Danilova prorocanstva

Danilo opisuje evropske narode kao 10 careva ili carstava.

i mali rog takodje.

Dok nam Jovan daje jos detalja o istim dogadjajima.

On 10 careva naziva carevima.

Dok pasku silu mali rog sada naziva zver.

Prva zver.

Zato sto deluje kao zver.

I pominje jos jednu silu koju naziva, druga zver.

To su sjedinjene drzave.

10 rogova su 10 careva, svet podeljen na deset delova.
Rogovi simbolizuju moć (silu) tih careva, što znači da je svet u to vreme multipolaran.

Tri roga će biti iščupana, tj. biće pokoreni od ovih ostalih 7 koji imaju istu misao (ideju, karakter) kao Antihrist i zato je ta aždaja sa 7 glava i 10 rogova (tj. sedam velikih svetskih, a ne evropskih, carstava koje su pokorile tri cara i prisvojili njihovo oružje, resurse, i slično).
Isto tako kaže da bludnica (lažna Crkva Božija ) sedi na sedam gora a to su sedam careva, tj. na sedam velikih svetskih carstava.

Postoji čak i mapa tih carstava koju je objavila judeo-masonska organizacija "Rimski klub" i o tome smo davno ovde polemisali...

Ne, nije to SAD. Amerika će biti samo jedna od tih 7 glava aždaje. Druga zver je verovatno UN i sva prateća medijska mašinerija koja će se (pod vidom dobra) pripremati za ustoličenje Antihrista.
Prva zver je ova političko-duhovna Unija 7 velikih carstava sa tri pokorene (tj. ukupno 10).

A mali rog je sam Antihrist (i njegov tim ljudi), i on je jevrejin iz plemena Danova (po majci, jer oca neće imati pošto će ona začeti semenom iz genetskog inženjeringa).

Poslednja izmena:
]Opis papstva i vreme trajanja njegove prve vladavine:

Off 13:1 I stadoh na pesku morskom; i videh zver gde izlazi iz mora, koja imaše sedam glava, i rogova deset, i na rogovima njenim deset kruna, a na glavama njenim imena hulna.
Off 13:2 I zver koju videh beše kao ris, i noge joj kao u medveda, i usta njena kao usta lavova, i dade joj zmija silu svoju, i presto svoj, i oblast veliku.
Off 13:3 I videh jednu od glava njenih kao ranjenu na smrt, i rana smrti njene izleči se. I čudi se sva zemlja iza zveri, i pokloniše se zmiji, koja dade oblast zveri.
Off 13:4 I pokloniše se zveri govoreći: Ko je kao zver? I ko može ratovati s njom?
Off 13:5 I dana joj biše usta koja govore velike stvari i huljenja, i dana joj bi oblast da čini četrdeset i dva meseca. (3,5 godine 1260 dana. prorockih godina.)
Off 13:6 I otvori usta svoja za huljenje na Boga, da huli na ime Njegovo, i na kuću Njegovu, i na one koji žive na nebu.

Papina vlast je pocela 538 godine kada je car Usinijan priznao pre toga papu glavom nad svim crkvama.
A onda je car Ustiniuijan pobedivsi Germanska plemena u severnoj Africi i Italiji stvorio uslove da papa vrsi VERSKO POLITICKU VLAST koja je pcoela 538 godine.
Nije moiglo pre jer su se ova tri plemena protivila i nisu dala.

Kada 538 godini dodamo 1260 godina.
Dolazimo u 1798 godinu.

Posle tolikog vremena, neko uspeva da zaustavi papsku vladavinu i progonstva.

STA SE DESILO 1798 godine?

1798.je Napoleonov general Bartije usao je u Rim i zarobio Papu Pija VI.

I odveo ga u Francusku gde je ovaj uskoro umro.

Do tada je to bilo nemoguce i nezamislivo.

Tada je papstvo zadobilo smrtnu ranu i poalko, polakjo se nejgova versko politcka vlast, smanjila samo na Vatikan..

Off 13:2 I zver koju videh beše kao ris, i noge joj kao u medveda, i usta njena kao usta lavova, i dade joj zmija silu svoju, i presto svoj, i oblast veliku.
Off 13:3 I videh jednu od glava njenih kao ranjenu na smrt, i rana smrti njene izleči se. I čudi se sva zemlja iza zveri, i pokloniše se zmiji, koja dade oblast zveri.

