Dati prezime njenom djetetu?

Da li biste priznali tudje dijete kao svoje?

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
patak, a šta je to "merodavan" odgovor?? nema takvog na ovo pitanje....
verujem da su neki ljudi načisto da bi automatski, glupa reč "priznali" dete žene koju vole....kao, ono, sve što je njeno volim..mislim da tu čovek mora da razmišlja i o tom detetu, a ne samo o odnosu koji ima sa njegovom majkom.. postoji hiljadu priča i situacija......šta ako npr. veza između deteta i biološkog oca nije prekinuta, ili bude obnovljena, pa bude želeo da nosi očevo porodično, pa i svoje u krajnjoj linji, prezime..nema to veze sa nasledstvom, al nema veze ni sa širokogrudošću, već sa zdravim razmišljanjem.. ... stvari nisu tu da se rešavaju preko kolena i automatski sa da ili ne...

Da li biste prihvatili zenu koja iz vanbracne veze ima dijete i priznali ga za svoje?
Nekima ce ovo pitanje biti cudno, ali ima krajeva gdje muskarci nikako nisu spremni na taj postupak.

Tema je samo za muskarce...

pa ako dete ima oca, kako da ga prihvatim kao svoga?

zavisi od slucaja do slucaja.

ako nema, ako se otac odrice deteta i ne zeli ga a ja volim tu zenu i odlucio sam da zivim sa njom dok nas priroda ne rastavi, da, prihvatio bih dete kao svoje.
jedna porodica.

Politika:Ni otac svoje dece,niti sin svog oca
Ponedeljak, 24. avgust 2009. 11:51

Janko Paunović iz Isakova kod Ćuprije saznao je da nije biloški otac nijednoj od dve ćerke tek kada ga je supruga Snežana napustila i otišla da živi sa drugim čovekom, piše "Politika".

Zanimljivo je da M.P. (7) i M.P. (4) imaju različite biološke očeve.

Devojčice kažu da je Janko njihov tata, ali kada im se pokažu fotografije pravih očeva, svaka uzme fotografiju svog oca.

Kada se posvađaju, onda mlađa devojčica kaže starijoj da je njen otac bogatiji, jer ima autobuse i kamione, a starija se pobuni i kaže da je njen otac bogatiji.

"Hvala čoveku za koga je Snežana pobegla, jer nikada ne bih saznao da deca nisu moja. Ona je postala obesna, jer sam ja po čitav dan kopao bunare i bavio se vodoinstalaterskim poslom.

Radio sam i u inostranstvu i dobro zarađivao, a ona je imala puno slobodnog vremena. Sada ću ta dva čoveka da tužim za duševnu bol i patnju, kao i zbog toga što su noću dolazili da mi prete. I oni će morati da izdržavaju decu", ljuti se Janko u razgovoru za "Politiku" dodajući da je dobro da je ostao zdrav pored svih pretrpljenih šokova.

Njegova golgota počinje novembra prošle godine. Nakon samo nekoliko dana što ga je Snežana napustila i odvela decu sin njenog ljubavnika tražio mu je 2.000 evra da bi mu vratio decu.

"Moj otac i tvoja žena će prodati decu. Zato bolje daj meni taj novac, ja ću da ih ukradem i da ti ih vratim", rekao je sin ljubavnika moje odbegle žene, koji je dok me je ucenjivao na sto stavio pištolj.

Rekao sam mu da nemam novac, a on da ću onda ostati bez dece. Sutradan sam otišao u policiju i prijavio reketiranje.

Tri dana kasnije organizovana je klopka kod moje kuće, gde su tog Ciganina uhapsili sa obeleženim novčanicama", nastavlja Janko.

Kako policija nije mogla da dokaže da su Snežana i njen ljubavnik saučesnici u ovoj vrsti ucene, socijalni radnici su decu vratili Snežani.

Tri dana kasnije rodbina čoveka sa kojim je Snežana živela Janku je vratila decu i obećala 15.000 evra samo da promeni svoj iskaz na sudu kako bi mladić bio oslobođen.

"Nisam pristao na to i onda su oni počeli da me jure i prete. Iz tog pakla izvukla nas je policija koja nam je u dva navrata organizovala zaštitu.

Meni je bilo bitno samo da zaštitim decu, jer tada sam mislio da su moja. Onda je došao jedan čovek, čije ime nikada neću da otkrijem i rekao mi da je dobro to što činim za decu, ali da treba da uradim DNK analizu i utvrdim da li su moja, jer mu je Snežana rekla da to uopšte nisu moja deca.

Kada sam to uradio verovao sam da će pokazati da je bar starija ćerka moja, ali ispostavilo se da obe nisu", kaže Janko za naš list i dodaje da je pored tužbe za razvod braka podneo i tužbu za osporavanje, ali i utvrđivanje očinstva.

