samo da dodam...da i ojislave slavu, i roditelji mog muza slave slavu, i ja cu je jednog dana izvesno slaviti..ali necu da zmurim pred cinjenicama da danasnji srpski pravoslavac (a kazem srpski pravoslavac jer se takav cesto vrlo ponosi i jednim i drugim) voli da gostuje a ne voli da pomogne. ne generalizujem, govorim o vecini u mom kraju. a kako vidim ni u vranju nije nista bolje.
da jos dodam jednu situaciju...juce bas neki kviz se cuje u pozadini dok sedimo sa prijateljima nekim. i ide pitanje iz kog jevandjelja je beseda na gori?
kaze pravolvac...ih bre gde ga nadje..

na moju primedbu da bi to morao da zna kao veliki vernik (kako se sam predstavlja) on kaze - ma ne udubljujem se ja u ta sekstastva...
mnogo se prica ovde po forumu o nepostovanju srske tradicije, pravoslavlja...
zariste problema srozanog sistema vrednosti u srpskog pravoslavca je upravo to sto se pravoslavlje shvata povrsno, kao ovi gosti sa slave iz vranja, ili ovaj moj prijatelj. to je nepostovanja i vere i srpstva (osto je zatakve pravoslavlje = srpstvo) nisam ja ta koja nepostujem obicaj, vec upravo ovi ljudi dragi moji. a zatvaranje ociju pred ovakvim cinjenicama vas ne cini nista boljim. umesto da vratite vasu bracu i sestre na pravi put vi napadate mene za pljuvanje po srpstvu i pravosljavlju. a ne vidite bitnu injenicu, da ja ne pljujem po srpstvu i pravoslavlju vec po MODERNOM SRPSKOM PRAVOSLAVCU.
onda se pitata zasto nas drugi ne postuju...pa kako da nas postuju kad sami sebe postujemo, kad branimo lazne vernike, kad zmurimo pred istinom i problemom?