xella
Veoma poznat
- Poruka
- 14.341
Bas tako. Mrzim te satro ponosne, a ponosa nigde kad lova treba da se vrati eeeeeeh
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nema smisla, štaviše to je autodestrukcijaal imaš neke koji će dati makar ne imali za sebe jer se osećaju srečno što su pomogli
tebi budalasto, njima nije...poznajem neke, u potpunom su transu kad pomognuСвашта. Толика будала нисам нити ћу бити.
Uglavnom takvi dajuoni što imaju, pa imaju jer su samo skupljli a nikad davali...
Zamislite da ste zaradili milijardu dolara.
Na šta biste ih potrošili?
Da li biste ih nekome dali ili biste pošli od logike da ni vama niko nikada nije dao ništa, sve ste stekli radom. Na primer, vi ste Bil Gejts.
Da biste poklanjali?
Da, obavezno...neke sume koje meni ne bi mnogo znsačile s obzirom na milijardu i ako bih time pomogla...i Bil Gejts je dao gomilu love u humane svrheZamislite da ste zaradili milijardu dolara.
Na šta biste ih potrošili?
Da li biste ih nekome dali ili biste pošli od logike da ni vama niko nikada nije dao ništa, sve ste stekli radom? Na primer, vi ste Bil Gejts.
Da biste poklanjali?
О томе и причам у претходном посту.
Da, obavezno...neke sume koje meni ne bi mnogo znsačile s obzirom na milijardu i ako bih time pomogla...i Bil Gejts je dao gomilu love u humane svrhe
pa dobro...čovek podmirio svoje potrebe i dao višak...šta je u tome lošeNaravno da ih je dao.
Više nije imao ideju na šta da troši novac.
Ako se stavi na papir koliko košta avion, brod, kuća, imanje, putovanja........ ispalo je da ima viška milijardu i nije znao kako da ih potroši, mašta mu više nije radila i poklonio je višak milijarde.
Nekome je višak sto evra.
Nekome je višak milion evra.
A nekome je manjak pola milijarde da bi imao milijardu.
Moja prijateljica je imala manjak hiljadu dinara, pa ih je pozajmila da bi ih poklonila.
Ima mnogo siromasnih, ne mozes svima pomoci sve i da hoces. Pomogla bi, ali ne svakoj budali koja skupi hrabrost da pita. Iz iskustva pricam, ne bi dalje da obrazlazem.
Поменула сам добитак на лутрији. Не обичан вишак.
Kao sto medju bogatim svetom ima kretena, tako ima i medju siromasnima. Odgovaram na ovo sto si boldovala. Treba pomoci ok, ne treba meni ni zahvalnost neka za pomoc koju pruzam, ali bi volela da oni kojima pomazem iskoriste to da posle pomognu sebi samima, a ne da gledaju kako opet mene ili nekog drugog da cimaju. Umesto da se sami aktiviraju. Pre svega mislim da se psihicki aktiviraju, unormale jelte. P. S. I opet da naglasim da ne govorim samo o materijalnoj pomoci.
Recimo poklonite nekome neku sumu novca, znate da je u problemu i date mu to i kazete ovo je za tebe i ne treba da vratis, da mu pomognete malo da resi neki problem, nije to velika suma tipa par stotina ili par hiljada evra, ali ma kolika da je pomoc je toj osobi
Ta ista osoba vas zove posle par dana i trazi na zajam jos para uz obecanje da ce vam vracati na rate, vi odlicno znate da nema da vrati i da nece nikad vratiti jer ne moze
Kazete vazi jer vam je zao te osobe, jer vam se ne svadja i ne kvari prijateljstvo zbog para koje nisu prevelike, ali nisu ni premale
Ko je tu kome manje prijatelj?
Ovaj sto trazi jos il ovaj sto ne zna dal da da jos, dal da ne da, dal da rizikuje svadju
Cim se pare umesaju u medjuljutske odnose tu je uvek problem![]()
Ne gajim iluzije da ću nekog naučiti da ne bude siromašan, njemu je "Bog rekao" da bude siromašan i tu se ne može protiv božje volje.
Siromaštvo potiče od karaktera, kao što i darodavstvo potiče od karaktera pa makar neki to darodavstvo tretirali kao ljudsku glupost, naivnost.
...tačka!Не зајмим и не позајмљујем.