Snežana za "Politiku“"priznaje da deca nisu Jankova, da su pravi očevi još februara na sudu to priznali, da su se nagodili i da ovih dana treba da joj stigne prva uplata.

"Tražila sam alimentaciju do 18. godine, a ako deca studiraju do 24. godine, kao i deo nasledstva, jer im to po zakonu pripada.

Novica Jovanović iz Isakova, otac starije ćerke, treba da mi isplati 30.000 evra, a Mihajlo Kerić, koji je u Švajcarskoj, otac mlađe ćerke, 30.000 švajcaraca", proračunala je Snežana.

Na pitanje zbog čega je varala muža, ona je odgovorila da ga ona nije mnogo interesovala kao žena, zbog velike razlike u godinama i da nikada nije bio kod kuće, pa je ona bila sa raznim muškarcima.

Janko i dalje izdržava Snežanu i decu, jer se nalaze na prinudnom smeštaju kod njega dok se ne nađe bolje rešenje.

"Kada sam saznao da deca nisu moja, moja majka mi je priznala da ni ja nisam sin čoveka koga sam smatrao ocem, već jednog komšije.

Otišao sam na njegov grob, poneo ogledalo i svoj lik uporedio sa fotografijom na spomeniku. Na osnovu crta lica uverio sam se da mi on jeste otac", tužno će Janko.

(MONDO)

http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=144837
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ево, писало ономад у политики, пренео мондо...
како бисте ви преживели ову голготу? какав је то чоек који се одриче деце која су расла у његовом дому, са колико пара може да се залечи душевна бол које су му нанели ти зли људи,...?

Poslednja izmena:
patak, a šta je to "merodavan" odgovor?? nema takvog na ovo pitanje....
verujem da su neki ljudi načisto da bi automatski, glupa reč "priznali" dete žene koju vole....kao, ono, sve što je njeno volim..mislim da tu čovek mora da razmišlja i o tom detetu, a ne samo o odnosu koji ima sa njegovom majkom.. postoji hiljadu priča i situacija......šta ako npr. veza između deteta i biološkog oca nije prekinuta, ili bude obnovljena, pa bude želeo da nosi očevo porodično, pa i svoje u krajnjoj linji, prezime..nema to veze sa nasledstvom, al nema veze ni sa širokogrudošću, već sa zdravim razmišljanjem.. ... stvari nisu tu da se rešavaju preko kolena i automatski sa da ili ne...
Iliti ako ovo prebacis na polje filozofije, na glupo pitanje sleduje glup odgovor...

Ili na insinuirano pitanje sledi tacno onaj odgovor koji je insinuiran...
"
Ako ste krenuli da spasete decu, a na ulazu su kriminalci, na kuci su kriminalci, u dvoristu su kriminalci, u podrumu vam je saht i do njega vodi kanalizaciona cev, pa kakav ste vi to covek kad volite da se krecete kanalizacionim cevima?"

Tema se odnosi na slucaj kad dasa nije htio da prizna, i djetetu ostalo prezime majke...Pa, pitam da li biste mogli da predjete preko toga i vi dijete priznate za svoje...

samo da preciramo, znatči - tema se odnosi na slučajeve pobračenja vanbračno rođenje dece..... mislim da bi većina m. priznala dete kao svoje, odnosno upisano bi bilo na prizinavaoca ( : u mkr.... kao ovaj gore slučaj iz monda, ali se situacija neočekivano promenila kada je shvatio da je bio doveden u zabludu očinstva, a pravi očeli "prinznali" decu...

Iliti ako ovo prebacis na polje filozofije, na glupo pitanje sleduje glup odgovor...

Ili na insinuirano pitanje sledi tacno onaj odgovor koji je insinuiran...
"
Ako ste krenuli da spasete decu, a na ulazu su kriminalci, na kuci su kriminalci, u dvoristu su kriminalci, u podrumu vam je saht i do njega vodi kanalizaciona cev, pa kakav ste vi to covek kad volite da se krecete kanalizacionim cevima?"

Nevjerovatno...svo vrijeme lično miniraš temu i pričaš gluposti i nepovezane rečenice,istovremeno (nisko) optužujući druge za nerazumijevanje i navodno pljuvanje...
Rijetko kad me nešto na ovom forumu nervira,ali na ovoj temi (trenutno)mi baš ti ideš na živce ...I,naravno,da to moram da kažem...To je moja forumska dužnost...
Vjerovatno da postoji velika mogućnost mog pogrešnog razumijevanja tvojih visokoumnih misli,ali preuzimam na sebe tu odgovornost...

Eto možeš biti ponosan,ne izazivaš ravnodušnost...

p.s. Nemoj,molim te ,da repliciraš...i izvinjavam se ostalima na upadu...

Back