Samo se malo smiri, nema potrebe da uveličavaš slova...:)..
Elem, ta tvoja teorija ne pije vodu jer skoro cela Danilova knjiga (kao i knjiga Otkrovenje Jovanovo) govore o poslednjem vremenu a ne o vremenu koje ti pominješ.

I drugo: nema šanse da je car Justinijan neka "zver", čovek je Svetitelj kao i mnoge druge rimske Pape iz perioda pre 1054.godine.
Jer, papstvo pre i posle te godine nije isto (drugo je papstvo bilo kod pravoslavnih a sasvim drugo nešto kod jeretika -rimokatolika).

Pa ja celo vreme govorim da je za poslednje vreme.

Apostoli nam jasno kazu da se otpad u crkvi sprema odma posle njih.

Nema perioda da je papstvo ikada bilo dobro.

U svom startu bazira svoju vlast na ljudskim zrtvama.

- - - - - - - - - -

Koji car Justinijan je zver???

Otpadije je bilo i u vreme apostola, pola od njih 70 je napustilo (u prvom mahu) Hrista. Uvek je bilo otpadije...

A papstvo je nekada zaista bilo dobro, ima nekoliko poznatih Svetih Papa iz perioda pre 1054.godine.
Ali, ti si opterećen previše i ne vidiš stvari objektivno.

Otpadije je bilo i u vreme apostola, pola od njih 70 je napustilo (u prvom mahu) Hrista. Uvek je bilo otpadije...

A papstvo je nekada zaista bilo dobro, ima nekoliko poznatih Svetih Papa iz perioda pre 1054.godine.
Ali, ti si opterećen previše i ne vidiš stvari objektivno.

Ako su sveti Biblija i apostoli nam jasno govore o papstvu i otpadu od crkve.
Apostoli ne govore o nekoj otpadiji, vec o specijalnoj otpadiji.
Problem je u tvojoj neiskrenosti.

Eto reci nam imena tih papa pa da vidimo koliko su bili dobri.
Reci nam i zasto su bili sveti i dobri?
Kako sveti i dobri ksfa ste se bad 1054 odvojili od njih?
Ako su bili dobri, zasto nisu otklonili progonstva i ubijanja i zabranu narodu da cita Bibliju i mnoge druge stvari. Nepogresivost pape njegovu kradju zamenika Bozjeg od Duha svetoga itd?

PRIMORAN SAM POSLE TVOJIH ODGOVORA DA POCNEM OD POCETKA SA TOBOM REDOM.

Ako su sveti Biblija i apostoli nam jasno govore o papstvu i otpadu od crkve.
Apostoli ne govore o nekoj otpadiji, vec o specijalnoj otpadiji.
Problem je u tvojoj neiskrenosti.
Nigde se ne pominje kod apostola "specijalna otpadija" niti oni eksplicitno govore samo o papstvu kao o otpadiji, nemoj da izmišljaš toliko. :lol:

Eto reci nam imena tih papa pa da vidimo koliko su bili dobri.
Reci nam i zasto su bili sveti i dobri?
Eto recimo Sveti Lav Rimski ili Sveti Martin. Pročitaj njihova Žiitija, pravi Svetitelji Božiji a navešću ti posle još neke primere.
http://www.crkvenikalendar.com/zitije.php?pok=0&id=BAZ (sveti Lav prvi)
http://beseda.rs/?p=1861 (sveti Martin ispovednik)

Kako sveti i dobri ksfa ste se bad 1054 odvojili od njih?
Ako su bili dobri, zasto nisu otklonili progonstva i ubijanja i zabranu narodu da cita Bibliju i mnoge druge stvari. Nepogresivost pape njegovu kradju zamenika Bozjeg od Duha svetoga itd?
O čemu ti pričaš/pišeš??!!..Mnogo si haotičan..
Ko se odvojio od njih 1054.godine kada su ovo primeri od pre 1054.godine?..Posle je zapadna Crkva pala u jeres i odvojila se od Pravoslavlja.

PRIMORAN SAM POSLE TVOJIH ODGOVORA DA POCNEM OD POCETKA SA TOBOM REDOM.
Počni ti sam sa sobom ispočetka, saberi se malo, umi se hladnom vodom, jer mnogo mešaš pojmove...;)

Treba da se dogovorite ko se od kog odvojio.
Oni kazu vi od njih a oni od vas.

