništa više nije postojalo, sem toga?

Već sam ti rekao da moraš svoje stavove temeljno obrazlagati, ako želiš da ih neko uzme u razmatranje.

Šta je uopšte tvoj argument. Pošto je Nikola Rigo (1577-1654) imao uvid u rukopis Taktike cara Lava VI Mudrog iz Biblioteke kraljkice Katarine,...u celoj biblioteci apsolutno ništa više nije postojalo, sem toga?
Čime možeš potkrepiti iznetu tvrdnju o tome da se DAI nalazio u pariskoj biblioteci 1599g?

Zato što su kosturi I2a Slovena od pre više hiljada godina BC nađeni na Balkanu.

Та једина два скелета са И2а из Лепенског вира апсолутно никакве везе немају са данашњим Србима. Из једноставног разлога што на филоменском стаблу није претходила И2а 3120 хаплогрупи коју имају данашњи Срби. С друге стране аналогно томе остали И2а скелети широм свијета су сви Срби? Али зашто стати на томе, И и ИЈК су Срби и тако све до Ф. То што причаш је генетски расизам и везе нема са здравом памећу.

Такођер И2а није нађена икада до доласка Словена осим та два скелета која везе немају са Србима.
Том логиком можемо рећи и да су Сарди и нпр. Курди Срби.

А друга ствар, ја везе немам зашто сада помињеш генетику на ово моје једноставно питање.

Poslednja izmena:

Back