Danska ukinula sve kovid mere: Ne mora više ni maska

Samo smanjujes rizik? Pa cekaj, zar se vakcina ne prima da bi sprecila da ljudi obole i prenesu drugima? Tako se pricalo na TV-u, tacnije ovi doktori sto savetuju da se vakcinisemo.
Citiraću ti moju poruku sa druge teme od pre nekoliko dana:
To je onaj problem o kome pišem već neko vreme, vi ne razmišljate u 4 dimenzije, tj ignorišete promenu situacije sa vremenom.

Januara 2021 su se pojavile vakcine i one jesu bile izuzetno efikasne i protiv zaražavanja a pogotovo protiv teških simptoma. Samo ljudi sa vrlo lošim imunim sistemom, tipa 90godišnjaci i teško bolesni ljudi nisu uspevali da se odbrane od virusa ni vakcinom.

Tokom leta 2021, dakle pola godine kasnije, Delta varijanta polako preuzima primat i pada zaštita od zaražavanja, ali i za vakcinisane i za preležale!

Januar 2022, dakle godinu dana nakon pojave vakcina, primat preuzima omikron, koji je značajno izmenjen i u odnosu na original i u odnosu na deltu, pa zaštita od zaražavanja dodatno opada, opet i za preležale i za vakcinisane. Postoje ljudi koji su preležali i original i deltu i sada imaju omikron.

Ali tokom tih godinu dana vakcine su spasile milione a iako nisu dovoljno dobre da te odbrane od zaražavanja omikronom značajna zaštita od teških bolesti i smrti i dalje postoji, što se vidi i u statistici. To je nauka a ne novinski naslovi i glupetanja raznoraznih "eksperata" koji i dalje promovišu neke lekove koji nisu pomagali ni protiv originalnog soja.

Takođe se ovde potežu dokazi o antitelima nakon preležavanja koji potiču iz novembra 2020, dakle pre pojave bilo kog od sojeva, dok se vakcine kritikuju na konto omikrona. Ne može i jedno i drugo.
Nadam se da si sposoban da razumeš napisano.

Нисам примио вакцину, много мојих пријатеља такође. Ником ништа не фали, нико није штуцнуо, лично после две године пандемије ја још нисам лежао корону, док знам много људи који су се вакцинисали са три дозе па је сад имају по други пут.

И шта са тим :D
Izvini, ali teško mi je da poverujem u to. Lično znam dvoje 40godišnjaka koji su umrli od kovida, nažalost pre vakcina, uz još mnogo ljudi koji su vrlo loše prošli. Znam jednu doktorku koja je preležala originalni soj, onda se vakcinisala i onda opet preležala deltu, svaki put je imala jače simptome, ali nijednom joj nije trebao kiseonik. Ipak, ona radi na kovid testiranju i ko zna kolikim je dozama izložena.

Svako ko ima mnogo prijatelja, vakinisanih i nevakcinisanih, mogao je da uvidi jasnu razliku u predhodne dve godine.

Citiraću ti moju poruku sa druge teme od pre nekoliko dana:

Nadam se da si sposoban da razumeš napisano.

Ti meni ovde iznosis neke informacije koje si procitao u novinama i video na netu. Ko garantuje da su te informacije tacne? Ti znas ko preuzima primat i sta preuzima? Ti imas informacija koliko i ja, samo sto si ti ispao manje inteligentniji od vecine i primio si sve i nastavices da primas verujem dok ne dodje do 20-ete vakcine gde ces postaviti pitanje "Pa dokle vise?"

A vidim i da si preskocio moje pitanje.
Samo smanjujes rizik? Pa cekaj, zar se vakcina ne prima da bi sprecila da ljudi obole i prenesu drugima? Tako se pricalo na TV-u, tacnije ovi doktori sto savetuju da se vakcinisemo.

Preskaces pitanja kao i oni korumpirani doktori sto ih preskacu u emisijama jer ne znas sta da kazes. A sad ces napisati kako nisi video pitanje, bla bla bla

Ovde u gradu imamo 3 velike firme, gde je zaposljeno 1500+ ljudi. Malo malo pa cujem ovaj se razboleo a primio vakcinu,oni kazu da se osecaju dosta malaksalo nedeljama nakon vakcine, i to mladi ljudi. Moj teca je primio sve 3 doze, eno ga zahvatio koronu po drugi put i zarazio celu porodicu (petoclanu).

