Thanatos
Poznat
- Poruka
- 9.917
klasican sindrom pobego sa sela pa se gnusa svega sto odatle potice
ne kontam cemu te traume, pa si cak otiso dotle da su ti baletanke isto sto i opanci
nemam nista protiv ni opanki ni baletanki al kad smo vec kod baletanki vecina modela je neudobna jer ih stancuju ko blesavi i prave od kartona bukvalno, dobre kvalitetne baletanke od koze i kvalitetnog djona su od 4 000 pa na dalje, al to kad obujes ko da hodas po oblacima....ebi ga sve ima svoju cenu
mnogo je srba koji se stide svog porekla jer su sve uradili sto je bilo u njihovoj moci uz blagoslov titovu da odatle pobegnu a sad su "najveca gospoda"
ostale nacije se ponose svojim nasledjem i folklorom samo smo se mi pokondirili ko tikve
Kakvo generalizovanje.Ja nisam sa sela, niti rođen tamo, ni roditelji mi nisu rodjeni na selu. Ali rado odem, i obučem i te opanke i gumenjake i kevinoj tetki očistim i svinjac i štalu i tako dalje, ali gumenjak i opanak je radno odelo, kao i gradjevinski kombinezon, đubretarsko i svako drugo radno odelo i za idenje po gradu u tome, svečanostima i drugim slavljima je za mene fuuuuuuj.
Ja nisam od onih koji bi i gowno šetali na glavi kad bi im neko rekao da je to danas moderno.
Inače da moja baba je pobegla sa sela kao što rekoh, verovatno od slatkog seoskog života...

I da baletanke su ISTO kao opanci....baletanka je ona platnena "obuvka" za balerine i ništa više....Ovo su čisti opanci, nazvani baletankama radi marketinga. baletanka - da se Vlasi ne dosete. ...Medjutim, ja kažem svaka čast onom ko to izmisli. Dok je gusaka...i tako dalje..

a kad si kod folklora, naš folklor nije ovo:

nego ovo:

Kad si umesto gumenjaka - baletanki, poslednji put gradom prošetala u pravom srpskom opanku, otišla u neki fensi kafić na pićence ? m?

Poslednja izmena: