Danka opančarka & Milka gumenjarka

Thanatos

Poznat
Poruka
9.917
De da vas pitam koje lepo vidite u opanci:

get_img

i tigrovke:

CIZME-1.jpg

Kad vidim gđu ili gđicu, doterala se, šminka full, fina garderoba, a na noge fensy opanci ili popularni Tigrovi gumenjaci, dođe mi ovu prvu da pošaljem da bere kukuruz, a ovu drugu da pošaljem u kočinu da na'rani svinje...:rtfm:

De da vas pitam koje lepo vidite u opanci:

get_img

i tigrovke:

CIZME-1.jpg

Kad vidim gđu ili gđicu, doterala se, šminka full, fina garderoba, a na noge fensy opanci ili popularni Tigrovi gumenjaci, dođe mi ovu prvu da pošaljem da bere kukuruz, a ovu drugu da pošaljem u kočinu da na'rani svinje...:rtfm:

ako je pozadina dobra, bolje da bere grasak nego kukuruz, gledano sa estetske strane

meni baletanke ne lice na opanke, opanci su uglavnom sa kaisicima, spicastiji su od baletanki i dublji, dok se u baletankama vide i prsti.
i ne vidim poentu, cekaj el tebe sramota od opanka? to je deo nase tradicije i narodne nosnje, ne vidim nikakav blam u tome.

Ženski tigrovi opanci, i oni bugarski iz 90--tih, isti su ko te vaše baletanke...nemaju nikakve kaiše..to oni muški opanci imaju..Ja bar to znam..eto mi ga Tigar do dupe, od njega sam živeo tolike godine, pa i sad živim...
Pusti ti naše narodne nošnje, to jeste deo tradicije, ali vas nešto ne vidim da se šetate u jelek i pravi srpski opanak po gradu...nego negde na zapadu provalili novu modu, a oni se razumeju u to ko moja baba u Adelaid (ADSL)...:D ...i odma prihvatile žene ovde zdravo za gotovo...a ružno je u božju mater. Seljaci ne nose gumene opanke i gumene čizme da bi bili lepi, nego da se ne ukaljaju u blato..

Ne znam ni ja, ali na nekom dijalektu španskom se svinje kažu kočinos ili tako nešto...tako sam čuo..ako jeste istina zanimljivo je da se kod nas kaže kočina za svinjac..:D Ali to je druga tema, vi se molim vratite na opanke, tačnije u opanke...Oće Mara iz sela, ali selo...:D
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=cochino
verovatno kubanski ili meksicki uticaj, po spaniji se bas i ne cuje ta rec.
http://buscon.rae.es/draeI/SrvltConsulta?TIPO_BUS=3&LEMA=cochino

ja cekam trenutak kada ce opanci da se ubace u modu (uz modifikaciju - dodavanje djona)
jer ima prelepih opanaka, a i moze se od njih stvoriti odlican trend + tradicija su nam.

Umesto onih dimija, salvara, pecaroskih cizama i onih ''strikala mi baka''.
cekam da neko od poznatih obuje opanke, pa da krene masovna prodaja.
bicu vrlo srecna.

Već su bili moderni, pre jedno 25 godina : )Tako da je zaista vreme za još jedan krug.
Pokušala je Bebi Dol sa nekom lujkom da popularizuje nošenje naše narodnje nošnje... ja bih bila za, ali je nažalost ta nošnja preskupa, osim što je prelepa...

A što se tiče teme: gumene čizme su odgovarajuća obuća za kišno i blatnjavo vreme. Meni su sumnjivije osobe koje po blatu i barama gackaju u nekim "elegantnim" štiklicama...

baletanke ne volim (mislim da sa cak i stikle udobnije od njih :lol:)
a ove gumene cizme su mi toliko bukvalno ogavne, znaci u zivotu ih ne bih obula :lol:

:D

Temu sam inače otvorio zato što je moj otac dobio od firme jedne takve čizme za moju kevu, tako isfazonirane u vesele boje....Keva reče, jao dobro će da mi dođu kad idem tetku da posetim u selo, mnogo blatnjavo...A ćale kaže, to bre moderno nose po gradu...Keva se prekrstila...I pozvala snajku to jest moju ženu da pita, je l' oće ona te čizme, šta zna možda i ona prati tu modu..A i meni i njoj je to uvek bilo fuj...I tako u krug niko ih oko mene neće...I na kraj pitam babu, a ona će: Bog s tobom dete...ja sam od opanaka i gumenih čizama pobegla još 45-te ..:lol:

Pa dobro, tvoja baba ih baš upamtila po zlu. Ja gumene čizme pamtim iz detinjstva, sećaš se onomad kad smo i kabanice nosili, pa su sva deca imala i gumene čizme u raznim bojama. Majke se klele bre u te čizmice :D
Ove sad nemam, ali ta linija koju je Tigar izbacio mi je super, za kišu praktično, unutra postavljeno pa toplo (to babine nisu imale), a i volim kad vesele boje razbiju kišno sivilo.
Baletanke nosim, mada i dalje ne vidim toliku sličnost sa opancima kao ti. Opet kao klinka nosila sam espadrile i špagerice, pa mi više na to liči.

