Danska je upravo pomerila starosnu granicu za odlazak u penziju na 70 god

Тихи

Starosedelac
Poruka
179.452
https://www.politika.rs/scc/clanak/...a-penzionisanje-na-70-godina-najvisa-u-evropi

‼️Danska je upravo pomerila starosnu granicu za odlazak u penziju na 70 god. ‼️

Svet se polako (ali sigurno) vraća na pozicije od pre industrijske revolucije, gde nisu za sve građane postojale penzije, zdravstvena zaštita, osmočasovno radno vreme, plaćeni godišnji odmori, i sve što je krasilo socijalnu drzavu kao takvu.

1000018360.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
‼️Danska je upravo pomerila starosnu granicu za odlazak u penziju na 70 god. ‼️

Svet se polako (ali sigurno) vraća na pozicije od pre industrijske revolucije, gde nisu za sve građane postojale penzije, zdravstvena zaštita, osmočasovno radno vreme, plaćeni godišnji odmori, i sve što je krasilo socijalnu drzavu kao takvu.

Pogledajte prilog 1732213

Zbog toga u mladim danima treba razmisliti o penziji i obezbijediti sebe

U mom poslu niko neće moći izdržati ni do 65 a kamoli do 70

65 je neki radnički biološki apsolutni maksimum pa ma kolika je penzija .
Teška zanimanja mnogo kraće od tih 65 , rudari , hemijski radnici , sekači šuma , prašina , piloti , nuk E , .....
Sad , posebni stručnjaci , inžinjeri , projektanti , lekari ..... , oni mogu da budu aktivni na svoju volju i mnogo duže .

Napravljena je nova kasta za koju mora da se radi do 70. godine. Oni će da parazitiraju na socijali ili da rade lakše poslove a drugi će da radi za njih. Gledam ih po Nemačkoj, ni jedan neće da zapne da radi.
Nema bolje stoke za oranje od srba,zato te svabovi i zovu tamo,plus mogu da te podjebavaju jer srbim ima urodjeni kompleks nize vrednosti

pare umesto na penzije ce da idu na rat sa rusijom

a i sta ce im penzije kada ce ruje da ih njukuju? nece imati kada da trose penzije, najbolje da se ukinu
Da se samoubiju; mi imamo i MAID
Ovce klimaju glavom.

Cim zagolica tema; odma se brise … a mudze vrsljaju po kuci lol

Srbi su se smejali Jerry Springeru a onda su postali likovi za njegove emisije 😂

U Srbiji pod n° 1 da se ukinu beneficije policajcima mislim da obični kokošar pozornik ima 4 meseca na godinu. Gledam ih svi ko bikovi, zadrigli u penziju sa 53 godine, ceo radni vek mlatio praznu slamu i jeo džabe pljeskavice, nikakav stres nije imao. Beneficirani staž stvrano za ljude koji su pod stresom, neke specijalne snage, hitna pomoć obavezno, rudari, radnici teškoj industriji.

Mada 60 godina , penzija , ma kolika , dovoljna za socijalu stan hrana zdravstvo , ako si još sposoban (a) dodatni posao .
Produktivnos opada posle 60 a penzija značajno skače u iznosu .
Ali oni računaju više na ljudsku istrošenost do 70te da time se sto kraće prima .
I opet u globalu ništa , što kasnije u penziju smanjuje se javna potrošnja koju bi ostvarili penzioneri .

Nema bolje stoke za oranje od srba,zato te svabovi i zovu tamo,plus mogu da te podjebavaju jer srbim ima urodjeni kompleks nize vrednosti
Kakav kompleks? Mene je sramota da budem na socijali a sa strane da radim na crno, nekako je nefer prema državi u koju sam došao i ljudima koji rade i pune državnu kasu.
Arapi nemaju taj problem.

Srbin voli kad mu nemac naredi,tad se oseca ispunjenim.Voli i da lezi na travi jer to nemac radi,a pre toga se podsmevao drugom srbinu kao cobanu koji je lezao ispod drveta na travi
Jel ti znaš kakve su džukele šefovi i poslovodje u Srbiji? Švabe su mala deca za njih

Kakav kompleks? Mene je sramota da budem na socijali a sa strane da radim na crno, nekako je nefer prema državi u koju sam došao i ljudima koji rade i pune državnu kasu.
Arapi nemaju taj problem.
Zapadni debil voda kucice sa ribom i finansira deciji za Arape i Afrikance dok ovi prskaju :lol:
Kakva smrt jedne kulture pred ocima

Back