Kad je pocela korona, policijski cas je bio sa 500 zarazenih. Onda je krenula masovna vakcinacija, gde se solidan broj ljudi vakcinisao. Pre neki dan je bilo zabelezeno 17.000 novo obolelih, i pazi tu slucajnost, bas kad je porastao broj vakcinisanih. I naravno, danas sa 11.000 novo zarazenih, ljudi zive normalno samo do 20h uvece. Ne znam, valjda korona nije prisutna pre 20h ? z:D

Kako objasnjavas ovo anstajne i ti i ovi vakseri? Zar vakcina kao sto kazu nasi (ministri, korumpirani doktori..) koji nemaju veze sa medicinom, treba da nas stiti od korone ?

Momak (ako si momak), ne vidis ti dalje od dupeta, a prodajes ovde neku maglu, bolje se izloguj sa krstarice. I ne bih vise da komentarisem ovo sa tobom, gubljenje vremena je. Samo ti nastavi da se bodes, sretno :)

Danske vlasti donele su odluku o izuzimanju kovida-19 iz kategorije kritičnih bolesti, a od 1. februara ukidaju se sva ograničenja u toj zemlji.

Premijerka Mete Frederiksen rekla je da su, uklanjajući koronu iz kategorije socijalno kritičnih bolesti, odlučili da ukinu sva ograničenja od 1. februara za što su dobili punu podršku ostalih stranaka u parlamentu.

Napominjući da će kovid pasoš i dalje biti tražen samo na ulazima u Dansku iz inostranstva, Frederiksen je kazala da su “odlučili da uklone sva ograničenja od 1. februara. Krajem januara, početkom februara, broj zaraženih koronom dosegnuće vrhunac, a potom će doći do smanjenja“.

Navodeći da će, i pored toga što će ograničenja biti prošlost i što će se normalizovati svakodnevni život, vlasti pratiti podatke o COVID-19, Frederiksen je poručila da će se primeniti i četvrta doza vakcine.

U Danskoj je 10. septembra objavljeno da je epidemija koronavirusa potpuno pod kontrolom i da su stoga sve mere ukinute. Kasnije, kako su slučajevi izmakli kontroli, ograničenja su se ponovno primenjivala od 15. novembra 2021.

Glavna epidemiološkinja Danskog državnog instituta za serum Tira Krause izjavila je 3. januara da je varijanta omikron dovela do kraja epidemije COVID-19 i da će se ljudi vratiti svom normalnom životu u roku od dva meseca.

Prema podacima koje je objavila Nacionalna zdravstvena agencija, broj ljudi koji su izgubili život zbog kovida u Danskoj porastao je na 3.635, a broj zaraženih u zemlji popeo se na 1,48 miliona.

https://rs.n1info.com/svet/danska-ukida-sve-mere-korona-izuzeta-iz-kategorije-kriticnih-bolesti/
laughing.gif

Kolicinama virusa od gomile bolesnih sa kojima je u kontaktu.
aaa, ja reko pricas o vakcinama

izletelo ti, mislio si na Viral Load

How does Omicron spread so fast? A high viral load isn’t the answer

Data on viral levels point to immune evasion as a cause of the variant’s transmissibility.

AHA!

Now, two studies show that the variant has achieved success despite causing viral levels in the body that are similar to — or lower than — those of its main competitor, the Delta variant1,2.

PA KAZE
The results suggest that Omicron’s hyper-transmissibility does not stem from the release of large amounts of virus from infected people. Instead, the best explanation for its lightning-fast spread is its ability to evade SARS-CoV-2 immunity caused by either vaccination or past infection, says Emily Bruce, a virologist at the University of Vermont in Burlington.

PA IMAMO slucajeve, cak i ovde stojka koji je 2x bolovao, i nas koji nismo ni 1x..
Viral load je bio bitan kod delte, ali kod omikrona nije, naprotiv.

Poslednja izmena:

Back