DDR меморија и трајност

zx16

Elita
Poruka
17.630
Бавим се рачунарима више од две деценије и не знам да ли сам 2 или 3 пута имао ситуацију да је РАМ отказао.
У последње врема сам купио доста, као проширење за разне рачунаре и свуда сам добио гаранцију на 10 година!
10 година у данашњој ери развоја електронике је и превише. Врати се уназад 10 година и види које су РАМ меморије биле актуелне а које су данас. Време их прегази брже него што им истекне гаранција.

C

Cvrc na kub

Gost
Поштовани чланови форума,
интересује ме следеће, с обзиром да су на многим лаптоповима DDR 4 меморије залемљене за лаптоп... Шта ви мислите, колико су те меморије трајне, тј. колико дуго могу да раде ? С обзиром да се не могу променити, то је кључно за рад самог уређаја.
Хвала.
Pošto pitaš za laptop, mislim da je ključno kako se održava u čistom stanju. Da ventilacija bude optimalna i da ne dolazi do učestalijih pregrevanja koje svakoj komponenti skraćuje vek.

RIA77

Poznat
Poruka
9.127
Бавим се рачунарима више од две деценије и не знам да ли сам 2 или 3 пута имао ситуацију да је РАМ отказао.
У последње врема сам купио доста, као проширење за разне рачунаре и свуда сам добио гаранцију на 10 година!
10 година у данашњој ери развоја електронике је и превише. Врати се уназад 10 година и види које су РАМ меморије биле актуелне а које су данас. Време их прегази брже него што им истекне гаранција.
Хвала пуно!