Kazes evo i citaj.
Nemam vreme da to citam.
Posto si ti citao kazi nam sta su dobro ucinili i zasto su sveti?
A ne sta su pisali.
I ja pisem dobro pa trebam zbog toga da budem svetac?

- - - - - - - - - -

Intervju sa bivšim višim savetnikom u Svetskoj banci,advokat Karen Hjuz,trenutno najpoznatijim svetskim uzbunjivačem,koja objašnjava kako Vatikanska banka baca na kolena SADKaren je dobila otkaz pošto je odbila ogroman mito i počela da svima priča o onome što je saznalahttp://www.youtub...CVWfcL8c7s 1.deohttps://youtu.be/o... 2. deohttps://youtu.be/S... 3. deoKako su švajcarski matematičari, uračunavši vlasnički udeo u 43.000 najjačih korporacija na svetu, došli do zaključka da postoji jedan "superentitet" kog su nazvali "konglomerat" koji kontroliše 60% profita i 40% imovine na svetskom tržištu kapitala....Kako je Vatikanska banka, preko ubacivanje jezuita, kroz taj "konglomerat" uspela da otme Svetsku banku, administraciju SAD, vlade država sveta....Kako najmoćniji ljudi Amerikeu strahu uveliko prodaju svoje deonice u SAD....Kako je pakleni plan da se dolar uništi....Kako doslovno, od svakog dolarakoji državljanin SAD uplati,40% ostaje britanskim bankarima,a 60% ide jezuitima u Vatikansku banku.Dok se administracija SAD finansira od prodaje droge proizvedene u Avganistanu.Ako ovaj sistem potraje, Amerika će se urušiti.

Lepo je objašnjeno zašto su sveti: jer su Bogu ugađali. Čitaj i ne osuđuj.

Što se tiče rimokatolika: oni su se odvojili od nas svojom jeresju, odvojili se od Hrista, oni su otpali.

To što ti nemaš iole razuma da razgraničiš šta je dobro a šta zlo - tvoj problem, ali zato postaješ neozbiljan diskutant.

- - - - - - - - - -

Znaci do 1054 su vam sve pape svete???

E to ce mo videti koliko se sveti.
Nisu do 1054.godine svi sveti, lepo piše koji su sveti.

Fakat da posle 1054.godine ne priznajemo nijednog svetog Papu.

Nigde se ne pominje kod apostola "specijalna otpadija" niti oni eksplicno govore o papstvu..

PA TI POKUSAVAS DA SLAZES???

EVO GDE GOVORE:

U drugoj solunjanima nam kazu apostoli, da antihrist pocinje da deluje ubrzo posle njih.

Onda kazu da ce ga Isus ubiti svetliscu svoga dolaska.
Nece valjda on zuveti 2000 godina?

Nece.

Taj bezakonik o kome apsotolim govore zivi u institiuciji.

Jedan papoa nasledjuje drugog sve do 2 Hristobog dolaska.

Zadnji papa ce biti najgori i taj je onaj koga ce licno Isus ubiti.

Ali u organizaciji papa nasledjuje papu sve do poslednjeg, hoce. 2.Thes 2:1 Ali vas molimo, braćo, za dolazak Gospoda našeg Isusa Hrista, i za naš sastanak u Njemu,
2.Thes 2:2 Da se ne date lasno pokrenuti od uma, niti da se plašite, ni duhom ni rečju, ni poslanicom, kao da je od nas poslana, da je već nastao dan Hristov.
2.Thes 2:3 Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dodje najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
2.Thes 2:4 Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
2.Thes 2:5 Ne pamtite li da sam vam ovo kazivao još kad sam kod vas bio?
2.Thes 2:6 I sad znate šta zadržava da se ne javi u svoje vreme.
2.Thes 2:7 Jer se već radi tajna bezakonja, samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava.
2.Thes 2:8 Pa će se onda javiti bezakonik, kog će Gospod Isus ubiti duhom usta svojih, i iskoreniti svetlošću dolaska svog;

- - - - - - - - - -

Kazi nam sergijan, ko je prvi kog prokleo i dao im bulu?
Vi njih ili oni vas?