I opet, a šta tebe bole uvo za žensku obuću? Ok, tvoja mama i baba i snajka ne vole ove modele, dobro, i? Ne kontam poentu teme.

Umesto da nam kažeš hvala što ti pomažemo industriju rodnog grada, ti ovde upireš prstom i smeješ se :tiganj: Nije lepo, kolega, nije lepo :ljutko:

svinjac na kosovsko-timočkom dijalektu...:mrgreen:
Kako se kaže svinja na španskom?
Зар ''кочина'' није кокошињац? :think:
Ne znam ni ja, ali na nekom dijalektu španskom se svinje kažu kočinos ili tako nešto...tako sam čuo..ako jeste istina zanimljivo je da se kod nas kaže kočina za svinjac..:D
Свиња на шпанском је ''cerdo''. ;)
Ali to je druga tema, vi se molim vratite na opanke, tačnije u opanke...Oće Mara iz sela, ali selo...:D
Поредити балетанке са опанцима је глупо. :neutral:

Ja zaborvio na ovu temu..:D

Зар ''кочина'' није кокошињац? :think:
Nije nego svinjac.
pogledati pod slovo K:
http://banatskaravnica.com/component/content/frontpage.html

Свиња на шпанском је ''cerdo''. ;)

moguće, ali obrati pažnju na ovo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Los_Cochinos

"Los Cochinos ("The Pigs") is a 1973 comedy album recorded by Cheech & Chong. The Spanish term cochino is a derogatory way of referring to a pig, as it also means "dirty", in contrast to cerdo, a more neutral word for a pig as an animal. In this context, "cochino" ("[dirty] pig") equates to the American derogatory term "pig" for policeman."

Поредити балетанке са опанцима је глупо. :neutral:

Moderni opanci...na cvetići..:p

Poslednja izmena:
baletanke su inspirisane baletankama za balet, ono kao alo samo im ime govori

indexFotke_baletanke.jpg

baletanke.jpg

a gumene cizme, pa ebi ga nuzda cini svoje, bolje gumenjaci nego da navata upalu jajnika, a to sto ih je neko nasarao, pa sta malo kreativnosti da razbije jesenju monotoniju

to sto tebe sve to asocira na selo govori mnogo o tebi :mrgreen:

meni licno se ne svidja kad se neko picne i obuce gumene cizme, ne idu ta dva stila....al kad mogu da nose roze i crveno, zlatno i srebrno :dash: vala ovo je jos i najmanji problem :lol:

:D

Temu sam inače otvorio zato što je moj otac dobio od firme jedne takve čizme za moju kevu, tako isfazonirane u vesele boje....Keva reče, jao dobro će da mi dođu kad idem tetku da posetim u selo, mnogo blatnjavo...A ćale kaže, to bre moderno nose po gradu...Keva se prekrstila...I pozvala snajku to jest moju ženu da pita, je l' oće ona te čizme, šta zna možda i ona prati tu modu..A i meni i njoj je to uvek bilo fuj...I tako u krug niko ih oko mene neće...I na kraj pitam babu, a ona će: Bog s tobom dete...ja sam od opanaka i gumenih čizama pobegla još 45-te ..:lol:
..... i kao sto rekoh
:mrgreen:

A šta si zaključila o meni iz toga, eto baš me zanima? :mrgreen:

klasican sindrom pobego sa sela pa se gnusa svega sto odatle potice :strika:
ne kontam cemu te traume, pa si cak otiso dotle da su ti baletanke isto sto i opanci
nemam nista protiv ni opanki ni baletanki al kad smo vec kod baletanki vecina modela je neudobna jer ih stancuju ko blesavi i prave od kartona bukvalno, dobre kvalitetne baletanke od koze i kvalitetnog djona su od 4 000 pa na dalje, al to kad obujes ko da hodas po oblacima....ebi ga sve ima svoju cenu

mnogo je srba koji se stide svog porekla jer su sve uradili sto je bilo u njihovoj moci uz blagoslov titovu da odatle pobegnu a sad su "najveca gospoda" :aha:

ostale nacije se ponose svojim nasledjem i folklorom samo smo se mi pokondirili ko tikve

Back