Danas mi nije dobro

mozda je do dima..
ja lozim pelet, tu tako lose varira temperatura, radijatori se potpuno ohlade dok senzor ne pokaze da se ukjuci pumpa za grejanje, i dok se to desava, smrznem se...temperatura nije konstantna .
Da li imaš mešni ventil u sistemu ?
I da li imaš unutrašnji ili spoljni termostat ?
To sve može na ta dva načina da se reši kad je pelet u pitanju.

Da li imaš mešni ventil u sistemu ?
I da li imaš unutrašnji ili spoljni termostat ?
To sve može na ta dva načina da se reši kad je pelet u pitanju.
Termostat.. ne razumem se mnogo u taj sistem rada kotla, ali pokuasacu
jedan deo termostata je u kotlarnici, prijemnik, u sobi, kuci drugi deo koji salje informaciju o temperaturi u sobi i kad dostigne primer 20,7 st, ukljuci se pumpa, ako je temperatura zeljena u sobi, kuci podesena na 21. Tako mi je sada podeseno, i tako radi.

A sta je to mesni ventil??

Termostat.. ne razumem se mnogo u taj sistem rada kotla, ali pokuasacu
jedan deo termostata je u kotlarnici, prijemnik, u sobi, kuci drugi deo koji salje informaciju o temperaturi u sobi i kad dostigne primer 20,7 st, ukljuci se pumpa, ako je temperatura zeljena u sobi, kuci podesena na 21. Tako mi je sada podeseno, i tako radi.

A sta je to mesni ventil??
Mešni ventil služi da temperatura vode bude manja a da se ne kondenzuje u ložištu i domnjaku vlaga. Koristi se za podno grejanje ili kad imaš velike radijatore pa je dovoljno da su mlaki a ne vrući.
Mi smo se grejali na pelet i to nam je bila opcija da rešimo to vruće hladno u kući, ali smo se ipak odlučili da uvedemo gas i nismo se pokajali.
Prve godine na gas su nam bili veliki računi dok nismo ugradili taj spoljni termometar. On podešava temperaturu radijatora u odnosu na spoljnu temperaturu a ne u odnosu na taj uuitrašni termometar. Unutrašnji pobrlja ako otvoriš prozor na primer i nekad neće da uključi kad treba.

Mešni ventil služi da temperatura vode bude manja a da se ne kondenzuje u ložištu i domnjaku vlaga. Koristi se za podno grejanje ili kad imaš velike radijatore pa je dovoljno da su mlaki a ne vrući.
Mi smo se grejali na pelet i to nam je bila opcija da rešimo to vruće hladno u kući, ali smo se ipak odlučili da uvedemo gas i nismo se pokajali.
Prve godine na gas su nam bili veliki računi dok nismo ugradili taj spoljni termometar. On podešava temperaturu radijatora u odnosu na spoljnu temperaturu a ne u odnosu na taj uuitrašni termometar. Unutrašnji pobrlja ako otvoriš prozor na primer i nekad neće da uključi kad treba.
Nisam znala za tu opciju, a mnogo servisera sam pitala za resenje ovog problema.

Imali smo ideju za kamin u kuci, kad smo bili mladi i tek na pocetku.
Jedan pametam covek nas je odgovorio od toga :lol: mladost ludost..
Lepo je gledati plamicak zimi, romantika.. ali to treba non stop cistiti, unositi drva u kucu, prljati okolo...

Back