:lol:..Stvarno?..Tek si sada uočila da bludnica sedi na sedam gora?..Tek sada?..A imaš hrabrosti da olako procenjuješ nećije "manjkavosti"?..Vidiš, to samo govori koliko si nezrela za ovu temu, a i uopšte...

Elem, sedam gora ovde simbolizuju sedam velikih carstava gde će antihristovština carevati, a onih tri ostale glave (do onih 10) će biti pokorene u ratu. I zato se govori o 10 rogova a rogovi simbolizuju moć (silu, oružje, resursi i sl.).

Tvoj pokusaj objasnjenja Danila 2. i 7. glave sam opovrgla samo tekstovima iz tih glava ! Pa se ti zapitaj koliko nepazljivo citas tekstove.....

Kako mije drago sto sam dokazala (u sta sam ja i ranije bila ubedjena), da Biblija ne moze biti dvosmislena...i da se lazne teorija mogu opovrgnuti samom Biblijom!
Ja nikad nisam citala Otkrivenje-glavu po glavu... da bi sada znala sva prorostva..... Ali fakat se jedino Glasnik odrzao sa svojom teorijom,i on poznaje ta prorostva iz Danila i Otkrivenja koja se povezuju i nadopunjuju !!!

Elem,tada je jos bilo jos pitanje ko je odvratni bogohulni mali rog.... da li jemoguce da jeto Papa,koga obozavaju milioni. E sada,kada sam jasno videla da je zena bludnica opisana kao neko ko je sedi na 7 brda- dakle, Rim je grad na sedam brda... Sve mi je jasno.
Biblija je jasna i precizna !

Jos nije nastala Velika Nevolja opisana u Otkrivenju

Tada ce progoniti one koji veruju u pravog Boga ( to Cetvrto Carstvo ) i narediti svakome da e pokloni Zveri i njenoj ikoni - i tu ce stradati vernici i bice progonjeni

Zatim ce Bog da nastupi i unisti to cetvrto carstvo i zver - u Armagedonu :aha:

Sve je povezano u Bibliji jedno sa drugim - treba sklopiti kockice i dobijas jasnu sliku :lol:

Ali to mogu oni kojima Bog zeli da otkrije - meni jeste i ja vam javljam

ko zelite verujte ako ne nista :hvala:

Ukapirala sam da u stvari od trenutka kada izrasta mali rog, i progoni hriscane(ovde se vise misli na srednji vek...a ne na poslednje vreme,ili? )

treba jos niz prorocanstava da se ispuni.... koliko ima tih prorocanstava? i koja su to?

PA SVI TI VLADARI ZAJDNO ZA SJEDINJENIM DRZAVAMA CE U JEDNOM SKOROM BUDUCEM TRENUTKU ISTORIJE DADI SILU PAPSTVU.

TO JE OVDE LEPO OPISANO:

Off 17:7 I reče mi andjeo: Što se čudiš? Ja ću ti kazati tajnu ove žene, i zveri što je nosi i ima sedam glava i deset rogova.
Off 17:8 Zver koju si video beše i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta, kad vide zver koja beše, i nije, i doći će opet.
Off 17:9 Ovde je um, koji ima mudrost. Sedam glava, to su sedam gora na kojima žena sedi.
Off 17:10 I jesu sedam careva. Pet je njih palo, i jedan jeste, a drugi još nije došao; a kad dodje za malo će ostati.
Off 17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.
Off 17:12 I deset rogova, koje si video, to su deset careva, koji carstva još ne primiše, nego će oblast kao carevi na jedno vreme primiti sa zveri.
Off 17:13 Ovi jednu volju imaju, i silu i oblast svoju daće zveri.

Glasnice, ko su sedam careva? Jel se vec obistinilo u istoriji da je pet palo, i jedan jeste.i jedan josnije dosao?

A ovde ti je spisak svih svetih Papa koje Pravoslavlje (samim tim i moja malenkost) priznaje za Svete: http://sr.wikipedia.org/sr/Списак_папа

To je do 1054.godine a posle te godine se ne priznaje niko za svetoga, iako su neke od njih rimokatolici kanonizovali.

WTF??!!!! Da li pravoslavna crkva priznaje Papu- za dobrog i svetog ????

Vi onda niste normalni..... svi koji citate ove stihove,i sve vam je jasno i svesno hulite na Boga !

Back