Danzig

Aaaa.....od kad nisam chula za njih!!! :D

Obozavala sam ih nekada !

Mother...super stvar!

pic_danzig2.jpg

mother-danzig

Jedina stvar koja mi smeta su njihovi spotovi.Toliko su bzvz,uradjeni,...a opet pretereno forsiraju taj neki kao ''satanizam'',koji je u sushtini smeshan.
Pesme su im super....

Glen Danzig je malo preterao sa uzimanjem stereoida ,shto mu se odrazilo na deformaciju lica,tachnije vilice.Pa je kasnije verovatno i ne svojom voljom pocheo da pushta zulufe ne bi li je prikrio.

Omiljene pesme:Am I demon,she rides,bodies....eto npr.nekih koje su mi prve pale na pamet,....but ima ih doOOoosta :D

Nešto slabije pratim novije radove (trenutno sam u sasvim drugačijim muzičkim vodama), uglavnom sam vezan za prva 4 albuma (istina, 4. najslabije poznajem od njih, nikad ga nisam usnimio). Prvi mi je nekako najbolji. Mislim, tu su stvarno hitovi, Mother, Am I a Demon, The Hunter (ova pesma je inače obrada od Ike&Tina Turner i moj apsolutni favorit za brzu vožnju uz par stvari od Motorhead). Drugi je, hm, pa malo psihodeličniji, a treći nekako najkomercijalniji - upravo u to vreme je Danzig počeo da biva jako jako popularan u Americi, a godinu kasnije (1993.) su izdali i onaj polukoncertni Best Of gde je bila opet Mother (zavisno od verzije, live ili remix) pa je ta pesma tada čak došla na No.1 mesto američke liste singlova. Četvrti sam shvatio kao prežvakavanje trećeg albuma i uzimanje para na staru slavu.
Kod nas su bili hyper popularni s početka devedesetih. Sećam se odlaska na Metallica (The Cult i Megadeth predgrupe) koncert u Budimpešti, juna 1993., kad smo moj drugar i ja došli malo kasnije u kupovinu majci i duxeva i nismo mogli da nađemo ništa od Danzig/Samhain/Misfits jer "Sve pokupovaše Srbi".
Potražite po netu, ja ne znam linkove, ali sigurno ima Samhain (Glenova grupa posle Misfitsa), onda i 2 stvari koje je on radio za film Less than Zero iz 88. (mislim da je nešto tu radio zajedno sa Roy Orbison-om, jednim od njegovih idola, verovatno i najvećim uz Elvisa), a možete naći i nešto od stripova koje je radio. Ima i neku izdavačku kuću za dark stripove i knjige. Key Words: Danzig cartoons, Danzing publishing.

Glen Danzig je malo preterao sa uzimanjem stereoida ,shto mu se odrazilo na deformaciju lica,tachnije vilice.Pa je kasnije verovatno i ne svojom voljom pocheo da pushta zulufe ne bi li je prikrio.

Glen je u jednom intrevjuu izjavio da mu se donja vilica razvila od konstantnog žvakanja žvakaćih guma?! Jel' mu za verovati?

E, a znate, Glena su mnogo optuživali za rasizam, mada nikad nisam našo ni jednu jedinu njegovu izjavu u tom smislu. Mislim da je to više bilo zbog toga što su ga svojevremeno veličale neke naci grupe u Americi. Štaviše, znam da je prilično dobro stajao sa Ice-T-jem. Takođe, optuživan je i za satanizam, mada je on lično uvek propovedao "Denial of Gods".
P:S. Da li ste gledali film 8mm sa Nicolas Cage-om? Glavni ubica na zidu svoje sobe ima poster Danzig.

E, a znate, Glena su mnogo optuživali za rasizam, mada nikad nisam našo ni jednu jedinu njegovu izjavu u tom smislu. Mislim da je to više bilo zbog toga što su ga svojevremeno veličale neke naci grupe u Americi. Štaviše, znam da je prilično dobro stajao sa Ice-T-jem. Takođe, optuživan je i za satanizam, mada je on lično uvek propovedao "Denial of Gods".
P:S. Da li ste gledali film 8mm sa Nicolas Cage-om? Glavni ubica na zidu svoje sobe ima poster Danzig.

icon10.gif

Kako ne proveda satanizam?Pa i malo dete bi ukapiralo.....Zato su mi po malo bzvz.Bash preveliki akcenat stavljaju na ''rogonju''.

Optuzivali su ga za rasizam,zato shto je odbio da izda izda album za neku izdavachku kucu,....mislim da je tako neshto bilo u pitanju.

Back