Darko Pancev-Zlatna kopachka Evrope 1991.

Sada i da neko iz naše lige hoće da dobije Zlatnu kopačku ne bi moglo. Jer su promenjena pravila. Ne boduje se istim koeficijentom gol u našoj ligi i u jačim evropskim ligama. Tako da je Pančev poslednji igrač sa ovih prostora koji je to dobio (sa zakašnjenjem) i koji će dobiti. Na sreću tada su bila druga pravila, tj. liga je bila jača, pa je i moglo. A sada...

south:
trebao je da predje kod nas,ali dzaja ga spakovao i doveo pravo u bgd.
i cim su nasi saznali,odma je dobio poziv za vojsku(imali smo dobre veze)... i to je to.
tako je tad bilo,ako odes u zvezdu,moras u vojsku :D
Da,a dok igras za Partizan ne moras u vojsku. :lol: :lol: Igranje u Partizanu se racunalo kao vojni rok. A vojni rok je uglavnom trauma...tako da je tako i bilo. :lol: :lol:
Tada su citave reprezentativne generacije isle u vojsku.Kosarkashe,rukometne,fudbalske....zato i jesu bili jaki kao zemlja...a sada ove pichkice em sto ne idu u voju,nego jos igrajui kao ******!

PLESsitnihDEMONA:
Da,a dok igras za Partizan ne moras u vojsku. :lol: :lol: Igranje u Partizanu se racunalo kao vojni rok. A vojni rok je uglavnom trauma...tako da je tako i bilo. :lol: :lol:
Tada su citave reprezentativne generacije isle u vojsku.Kosarkashe,rukometne,fudbalske....zato i jesu bili jaki kao zemlja...a sada ove pichkice em sto ne idu u voju,nego jos igrajui kao ******!

mnogo istine u tome

ali isli su i nasi u vojsku,ali kosutnjak,topcider,dedinje...
a spavali u hotelu ;)

Shto se tiche vojske u to vreme nije bilo zezanja sa tim....SVI su morali da idu pa chak i profesionalni sportisti(oni su se kao vodili kao amateri ali ako zivish i zaradjujesh od nechega onda si profesionalac)....ko shto neko reche teshko da ce neki igrach sa ovih prostora ponoviti taj uspeh....em shto su sve ex-Yu lige sad trecerazredna takmichenja za razliku od SFRJ lige koja je bila vishe nego solidna, em shto je sistem bodovanja promenjen.

Ma mi smo tek sada svesni koliki je to uspeh.
Tek sada smo svesni jer nam je svima san samo plasman u LS.I ta titula je pomogla i Zvezdi i nashem fudbalu da koliko toliko prezivi sve ono sto smo i mi preziveli 90tih godina.
Inace,da sam se ja pitao onda...u zivotu n ebih dao Pancevu da sutira penal.Ali eto...
Jos jedna bitna stvar kod Pancheva je sto je bio prilicno hladnokrvan dok igra.
Onaj gol protiv Hajduka u finalu kupa,cini mi se,1990...kada je vukao loptu jedno 20ak metara i iskosa sa leve strane samo smestio loptu iza Pudara...je skolski primer kako se daju golovi i kako se akcija zavrsava jednostavno i hladnokrvno.

Back